کد خبر: 3339799
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۲
در حاشیه مسابقات سراسری قرآن دانش‌آموزان؛

از چشم‌نوازی دکورهای مناسب تا خستگی شرکت‌کنندگان با مسافت طولانی میان سالن‌ مسابقات

گروه فعالیت‌های قرآنی: سی و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان کشور به گونه‌ای در حال برگزاری است که دکور مناسب برای بخش‌های مختلف مسابقات چشم را نوازش می‌دهد اما مسافت طولانی میان سالن‌های برگزاری آزمون، متسابقان را خسته می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، این روزها میان دانش‌آموزانی از سراسر کشور در مشهدالرضا اضطرابی به وجود آمده، اضطرابی از نوع موفقیت در پیشگاه قرآن؛ همه دانش‌آموزان شرکت‌کننده آمده‌اند پیروز شوند البته نه از آن پیروزی‌هایی که به کسب رتبه ختم شود، بلکه آمده‌اند در اثبات اینکه قرآن در زندگیشان جاری و ساری است، پیروز شوند، این را می‌شود از خلق و خوی آن‌ها متوجه شد.

شاید در دنیا و عصر تکنولوژی حال، خیلی‌ها باشند که طلوع خورشید را تنها یک نوستالژی می‌دانند اما دانش‌آموزان و شرکت‌کنندگان در سی و سومین دوره مسابقات سراسری قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان کشور، از صبح جمعه، 16 مرداماه تا یکشنبه 18 همین‌ماه، از ساعت 4 صبح که برای اقامه نماز جماعت بر می‌خیزند، تا ساعت 6:45 بامداد زمان صبحانه، لحظه‌ها را قدر دانسته و در شهر الرضا(ع) عمیق‌تر نفس می‌کشند.

6 صبح؛ زمان آزمون مکتوب دانش‌آموزان قرآنی

صبح روز گذشته نیز دانش‌آموزان، با هزار دلهره، خود را برای شرکت در آزمون مکتوب مسابقات که ساعت 6 صبح در چهار محور قرائت، حفظ، مداحی و اذان برگزار می‌شد، آماده کردند، من نیز برای اطلاع‌رسانی رأس همان ساعت در اردوگاه ثامن‌الحجج(ع) حاضر شدم اما به محض ورود پیگیر مکان برگزاری آزمون کتبی شدم که پاسخ مسئولان و متولیان مبنی بر اینکه این آزمون در اردوگاه مازندان برگزار می‌شود، مرا متعجب کرد چرا که شب گذشته، این مکان را به عنوان کانون و پایگاه برگزاری مسابقات معرفی کردند و مسئولان از یادآوری جهت تغییر محل برگزاری آزمون غفلت ورزیدند.

به علت مسافت طولانی و فاصله زیاد این دو پایگاه، کمی با تأخیر حاضر شدیم و دانش‌آموزان مقاطع مختلف در نمازخانه اردوگاه مازندران، آزمون کتبی خود را ارائه می‌کردند.

پس از پایان آزمون، دانش‌آموزان در سلف صبحانه خود را صرف کرده و به سرعت برای حضور در مسابقات به صورت عملی، در پایگاه برگزاری آزمون حاضر شدند، این در حالی است که مسافت طولانی میان سالن‌های برگزاری آزمون، انرژی را تحلیل داده بود، با این وجود برخی دانش‌آموزان نیز که رقابت‌ آن‌ها عصر بود، برای تشرف به حرم مطهر امام رضا(ع) و بازارگردی خود را آماده می‌کردند.

تأخیر 20 دقیقه‌ای در برگزاری آزمون عملی

آزمون که بنا بود ساعت 8 صبح کلید بخورد، با تأخیر 20 دقیقه‌ای آغاز شد؛ هنگام ورود به محل برگزاری آزمون‌ها، از دکور می‌توان حدس زد که در این مکان چه مسابقه‌ای برگزار می شود چرا که دکور پایگاه مسابقات دقیقا با بخش مسابقه هم‌خوانی دارد و دکور مناسب که با رنگ‌های معماری اسلامی نظیر سبز و فیروزه‌ای برای بخش‌های مختلف مسابقات مزین شده، چشم را نوازش می‌دهد.

ابتدا وارد سالن قرائت می‌شوم، سالنی آراسته به معماری اسلامی و طرحی شبیه به مساجد سنتی که با کاشی‌های فیروزه‌ای رنگ تزئین می‌شدند؛ همه به احترام قرآن سکوت مطلق کرده‌اند و تنها صدای قاری به گوش می‌رسد، یکی دیگر از متسابقان ابتدا برگه‌ای را با زمزمه «بسم الله» برداشته و آن را به داوران می‌دهد و سپس بر کرسی جای می‌گیرد و شروع به تلاوت می‌کند این در حالی است که سایر شرکت‌کنندگان با بیان واژه‌هایی نظیر «الله الله» و «احسنت» وی را تشویق می‌کنند.

قاری حدود پنج دقیقه، چهار مقطعی که داوران بیان می‌کنند را تلاوت می‌کند و پس از آن جایگاه را به متسابق بعدی تحویل می‌دهد؛ این جا آنچنان معنویت برجسته است که دیگر فخر و کبر رنگ باخته و همه دانش‌آموزان اهل سنت و شیعه، برای یکدیگر آرزوی پیروزی می‌کنند که این امر نمادی از تحقق همدلی و همزبانی است.

پس از آن به مکان برگزاری مسابقات حفظ می‌روم، وارد مدرسه مصلی‌نژاد که می‌شوم صدای قاری و حافظ به گوش می‌رسد و انسان خواسته یا ناخواسته از خود بی خود می‌شود و دلش را به کلام وحی قفل می‌کند؛ وارد سالن که می‌شوم، دانش‌آموزان همه چشم را به دهان حافظ دوخته و وی نیز با آرامشی که در صدایش موج می‌زند به قرائت آیات بیان شده از سوی داور می‌پردازد و تا هشت خط پس از آیه مطرح شده را قرائت می‌کند.

تلفن شرکت کنندگانی که خاموش نمی‌شد

در این میان صدای تلفن همراه یکی از متسابقان به گوش می‌رسد که داوران متذکر می‌شوند تلفن‌های همراه خود را بی‌صدا کنند و در سالن آزمون پاسخگو نباشند اما این امر تحقق نیافت و بارها و بارها صدای تلفن همراه تک تک دانش‌آموزان سکوت سالن را در هم شکست.

نگاهم به دکور کرسی متسابقین خیره می‌ماند، زیرا استفاده از رنگ‌های سبز و فیروزه‌ای، معنویت را مهمان کرده و چشم را خیره می‌کند، این در حالی است که بیرون از پایگاه برگزاری آزمون‌ها، حوضچه‌ای قرار داده‌اند که در آن گل نیلوفر قرار داده شده و آرامش را به قلب انسان فرا می‌خواند.

پایگاه برگزاری آزمون مداحی، مزین به خیمه‌های عاشورا

پس از آن به پایگاه بعدی می‌روم، ابتدا وارد حیاط که شدم چشمم بر روی خیمه‌های سبز، مشکی و سفیدی که بنا شده بود، خیره ماند و با یقین، این اطمینان حاصل شد که اینجا، مکان برگزاری آزمون مداحی است؛ پله‌ها را یکی پس از دیگری طی می‌کنم تا این یقین حاصل شود.

به سالن که وارد می‌شوم، دانش‌آموزی مداح در حال خواندن بود و با سوزی که در اوج صدایش نهفته بود، گونه همگان را تر کرد، در این میان برخی شرکت‌کنندگان که با من هم کلام شدند گفتند که از مقاطع دیگر بوده و آزمونشان عصر همان روز برگزار می‌شود اما اکنون در محل آزمون شرکت کرده‌اند تا با مسابقات بیشتر آشنا شوند.

پس از طی مسافتی طولانی به مکان برگزاری آزمون اذان وارد می‌شوم که استاد در حال صحبت با دانش‌آموزان بود و از اذان به نام شعاری حماسی یاد کرد و گفت: اذان باید با صدایی بلند، قوی، رسا و با لحن زیبا و اثر گذار بر مخاطبان خوانده شود، از این رو مؤذن باید همچون قاریان به تجوید و فصاحت نیز آگاهی داشته باشد.

مؤذنان متسابق، بر مناره حرم رضوی اذان می‌گویند

در این حال یکی دیگر از مؤذنان برای خواندن اذان در کنار دکوری که شبیه به مناره‌های مساجد و آستان‌های پاک و مطهر ائمه است، می‌ایستد. گویی بر روی مناره بارگاه منور امام رضا(ع) ایستاده و آغاز می‌کند، به حی علی الصلاة که می‌رسد داوران ختم کرده و نفر بعدی را فرخوانده و دعوت می‌کنند و از مؤذنان می‌خواهند تنها تا حی علی صلاة تلاوت کنند.

به ساعات پایانی این مرحله می‌رسیم شرکت کنندگان با خستگی جان و پاکیزگی روح به نماز جماعت می‌ایستند و نهار را صرف می‌کنند. سایر متسابقان نیز خود را برای شرکت در آزمون عصر ساعت 15:30 آماده می‌کنند.

captcha