کد خبر: 3499127
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۹

کسب اطلاعات قرآنی در فضای مجازی اتفاقی رخ نمی‌دهد

گروه فضای مجازی: شاعر مشهدی با بیان اینکه در فضای مجازی، پرداختن و محدود شدن به کسانی که در حوزه قرآن فعالیت می‌کنند، کار دشواری نیست، اظهار کرد: افراد باید طالب اطلاعات قرآنی باشند زیرا اگر شما در جستجوی مطلبی باشید، برای یافتن آن پیگیر می‌شوید ولی نمی‌توان به‌صورت اتفاقی وارد فضای مجازی شد و به‌طور تصادفی به موضوعات قرآنی برخورد کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی و خبر جشنواره ملی شبکه‌های ارتباطی قرآن کریم، قاسم رفیعا، شاعر و طنزپرداز مشهدی، فضای مجازی را بستری مناسب برای انتقال مفاهیم قرآنی با زبان، حس و حال امروز دانست.
وی با بیان اینکه فضای مجازی، فرصت بیان نظرات و دیدگاه‌های مختلف را فراهم کرده است، ابراز کرد: به دلیل آزاد بودن نظرات در فضای مجازی، شبهات جدی و اساسی می‌تواند در این فضا ایجاد شود لذا باید امکانی در این فضا فراهم شود که مخاطبان با مراجعه به آن، پاسخ شبهات ایجاد شده در فضای مجازی را به‌صورت معقول و منطقی دریافت کنند.
رفیعا با اشاره به اینکه برقراری ارتباط با بسیاری از گروه‌هایی که افراد، به‌صورت خصوصی تشکیل داده‌اند، بسیار سخت است، افزود: افراد باید طالب اطلاعات قرآنی باشند زیرا اگر شما در جستجوی مطلبی باشید، برای یافتن آن پیگیر می‌شوید ولی نمی‌توان به‌صورت اتفاقی وارد فضای مجازی شد و به‌طور تصادفی به موضوعات قرآنی برخورد کرد.
این شاعر طنزپرداز با بیان اینکه در فضای مجازی، پرداختن و محدود شدن به کسانی که در حوزه قرآن فعالیت می‌کنند، کار دشواری نیست، اظهار کرد: ولی مهم این است که باید از فضای مجازی به عنوان بستری مناسب برای انتقال مفاهیم قرآنی استفاده کرد و بهتر آن است که مطالب به زبان حال بیان شود.
وی با بیان اینکه محتوای قرآنی در حوزه ادبیات، شعر و داستان‌های مینی‌مالی می‌تواند بسیار مؤثر باشد، ابراز کرد: اما انیمیشن، عرصه‌ای است که می‌تواند با نسل کودک و نوجوان ارتباط برقرار کند لذا از طریق آن می‌شود نسلی را پرورش داد که از بنیان با افکار و اعتقادات حوزه قرآنی همخوانی داشته باشد.
رفیعا با اشاره به محتوای ارائه شده در حوزه انیمیشن در فضای مجازی افزود: در حوزه انیمیشن، آثار نوین و بسیار تأثیرگذار را مشاهده کردم که از تولیدات دانشجویان است و باید تقویت شوند؛ همچنین، در این حوزه باید از هنرمندان کمک گرفته شود، سرمایه جدی در اختیار آن‌ها قرار گیرد و برای تولید آثار شایسته به آن‌ها میدان داده شود.
این شاعر طنزپرداز به ضرورت حضور دانشگاهیان در این حوزه اشاره کرد و گفت: هر اتفاق مثبتی از دانشگاه آغاز می‌شود پس تقویت این مجموعه‌ها و نیروهای خلاقی که دغدغه چنین کارهایی را در فضای مجازی دارند، بسیار مفید است از همین رو باید جشنواره‌های متعدد و پیوسته‌ای از آن‌ها حمایت کنند و انعکاس‌دهنده دیدگاه‌ها و نظرات آن‌ها باشند.
وی با بیان اینکه باید نگاه استادان دانشگاه و حوزه به‌گونه‌ای باشد که آنها هم نیازمند دانستن هستند، اظهار کرد: خوشبختانه نخبگان دانشگاهی، دارای این رویکرد هستند ولی به نظر می‌رسد برخی افراد در حوزه هنوز این باور را ندارند در جامعه جوانانی وجود دارند که در فعالیت‌های فرهنگی و هنری پیشگام هستند.
رفیعا اظهار کرد: باید میان حوزه و جوانان هنرمند تعامل بیشتری ایجاد شود زیرا هماهنگ کردن دیدگاه‌ها با نظر دین و اعتقاد مردم به عهده حوزه است ولی راه‌های متعددی وجود دارد که می‌توان از نظرات جوانانی که در این عرصه فعالیت می‌کنند، بهره برد.
captcha