کد خبر: 3509780
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۷

دیدار اصحاب هنر و رسانه با تولیت آستان قدس رضوی

گروه هنر: نخبگان و اصحاب هنر و رسانه خراسان رضوی، شامگاه چهارشنبه، دوم تیرماه، با حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی در حرم مطهر رضوی دیدار کردند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از خراسان رضوی، شامگاه چهارشنبه، دوم تیرماه، نخبگان و اصحاب هنر و رسانه خراسان رضوی، با حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی در حرم مطهر رضوی دیدار کردند.
در این دیدار محمدامین توکلی‌زاده، مدیرکل روابط عمومی و امور رسانه‌ای آستان قدس رضوی در ابتدای سخنانش، تولیت آستان قدس را آشنا و علاقه‎مند به حوزه‌های رسانه‌ای و هنری معرفی کرد و گفت: ایشان در توسعه تخصصی طرح خادمان هنری و رسانه‌ای تلاش می‌کنند که با استقبال اهالی رسانه‌ای و مطبوعاتی واقع شد.
تحقق منشور هفت‌گانه رهبری
وی با تأکید بر اینکه عمده تلاش ما در فصل جدید اقدامات آستان قدس رضوی بر عملیاتی کردن منشور هفت‌گانه رهبر معظم انقلاب است، افزود: باید با استفاده از گذاره‌های قرآن و معارف اهل بیت(ع) از این مسیر در جامعه و جهان اسلام اثرگذار باشیم که این مهم بدون کمک و همکاری حوزه‌های هنر و رسانه مسیر نخواهد شد.
وی درخصوص مفهوم زیارت گفت: شاید در گذشته مفهوم زیارت از باب یک امر مستحبی مطرح بود اما امروز منازعه‌ها با جریان‌های سکولار و ضدشیعی به دلیل فقدان این گذاره در عقایدشان بر محور زیارت متمرکز شده است.
همچنین محسن نصرپور، مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی اظهار کرد: رسالت مهم و حساس رسانه‌ها و اصحاب فرهنگ و هنر، پیام‌رسانی در نظام اسلامی است
ارائه گزارش 100 روزه
وی ضمن اشاره به شخصیت حجت‌الاسلام رئیسی به عنوان فرد مورد اعتماد امام راحل و مورد وثوق رهبری، وی را مظهر مدیر ارشد انقلابی دانست و در رابطه با برخی از اقدامات ایشان در مدت کوتاه  100 روزه مسئولیت‌شان توضیخاتی را ارائه داد: انتصابات شایسته، بازدید از مناطق کم‌برخوردار و حاشیه شهر، اجرای برنامه‌های موفق فرهنگی، رویکرد مردمی و ارزش‌مداری را در این راستا برشمرد.
مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی تاکید کرد: البته در این میان داشتن تفکر رسانه‌ای، حضور در رسانه‌ها، گسترش فعالیت‌های مشترک رسانه‌ها و آستان قدس رضوی از ویژگی‌های بارز شخصیت رسانه‌ای تولیت آستان قدس رضوی محسوب می‌شود.
وی به ارائه مصادیقی در این زمینه پرداخت و عنوان کرد: تعامل شایسته رسانه ملی و استانی با شخص نماینده ولی فقیه در آستان قدس رضوی و همه معاونت‌ها و اداره کل روابط عمومی آستان قدس، راه‌اندازی شبکه ماهواره‌ای و اینترنتی و توجه به محتوای صحیح رسانه‌ای از جمله خدمات ایشان به شمار می‌رود.
همچنین محمدسعید احدیان، مدیرمسئول روزنامه خراسان کارنامه آستان قدس رضوی را بعد از انقلاب، قابل دفاع دانست و در ادامه ابراز کرد: اما چرا این کارنامه درخشان نتوانسته در دیدگاه عمومی درست ظاهر شود.
وی با اشاره به دلیل این اتفاق اظهار کرد: عدم توجه واقعی به حوزه رسانه، محوری‌ترین دلیل آن است، اگر اشکالات ساختاری که ممکن است وجود داشته باشد، با مدیریت حجت‌الاسلام رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی به عنوان شخصیتی توانمند و باانگیزه اصلاح نشود، به طور طبیعی تحول اساسی اتفاق نخواهد افتاد.
احدیان افزود: بهتر است برخلاف همیشه مدیریت قبلی و جدید را با هم مقایسه نکنیم، اکنون خدمات قابل ملاحظه‌ای در مجموعه این آستان مقدس ارائه می‌شود، ولی به موجب نگاه ناقص به حوزه رسانه این توانمندی‌ها و خدمات به استحضار مردم نرسیده است.
مدیرمسئول روزنامه خراسان با تشریح پیشنهاد دیگر خود در زمینه تحول و اصلاحات در زمینه ساختارهای آستان قدس رضوی بیان کرد: پیشنهادم این است که بین واحد روابط عمومی و سایر بخش‌های آستان قدس رضوی تعریف دقیق صورت پذیرد، زیرا همه بخش‌ها، فعالیت‌های متعدد و تکثری را به انجام می‌رسانند.
وی با بیان اینکه بایستی روابط عمومی در جایگاه متفاوتی قرار گرفته و تقویت شود، عنوان کرد: آستان قدس رضوی باید بتواند به سرعت پاسخ رسانه‌ها را بدهد؛ همچنین آستان قدس باید خط‌مشی سیاست‌های خود را در همه زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، خاصه رسانه‌ای مشخص کند.
وی با طرح سؤال دیگری با این مضمون که آستان قدس رضوی در حوزه فضای مجازی چه رویکردی را دنبال می‌کند، یادآور شد: آستان قدس باید به رسانه‌های استان نزدیک‌تر شود، زیرا خراسان رضوی به عنوان اولین قطب رسانه‌ای شرق کشور مطرح است.
مدیرمسئول روزنامه خراسان تأکید کرد: درصورتی که نگاه آستان قدس رضوی روشن باشد، رسانه‌ها هم رویکرد خود را می‌شناسند؛ رسانه‌های ما بیشتر از هر حوزه دیگری معتقدند باید آستان مقدس رضوی موفق عمل کند و پیشنهادم این است تا به رسانه‌های استان خراسان رضوی اعتماد کنیم.
در ادامه  وحید جلیلی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد تاکید کرد: چالش مهم‌تر ما شهر حاشیه است، بدین معنا که شهری که در تاریخ برکات خودش تمدن‌ساز و متنی بود و فرهنگ، تمدن شیعی و شرقی از برکات این شهر بود؛ اما این شهر که در طول سال‌ها مرکز تولید فکر و صادرات انواع افکار و اندیشه‌ها بوده است در حال تبدیل شدن به شهر حاشیه‌ای است.
حقیقت یا مجاز را می‌پسندیم؟
جلیلی اظهار کرد: تلاش‌هایی در جریان است تا آرزوی مردم، شارجه شدن و دبی شدن و در فضای مجازی اول شدن بشود و این مثل کسی است که زمین و املاک روستایی خودش را به امید ترقی و زندگی مدرن شهرنشینی می‌فروشد.
وی این امر را ناشکری و ناسپاسی عنوان و بیان کرد: برکاتی که از تبعیت از سنت نصیب این شهر شده است چرا در جهت تبدیل به تفکر مدرن استفاده نکنیم، آیا مشهد می‎خواهد مرکز و متن باشد یا در ایده‌آل خودش به شهری حاشیه‌ای مبدل شود؟
در بخش دیگری از این مراسم، رحیمی، جانباز و داستان‌نویس مشهدی با ارائه درخواستی ادامه داد: 20 سال سابقه خدمت در حوزه هنری را دارم و به عنوان عضوی از گروه ادبیات داستانی عرض می‌کنم، داستان‌نویسان معتقد به ولایت به دنبال فرصتی برای نشان دادن تعهد خودشان هستند.
اول متن، بعد تجلی
رحیمی با انتقاد از اعطای فرصت‌های جزیره‌ای، خواهان کسب فرصت به صورت دائمی شد و گفت: بسیاری از هنرمندان به دلیل فقدان این نگاه مجبور به مهاجرت شدند در حالی که امروزه داستان‌نویسان از جایگاه ویژه‌ای به عنوان یکی از رسانه‎های فعال در جهان برخوردار هستند.
وی با تاکید بر این نکته که اگر در هر جای جهان بخواهند تفکری را درون جامعه‌ای بکنند، اول توجه به متن و داستان آن دارند، بعد در حوزه هنر و رسانه متجلی می‎شود، ابراز کرد: امیدواریم تا در جهت تحقق این منظور به هنرمندان داستان‌نویس استان توجه بیشتری بشود.
در ادامه برنامه سیدرضا یعقوبی آل، شاعر آئینی خراسان رضوی ابیاتی را در رثای اهل بیت(ع) قرائت کرد و سپس حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی با ارائه چهار اصل پیش روی اقدامات آستان قدس رضوی گفت: اول از همه اهمیت به جایگاه و شخصیت حضرت رضا(ع) باید داشته باشیم، چرا که ایشان نه فقط دارای جایگاه ویژه در کشور بلکه در جهان اسلام شناخته شده‌اند.
زیارت نقطه اشتراک همه اندیشه‌ها
وی به دومین مورد اشاره و عنوان کرد: باید به موضوع زیارت توجه بیش از پیش صورت بگیرد زیرا امروز زیارت نقطه اشتراک همه تفکرات است؛ زیارت به معنی نقطه تحول زائر است، زمانی که 30 میلیون زائران حضرت رضا(ع) در این قبلگاه اهل دل وجود دارند، توجه به آن ضرورت دارد.
تولیت آستان قدس رضوی، زائران حضرتش را اهل اقلیم‌ها و اندیشه‌های مختلف معرفی کرد و گفت: نقطه اشتراک همه آن‌ها در تعلق به این جایگاه عظیم و عزیز است؛ همچنین بایستی در کنار تبیین مفاهیم اسلامی و معارف اهل بیت(ع) به محرومان و مستمندان نیز عنایت داشت.
وی با تشکر و تقدیر از خدمات صورت گرفته از سوی مجموعه آستان قدس رضوی ادامه داد: مطابق چشم‌انداز 20 ساله آستان قدس رضوی توجه به محرومان و مستضعفان در نظر گرفته نشده است، موضوعی که در شمار عناوین مورد تاکید منشور هفت‌گانه رهبر معظم انقلاب قرار دارد.
کمک به مستمندان؛ سیره مستمر رضوی
حجت‌الاسلام رئیسی ضمن تصحیح این عقیده که کمک به مستمندان آن‌ها را بد عادت می‌کند، هرگز در سیره رضوی دیده نشده است، اضافه کرد: ما باید در این مسیر حرکت کنیم اما نه در جایگاه محرومیت‌زدایی، زیرا وظیفه دولتمردان است تا در چارچوب نظام پولی و مالی کشور و در راستای اقتصاد مقاومتی به رفع مسائل محرومان بپردازند.
captcha