کد خبر: 3510843
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۵
حجت‌الاسلام رئیسی تاکید کرد:

شهید بهشتی ولایت‌مدار بود نه ولایت‌‍‌شعار

گروه سیاسی: تولیت آستان قدس رضوی با بیان خاطره‌ای از شهید بهشتی گفت: در مسجد میدان هفت تیر تهران عده‌ای نزد ایشان رفتند و گفتند با توجه به گفته‌های بنی‌صدر و دیگران شما چیزی بگویید که ایشان در جواب فرموده بود: «امام فرمودند سکوت! سکوت! سکوت!؛ تا زمانی که امر امام سکوت است، لب به سخن نخواهم گشود»؛ این ولایت‌مداری است؛ برخی ولایت شعارند و برخی ولایت‌مدار؛ شهید بهشتی که در سخنرانی اوج فصاحت، بلاغت و بیان است می‌گوید «امروز وظیفه من سکوت است؛ امام گفته‌اند سکوت کنید تا اختلاف رواج پیدا نکند» ولایت‌مدار بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی شامگاه هفتم تیرماه در مراسم بزرگداشت شهدای هفتم تیر که در حرم مطهر رضوی برگزار شد، پس از صلوات بر امام رضا(ع) و تسلیت شهادت امام علی(ع) با بیان اینکه نسخه زندگی مکاتب مختلف برای انسان بر اساس نوع نگاهی است که به انسان دارند، توضیح داد: برخی مکاتب، انسان را تولیدکننده می‌دانند و بر همین اساس، انسان موفق از نگاه آنان کسی است که در عرصه تولید موفق باشد، برخی انسان‌ را مادی می‌بینند و نسخه شفابخش‌شان برای انسان رسیدن به مادیات است و برخی انسان را صرفا معنوی می‌بینند و بر همین اساس با او برخورد دیگری دارند.
تعریف انسان در قرآن
حجت‌الاسلام رئیسی، نگاه قرآن به انسان و تعریفش از انسان را با سایر دیدگاه‌ها متفاوت دانست و در همین راستا ادامه داد: نگاه قرآن و فرهنگ دینی با تعریف منطق از انسان که او را حیوانی ناطق می‌داند نیز متفاوت است؛ در نگاه قرآنی «نطق» فصل‌الفصول انسان نیست؛ از همین رو با عنایت به آیات ابتدایی سوره «ألرّحمن» تعریف انسان از قرآن مشخص می‌شود.
وی در ادامه به آیات یکم تا چهارم سوره الرحمن اشاره کرد و افزود: ارسال رسل و انزال کتب جلوه‌‌هایی از رحمانیت حضرت حق است؛ در این آیات «تعلیم قرآن» پیش از سخن از انسان بیان می‌شود، دلیلش هم آن است که انسانیت انسان در پرتو ارتباط با وحی شکل می‌گیرد البته اگر کسی بخواهد واقعا انسان باشد نه صرفا دارای شکل و هیئت انسانی.
حجت‌الاسلام رئیسی با اشاره به حدیثی از امام علی(ع) که می‌فرمایند بعضی انسان‌ها شکل انسانی دارند اما قلب‌شان قلب حیوان است اضافه کرد: این‌طور نیست که هرکس در هیئت انسانی ظاهر می‌شود، انسان باشد؛ هفت میلیاردی که به نام انسان وجود دارند، واقعا انسان‌اند و مسجود فرشتگان الهی هستند؟ یا اینکه انسانیت در پرتو ارتباط با قرآن و وحی صورت می‌گیرد؟
شب قدر برای همگان شب قدر نیست!
حجت‌الاسلام رئیسی در همین راستا با اشاره به آیه «لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ، شب قدر بهتر از هزار ماه است»(قدر/3) و با بیان اینکه شب قدر برای همگان شب قدر نیست، توضیح داد: سلیمان نبی بر راهواری از باد سوار می‌شد که صبحگاهان و شبانگاهان یک ماه را طی می‌کرد اما خداوند برای امت پیامبر(ص) راهواری به نام «لیلة‌القدر» قرار داد که می‌تواند بر آن ره صدساله را یک‌شبه طی کند؛ این کجا و راهوار سلیمان نبی کجا؟ آن یک‌ ماه است و این یک عمر.
حجت‌الاسلام رئیسی شرط بهره‌ بردن از راهوار «لیلة‌القدر» و رسیدن به جایگاهی که انسانیت انسان در آن رقم بخورد را درک قرآن «صامت» و «قرآن ناطق» عنوان کرد و با اشاره به آیه «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ ...، اي كساني كه ايمان آورده‌‏ايد دعوت خدا و پيامبر را اجابت كنيد، هنگامي كه شما را به سوی چيزي مي‏‌خواند كه مايه حياتتان است»(انفال/24) ادامه داد: این حیات طیبه جز از طریق قرآن و مفسر آن یعنی امیرالمومنین(ع) ممکن نیست؛ کسی که پیامبر(ص) درباره ایشان فرمود: «انک تسمع ما اسمع و تری ما اری، تو هرچه من می‌شنوم را می‌شنوی و هرچه می‌بینم را می‌بینی با این تفاوت که تو پیامبر نیستی».
وی با اشاره به آیه «عَلَّمَهُ الْبَيَانَ، و به او(انسان) بيان را تعليم كرد»(الرحمن/4) بیان کرد: امروز قیل و قال‌ها زیاد است، شبکه‌های ماهواره‌ای چهار هزارتا بود و امروز بیش از هفت هزار است اما به راستی کدامشان بیان هستند؟؛ «بیان» فقط در ارتباط با وحی است که بیان است و الا بیان نیست؛ از همین رو علمای دین نیز تمام تلاش‌شان با تربیت نفوس مستعد بشر است.
وی در همین موضوع اضافه کرد: علما چون عالم و واصل‌اند می‌گویند بیایید نه بروید؛ بسیاری از اهل شعر، سخن و سخنرانی انسان‌ها را به امانت‌داری، صداقت، میثاق نگاه‌داشتن و ... توصیه می‌کنند و انسان‌ها را به سمت خوبی‌ها سوق می‌دهند اما وارثان پیامبران می‌گویند: بیایید؛ زیرا خودشان در قله قرار دارند و می‌‌گویند، بیایید.
وی ادامه داد: رمز اثرگزاری امام(ره)، بزرگان و در عصر حاضر، رهبر معظم انقلاب این است که نمی‌گویند بروید، می‌گویند بیایید؛ زیرا خودشان در قله قرار دارند و می‌گویند ما در پرتو بایدها و نبایدهای الهی به این جایگاه رسیدیم و دوست داریم همه انسان‌ها اهل حق‌مداری، وظیفه‌شناسی و احساس مسئولیت شوند.
شهید بهشتی؛ دانشمندی دین‌شناس و وظیفه‌شناس
تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنانش، آیت‌الله شهید دکتر بهشتی را عالم، دانشمند، دین‌شناس، وظیفه‌شناس و زمان‌شناس توصیف کرد و در این‌باره افزود: ایشان واقعا عالم به زمان بود و در زمان‌های مختلف می‌دانست نیاز جامعه چیست؛ در دوره‌ای مدرسه‌ای در قم تاسیس کرد تا دانش‌آموزان دبیرستانی با مواد آموزشی و روش تربیت دینی به صورت پایلوت در این مدرسه تحصیل کنند و در دوره دیگری در جهت تربیت طلاب و افاضل قم در کنار شهید آیت‌الله قدوسی و آیت‌الله جنتی مدرسه حقانی را تاسیس کرد و خودشان نیز معلم و مربی طلابی بودند که هم عالم باشند و هم روحیه انقلابی داشته و عالم به زمان باشند.
حجت‌الاسلام رئیسی با اشاره به مخالفت برخی ملی‌گراها با اجرای احکام اسلام در زمان شهید بهشتی افزود: زمانی ملی‌گراها می‌گفتند اجرای احکام اسلام نه مفید است و نه ممکن؛ در همان زمان که با شهید بهشتی کلاسی با عنوان «شناخت» داشتیم درس را قطع کردند و در باره موضع‌گیری ملی‌گراها گفتند: «مردم برای دین انقلاب کرده‌اند؛ چه می‌گویند؟»
وی اضافه کرد: در همان زمان، شهید آیت‌الله دکتر بهشتی و آیت‌الله جوادی‌آملی که عضو شورای عالی قضایی بودند، میزگردهایی تشکیل دادند و دیگران را به بحث طلبیند و گفتند بیایید ببینیم بهترین نظام کیفری در اسلام است و یا در شرق و غرب؛ در این زمینه بحث‌هایی نیز داشتند که موجود است.
حجت‌الاسلام رئیسی با بیان اینکه شهید بهشتی از وارثان پیامبران و از کسانی بود که به دنبال شکل‌گیری تربیت اسلامی بود، ادامه داد: این افراد خود را موظف به نجات‌دادن انسان‌ها می‌دانند، انسانی که الهی ‌شدن وجه تمایز اوست؛ آن‌ها کسانی هستند که می‌خواهند انسان ربانی شود.
مظلومیت شهید بهشتی
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به حملات از جانب داخل و خارج کشور به شهید بهشتی، فضای رسانه‌ای و تبلیغات مسموم علیه وی ابراز کرد: آن‌وقت که در کرج بودم، عکس شهید آیت‌الله بهشتی را در اتاق داشتم؛ عده‌ای که از خوبان بودند و عکس ایشان را دیدند گفتند: «فلانی! شما چرا؟»؛ در آن زمان امر برای برخی خوبان هم مشتبه شده بود که این شخصیت مصلح دردآشنای موثر آیا خدمتگزار مردم بوده است یا خیر؟!
وی در همین راستا اضافه کرد: آن‌قدر به ایشان اهانت شد که امام(ره) پس از شهادت‌شان فرمودند: «شهادت ایشان مهم است اما مظلومیت‌شان مهم‌تر است»؛ خیلی‌ها پس از شهادت ایشان بر سر قبر شهید بهشتی رفتند و از ایشان خواستند که «ما را ببخش؛ خیلی در زمان حیات‌تان جسارت کردیم».
حجت‌الاسلام رئیسی با بیان خاطره‌ای دیگر از شهید بهشتی ادامه داد: در مسجد میدان هفت تیر تهران عده‌ای نزد ایشان رفتند و گفتند با توجه به گفته‌های بنی‌صدر و دیگران شما چیزی بگویید که ایشان در جواب فرموده بود: «امام فرمودند سکوت! سکوت! سکوت!؛ تا زمانی که امر امام سکوت است، لب به سخن نخواهم گشود»؛ این ولایت‌مداری است؛ برخی ولایت شعارند و برخی ولایت‌مدار؛ شهید بهشتی که در سخنرانی اوج فصاحت، بلاغت و بیان است می‌گوید «امروز وظیفه من سکوت است؛ امام گفته‌اند سکوت کنید تا اختلاف رواج پیدا نکند» ولایت‌مدار بود.
وی در ادامه بیان کرد: یکی از برنامه‌های اصلی‌ عالمان به زمان و آنان که وراثت انبیای عظام الهی را دارد، مانند شهید اول، شهید ثانی، شهید ثالث و علمای بزرگ و فقهای عظیم‌الشان عدالت‌خواهی، مبارزه با فساد و حق‌خواهی است؛ دومین وظیفه‌شان هم آموزش نفوس مستعده است.
لزوم شناخت نفاق
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه شهید بهشتی و 72 تن در آتش نفاق سوختند، بر شناخت نفاق تأکید و ابراز کرد: صف‌آرایی ضد انقلاب خارجی که تابلو دارند، مشخص است اما جریان نفاق را باید شناخت؛ عده‌ای می‌گویند نفاق در مدینه آغاز شد چراکه نفاق ریشه در طمع به جایگاه حکومتی و یا ترس از حکومت دارد و در مکه حکومتی نداشتیم اما مرحوم علامه طباطبایی می‌فرمایند: از زمان دعوت پیامبر(ص) عده‌ای واقعا ایمان آوردند، عده‌ای ایمان نیاوردند و عده‌ای تظاهر به ایمان کردند که همان منافقانند و در 10 آیه ابتدایی سوره بقره ویژگی‌های هر سه گروه مؤمنان، کافران و منافقان بیان شده است.
وی در همین راستا اضافه کرد: دلیل دیگر وجود نفاق از ابتدای دعوت این است که رؤسای قبائل، شرط قبول دعوت ایشان را تعیین جانشین از بین خودشان عنوان کردند اما پیامبر(ص) فرمودند: «این جایگاهی است که خدا باید آن را تعیین کند.»؛ این نفاق از طمع بوده است.
حجت‌الاسلام رئیسی با بیان اینکه نفاق از همان ابتدا بوده است اما بعضی نفاق‌ها با نقاب و برخی بدون نقاب است، توضیح داد: نفاق بدون نقاب را همه می‌شناسند، مانند «عبدالله بن ابی» که همه او را به نام منافق می‌شناختند اما شناخت و شناساندن نفاق بانقاب سخت است؛ خدا رحمت کند مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی، شهید سیدعبدالکریم هاشمی‌نژاد و خدا حفظ کند، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای را؛ این بزرگواران در مشهد بصیرت‌آفرین بودند؛ چهره‌های دیگری هم بودند اما شاخص‌ها ایشان بودند.
وی در همین راستا افزود: این بزرگواران نفاق را خوب می‌شناختند؛ بالای اعلامیه‌هاشان آیه «... فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً ...، خداوند مجاهداني را كه با مال و جان خود جهاد نمودند بر قاعدان برتري بخشيده»(نساء/95) را می‌نوشتند؛ ما آن‌وقت طلبه بودیم، ماهیت‌شان معلوم بود که مارکسیست هستند و برچسب اسلامی زده بودند اما برخی می‌گفتند آن‌ها مسلمانند، زندان‌رفته و باسابقه هستند.
تولیت آستان قدس رضوی تاکید کرد: چهره عده‌ای در جریان نفاق بانقاب آشکار شده است؛ این افراد، امروز یونیفرم سربازان آمریکا را دارند از همین رو همواره باید مراقب جریان‌های ضدانقلاب و شیاطین بود اما باید مراقب کسانی که چهره به نقاب دارند هم بود تا انحراف ایجاد نکنند.
دولت‌های غربی چه پاسخی دارند؟
حجت‌الاسلام رئیسی در پایان سخنانش با بیان اینکه مردمی که در مجلس شهدا جمع شده‌اند از عالم و به‌ویژه مغرب‌زمین و کشورهای استکباری سوالی دارند، تصریح کرد: سؤال نسل جدید و قدیم و همه مردم ما این است که مگر شما داعیه مبارزه با تروریسم ندارید؟ مگر داعیه حقوق بشر شما گوش دنیا را کر نکرده است پس چرا امروز ملجا و پناهگاه کسانی هستید که 17 هزار نفر را از جمله رئیس جمهور، رئیس دیوان عالی کشور، 72 تن از یاران امام(ره)، بقال، کفاش، عطار، دانشجو، امام جماعت، حزب‌اللهی، متدین و ... را فقط به جرم عکس امام(ره) و داشتن محاسن به شهادت رساندند.
حجت‌الاسلام رئیسی در همین راستا ابراز کرد: اینکه دولت‌های اروپایی و مغرب‌زمین ملجأ منافقان هستند با چه منطقی قابل توجیه است و آنان چه پاسخی دارند؟؛ سازمان سیا نیز که رسما تروریست بوده و شهادت 17 هزار نفر را پذیرفته است؛ ما همواره این حرکت مغرب‌زمین را محکوم خواهیم کرد.
حجت‌الاسلام رئیسی در پایان سخنانش بیان کرد: از همه مردم عزیز، استاندار، مدیران و مسئولان استانی و ... که برای تجلیل از مقام علم و شهادت و 72 شهید در این مراسم حضور یافتند تشکر می‌کنم؛ شهید آیت‌الله بهشتی دارای دو حیات است یکی به لحاظ علم که «العلماء باقون ما بقی‌الدهر» و حیات دیگر به واسطه شهادت که «احیاء عند ربهم یرزقون» هستند.
captcha