کد خبر: 3520556
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۵

نشست تخصصی كتاب‌خوان ویژه فرهنگ رضوی در مشهد برگزار شد

گروه هنر: نشست تخصصی كتاب‌خوان ويژه فرهنگ رضوی، 16 مردادماه به همت کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی در محل بنياد پژوهش‌هاى اسلامى آستان قدس رضوی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، نشست تخصصی كتاب‌خوان ويژه فرهنگ رضوی، صبح امروز، 16 مردادماه از سوی کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی با حضور نويسندگان استانی و كشوری در محل بنياد پژوهش‌هاى اسلامى آستان قدس رضوی برگزار شد. 
حسین اکبری، مدیرکل کتابخانه‎های عمومی خراسان رضوی در ابتدای مراسم، ابراز کرد: هدف از برگزاری این سلسله نشست‌ها رشد و توسعه فرهنگ كتاب‌خوانی و مطالعه در سراسر كشور و گسترش رايحه كتاب و كتاب‌خوانی در فضای جامعه با تمرکز بر ترویج سبک زندگی رضوی است.
در ادامه مراسم امیر سلمانی‌رحیمی، نویسنده کتاب «دعاهای امام رضا(ع)» در خصوص نگارش این کتاب، عنوان کرد: ابعاد مختلف زندگی امام رضا(ع) شبکه‌ای از موضوعات است که تألیف کتاب‌هایی در خصوص سبک زندگی و فرهنگ و معارف رضوی را در بر دارد.
وی با تشریح اهمیت کتاب «دعاهای امام رضا(ع)»، ابراز کرد: با توجه به اینکه خداوند متعال، قرآن کریم را برای سخن گفتن با بندگان نازل کرده است و ادعیه را قرآن صاعد خوانده‌اند، بخشی از معارف حضرت رضا(ع) نیز در ادعیه وجود دارد؛ بنابراین با این رویکرد کتاب مزبور تالیف شد.
سلمانی‌رحیمی افزود: از آنجایی که برای یک زائر خوشایندتر است که با کلماتی سخن بگوید که با سخن حضرت رضا(ع) مطابقت بیشتری دارد، با توجه به دسته‌بندی شش‌گانه دعا در مفاتیح‌الجنان شامل مناجات‌ها، صلوات بر ائمه اطهار(ع)، دعا و خواهش، نمازهای مستحب و تعقیبات، اعمال مکان‌ها و زمان‌های خاص و نیز مجموعه‌ای از حرزها و تعریض‌ها، سعی کردیم در مقدمه این کتاب پنج بخش اول را بیاوریم.
در بخش دیگری از این همایش، بهزاد نعمتی، پژوهشگر و عضو گروه پژوهشی کتاب دایرةالمعارف رضوی، ابراز کرد: از نظر علمی به آستان قدس رضوی توجه نشده است، این مجموعه، یکی از قدیمی‌ترین اماکن وقفی دنیا به شمار می‌رود.
وی درخصوص کیفیت گردآوری دایرةالمعارف رضوی، اظهار کرد: مجموعه 300 هزار برگ اسناد ویژه در رابطه با تشکیلات آستان قدس رضوی وجود دارد که از سال 1010 به بعد دارای منبع بوده و به منظور تهیه این کتاب مورد بهره‌برداری قرار گرفته است. 
نعمتی یادآور شد: برای معرفی این تشکیلات پنج هزار موضوع انتخاب شد و پس از بررسی‎های فراوان، از این میان نیز 800 موضوع نهایی شده به صورت الفبایی مرتب شد، سپس موضوعات را با توجه به محوریت تخصصی آن‌ها به نویسندگان خاص هر حوزه ارجاع دادند.
وی به دیگر مشخصات این کتاب اشاره کرد و گفت: چهارهزار مدخل برای این اثر نفیس در نظر گرفته شده است حاصل کار، کلیدی برای پژوهش در هر زمینه‌ای درخصوص آستان قدس رضوی و نیز دروازه‌ای برای ورود به موضوعات و افق پژوهشی جدیدی را بروی پژوهشگران این عرصه می‌گشاید. 
در ادامه این مراسم، حمیدرضا شاه‌آبادی، نویسنده کودک و برگزیده جشنواره قصه‌های قرآنی درمورد تألیف کتاب «اعترافات غلامان»، گفت: قرار بود داستان کوتاهی با محوریت حضرت رضا(ع) بنویسم، پس از مدتی فکر کردم باید حاصل کار به رمانی تبدیل شود لذا بعد از انجام مطالعات، اقدام به نگارش آن کردم. 
وی با بیان اینکه خواندن یک متن کوتاه از کتاب «عیون اخبارالرضا(ع)» ایده اولیه تألیف این کتاب را به من داد، اظهار کرد: رمان‌نویسی نیازمند نظم است، در ساعات مختلف روز به نوشتن آن مبادرت ورزیدم، در این ساعات، گویی تمام نگرانی‌هایم را فراموش می‌کردم و به آن پناه می‌بردم.
شاه‌آبادی، زمان کوتاه سه ماهه را به عنوان بازه زمانی اتمام فرایند نگارش برشمرد و عنوان کرد: باید به یک نکته مهم هم اشاره کرد، وقتی به یک داستانی که برای مردم آشنایی دارد برای بازنویسی در قالب یک قصه جدید رجوع می‌کنیم، کار بسیار سخت می‌شود، چون بارها شنیده‌ایم داستان باید طوری نوشته شود که خواننده را ترغیب کند تا آخرین صفحه کتاب را بخواند.
وی همچنین با بیان اینکه یافتن زوایای جدید در یک داستان هنر است، ادامه داد: البته روایتی که موجب تالیف این کتاب شد، روایتی بود که کمتر شنیده شده بود و این نقطه خوش شانسی برای تألیف این اثر به شمار می‌رود. 
سعید تشکری، نویسنده کتاب «بار باران» و عضو کانون جهانی تئاتر به بیان نکاتی در رابطه با نحوه نگارش کتاب «بار باران» اشاره و اظهار کرد: همواره فکر می‌کردم کلمه ناب خراسانی را چگونه می‌توان در داستانی آورد. 
وی اضافه کرد: «بار باران»، نخستین رمان من محسوب می‌شود، این اثری بسیارشریف برای من است زیرا دو بحث فضیلت و قدرت در آن مورد توجه قرار گرفته است، آن‌هم کوچک شده قدرت خاندان تیمور در برابر فضیلت امام رضا(ع) است.
تشکری به تشریح فلسفه پیدایش کتاب پرداخت و گفت: در ساخت مسجد گوهرشاد، هنرمند معماری به نام قوام‌الدین شیرازی به کار ساخت این بنا به زور گماشته شد، در حالی که مطابق گزارشات تاریخی، گوهرشادبیگم در زمان ساخت مسجدگوهرشاد اصلاً به مسجد نیامد و اشاره‌ای به هنر معمار بنا در اسناد تاریخی نشد.
این نویسنده برگزیده کشور با تاکید بر اینکه باید به نقش هنرمندان در خلق آثار هنری توجه شود، تصریح کرد: باید ادبیاتی خلق کنیم که از سویی خراسانی، ایرانی باشد و از سویی از تاریخ دوری گزیند؛ در مقدمه کتاب «بار باران» به این موضوع اشاره کردم.
وی همچنین عنوان کرد: کتاب دو بار تجدید چاپ شده است، در بخش فضیلت کتاب، تلاش کردم تا فضیلت جدیدی از حضرت(ع) را نشان دهم.
لیلا خیام، نویسنده کتاب «بابا بزرگم خادم است» در این خصوص توضیح داد و گفت: این مجموعه شعر کوتاه کودکانه در نظر دارد تا  توجه بچه‌ها به محیط حرم را بیشتر کند و آرزوی کودکان دور از شهر مشهد که دوست دارند لباس خادمی به تن کنند را نشان دهم.
در خاتمه این نشست نیز امیر پورقندی، مدیرکل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی و حسین اکبری، مدیرکل کتابخانه‎های عمومی خراسان رضوی از چهار نویسنده برگزیده حوزه فرهنگ رضوی حاضر در این برنامه از جمله، حميدرضا شاه‌آبادی، سعيد تشکری، بهزاد نعمتی و لیلا خیامی تجلیل کردند.
یادآور می‌شود، در حاشیه این نشست، نمایشگاهی از آثار تولیدی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی با محوریت فرهنگ رضوی با 200 عنوان کتاب به نمایش درآمد.
captcha