کد خبر: 3567568
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۴

ضرورت تقویت گردشگری به‌عنوان یک هویت ملی و اسلامی

گروه فرهنگی: عضو شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه باید گردشگری را به‌عنوان یک هویت ملی و اسلامی تقویت کنیم، گفت: گردشگری و معنویت همزاد یکدیگر هستند و بیش از هر عرصه‌ دیگری می‌تواند در مورد تعامل شناخت اقوام و ملت‌ها تأثیرگذار باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، ابراهیم بای سلامی، عضو شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، صبح امروز، نهم بهمن‌ماه در پیش‌ نشست همایش گردشگری و معنویت که در مجتمع فرهنگی توریستی آبادگران مشهد برگزار شد، با بیان اینکه گردشگری و معنویت در ادبیات جهان از سوی ایران لحاظ شده است، اظهار کرد: طبق تحلیلی که از همه کنگره‌ها، مقالات علمی و پژوهشی، کتاب‌ها و منابع متغیر، گردشگری کرده‌ایم این گفتمان فرهنگی در حوزه گردشگری نخستین بار از سوی دانشمندان ایرانی مطرح شد که مورد استقبال دانشمندان و اساتید جهان قرار گرفت. 
وی ادامه داد: در این کنگره‌ای که در تهران برگزار شد مقالات بسیار مهمی به چاپ رسید که بسیاری از اساتید دنیا در این خصوص اعلام نظر کردند. 
بای سلامی‌ عنوان کرد: 26 بهمن‌ماه کنگره بین‌المللی گردشگری و معنویت در تهران برگزار می‌شود که امیدواریم در سال آینده یک گفتمان‌سازی در حوزه گردشگری داشته باشیم.
عضو شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تاکید کرد: امروزه گردشگری نه تنها یک صنعت، شغل‌آفرینی، کارآفرینی، در‌آمدزایی، عدالت‌گستری، پایداری و حفظ محیط‌ زیست است بلکه امروز در تعهدات نظام اجتماعی در ابعاد فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تأثیرگذار است.
گردشگری؛ بزرگترین پدیده جامعه مدرن
وی یادآور شد: هم‌اکنون در حوزه گردشگری یک فرایند و پروسه اقتصادی و فرهنگی ایجاد شده زیرا گردشگری بزرگترین پدیده جامعه مدرن به شمار می‌رود مهاجرت و فعالیت‌های اقتصادی و بسیاری از کارهای که در دنیا انجام می‌شود به پای گردشگری نمی‌رسد به همین دلیل این صنعت در راس امور مهم کشورهای دنیا قرار گرفته است در برخی از کشورها که جاذبه‌های توریستی ندارند در حال ایجاد جاذبه‌های توریستی هستند. 
بای سلامی‌ ابراز کرد: رئیس جمهور در حوزه گردشگری تأکیدات زیادی داشتند و مجلس شورای اسلامی نیز بیش از دولت در زمینه گردشگری فعال بوده است، ای کاش در اولویت‌های توسعه اقتصادی نیز و برنامه‌ریزی‌های ششم توسعه گردشگری در راس قرار می‌گرفت زیرا از اهمیت به سزایی برخوردار است.
عضو شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه گردشگری کنونی ایران، سنتی، محدود و پراکنده است، عنوان کرد: اما هنوز راهبرد جدیدی در جمهوری اسلامی ایران که متکی بر راس مردم است در حاشیه گردشگری بیان نشده اما با امتیاز در این حوزه کار می‌کنیم.
وی با بیان اینکه باید گردشگری را به عنوان یک هویت ملی و اسلامی تقویت کنیم، گفت: گردشگری و معنویت همزاد یکدیگر هستند و بیش از هر عرصه‌ دیگری می‌تواند در مورد تعامل شناخت اقوام و ملت‌ها تأثیرگذار باشد.
بای اسلامی‌ با اشاره به این نظر که هدف اصلی ما بر گردشگری ایرانی بیان گفتمان معنویت است، گفت: متأسفانه ما امروز برای گردشگری زیارت در مشهد برنامه نداریم به همین دلیل گردشگری و حرم را از دست خواهیم داد اگر براساس اندیشه‌های تخصصی و علمی در سطح جهان برنامه‌ریزی می‌کردیم فضای شهر معنوی‌تر خواهد بود و جلوه‌های نورانی این بارگاه بیشتر منور می‌شد. 
عضو شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه 52 درصد هتل‌های کشور در مشهد وجود دارد، گفت: اما ضریب اشتغال آنها کمتر از 50 درصد است این یعنی اینکه گردشگری ما تقاضا محور بوده و ما در حوزه بازاریابی و تبلیغات وسیعی برای تورهای گردشگری مشهد انجام نداده‌ایم. 
captcha