کد خبر: 3571403
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۹

گسترش فرهنگ کتابخوانی؛ دستاورد پیروزی انقلاب اسلامی

گروه فرهنگی: معاون فرهنگی - مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: قبل از انقلاب ما در حوزه کتاب به خصوص پژوهش با یک سری موانع مواجه بودیم که این موانع با پیروزی انقلاب از میان برداشته شد و فرهنگ کتابخوانی و حوزه تحقیق و پژوهش گسترش پیدا کرد.

یوسف امینی، معاون فرهنگی - مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی با اشاره به وضعیت کتاب و کتابخوانی قبل و بعد از انقلاب، اظهار کرد: به قدری تفاوت بین آمار نشر کتاب در قبل از انقلاب و بعد از انقلاب زیاد بوده که نمی توان مقایسه کرد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته 72 هزار عنوان کتاب در کشور چاپ شد، ادامه داد: بعد از انقلاب کتاب جزء اولویت‌ها بوده است و حمایت‌های بسیار زیادی از این حوزه انجام گرفته است اما قبل از انقلاب تیراژ و عناوین کتاب‌ها بسیار کم بود.
امینی تصریح کرد: بعد از انقلاب با سیاست‌هایی که وجود داشت در ماهیت فرهنگی انقلاب اهمیت ویژه‌ای به بحث کتاب شد، هرچند هم‌اکنون نیز کمبودها و نقص‌هایی وجود دارد اما نسبت به قبل رشد زیادی داشته‌ایم.
افزایش آگاهی بخش مردم بعد از انقلاب
معاون فرهنگی ـ مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: با توجه به اینکه آگاهی یکی از ماهیت‌های فرهنگی انقلاب به شمار می‌رود در سال‌های پس از پیروزی انقلاب بر موضوع آگاهی بخشی به مردم و افزایش آگاهی مردم تاکید فراوان شده است.
وی با بیان اینکه حوزه نشر، یکی از مؤلفه‌های اصلی در بحث فرهنگ است، عنوان کرد: یکی از قدیمی‌ترین نمایشگاه‌ها که بعد از انقلاب دایر شد و به آن توجه شده است، نمایشگاه کتاب تهران بوده که امسال هم برگزار شد و جز قدیمی‌ترین نمایشگاه‌های فرهنگی است که بعد از انقلاب برگزار شد، این نمایشگاه نیز نشان از اهمیت این موضوع در نظام دارد.
امینی با اشاره به حمایت‌ها ویژه از حوزه کتاب، ابراز کرد: حمایت‌های ویژه‌ای از این حوزه انجام می‌گیرد، یارانه قابل توجهی از سوی دولت به این حوزه اختصاص یافته، همچنین در بحث نمایشگاه با خرید از نویسندگان و مؤلفان با طرح‌ها و شکل‌های مختلف حمایت می‌کنند و متناسب با ایام سال یارانه به کتابی اختصاص می‌دهند تا کتاب شاهد رونق و رشد باشد گرچه با ایده‌آل فاصله زیادی داریم.
معاون فرهنگی ـ مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه سرانه مطالعه در کشور ما بسیار پایین است، اظهار کرد: وضعیت خوبی در حوزه کتاب نداریم اما در حوزه مطالعه کتاب، نسبت به قبل از انقلاب رشد بسیار زیادی داشتیم زیرا رهبران و بزرگان کشور همه شخصیت‌های فرهنگی هستند.
رشد کتاب‌های دینی بعد از انقلاب به منظور تحکیم مبنای انقلاب
وی با اشاره به موضوعات کتاب‌هایی که بعد از انقلاب رشد داشته است، ابراز کرد: یکی از حوزه‌ها، حوزه دین بوده که رشد قابل توجهی داشته است، با توجه به ماهیت اسلامی که داریم بسیاری از نویسندگان و بزرگان احساس مسئولیت کرده و برای تحکیم مبنای انقلاب برای حوزه کار کردند.
امینی ادامه داد: یکی دیگر از حوزه‌ها بحث شعر و ادب بوده با توجه به علاقه‌ای که مردم  به حوزه ادبیات داشتند فرصت‌های زیادی ایجاد شد، به خصوص حوزه ادبیات دفاع مقدس، خاطرات رزمندگان، مبارزان انقلاب اسلامی چیزهای جدیدی بود که قبلا اصلا وجود نداشت و ادبیات کهن که ما از آن برخوردار هستیم.
بحث پژوهش و تحقیق بعد از انقلاب رشد چشم‌گیری داشته است
معاون فرهنگی ـ مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اضافه کرد: بخش دیگر حوزه کودک و نوجوان است در این حوزه هم رشد بسیاری داشتیم همچنین روحیه پژوهش و تحقیق در بین مردم خیلی رشد کرده است ما قبل از انقلاب منع شده بودیم که کسی پژوهشی انجام ندهد اما بعد از انقلاب حوزه پژوهش و تحقیق گسترش پیدا کرد و اساتید و دانشجویان آثار خود را در این حوزه عرضه کردند.
captcha