کد خبر: 3571655
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۴
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی:

بنای انقلاب با ولایت‌مداری مردم تقویت می‌شود

گروه معارف: رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی گفت: بنای انقلاب اسلامی ایران با ولایت‌مداری مردم و نهادینه کردن سنت الهی تقویت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدباقر فرزانه، رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی با اشاره به آیه 200 سوره آل عمران؛ «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صابِرُوا وَ رابِطُوا وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ؛ اى كسانى كه ايمان آورده‏‌ايد صبر كنيد و ايستادگى ورزيد و مرزها را نگهبانى كنيد و از خدا پروا نماييد اميد است كه رستگار شويد.» گفت: این آیه داری یک برنامه جامع براى عموم مسلمانان است.
وی ادامه داد: هر کدام از الفاظ این آیه دارای معنا و تفسیر خاصی است و برای روشن شدن مفهوم آن ابتدا باید معنای کلمه صبر را بیان کرد.
وی افزود: «صبر» در لغت، یعنی جلوگیری کردن و حبس نمودن نفس، بر چیزی که عقل یا شرع یا هر دو اقتضا می‌کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: بنابر دیدگاه برخی از مفسران، معنای «اصبروا»، صبر فردی بر سختی‌ها، مشکلات، ترک معصیت و صبر در اطاعت از خداست لذا در روایات متعدد به صبر در اطاعت و ترک معصیت، تأکید فراوان شده است.
وی با بیان اینکه معنای «صابروا»، صبر اجتماعی و دست جمعی بر مشکلات و آزار دشمنان است، اظهار کرد: مراد از «صابروا»، که باب مفاعله و معنای دو طرف بودن را می‌رساند، این است که شما در جنگ با دشمنان دین شکیبا و بردبار باشید، همچنان که آنان در مقابل شما شکیبا و بردبار هستند.
حجت‌الاسلام فرزانه درباره کلمه «رابطوا» عنوان کرد: مراد از «رابطوا»، همان شکیبایی و متحد شدن تمام افراد، در تمام شئون زندگی چه در سختی و چه در خوشی‌ها است و همچنین به معنای اطاعت کردن و ارتباط داشتن با امام زمان(عج) و رهبر جامعه نیز است.
وی با اشاره به اینکه پایداری انقلاب با ولایت مداری مردم تقویت می‌شود، گفت: انقلاب زیبنده امتی است که پای انقلاب و صحبت رهبری خود بایستند و در این راه از همه هستی خود بگذرند.
captcha