کد خبر: 3591140
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۶:۰۹

بی‌توجهی به هنر قرآنی در کل مجموعه نظام اجرایی

گروه فرهنگی: رئیس حوزه هنری خراسان رضوی وجود هنر قرآنی را در جامعه امروز هنری مغفول و مظلوم دانست و عنوان کرد: کل مجموعه نظام اجرایی در جامعه امروز نسبت به هنر قرآنی بی‌توجه هستند و باید به این هنر توجه شود.

سیدجواد رفائی، رئیس حوزه هنری خراسان رضوی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی ابراز کرد: گله‌هایی که هنرمندان از فضای هنری به ویژه بودجه‌های این عرصه دارند، به جا است ما حق را به آن‌ها می‌دهیم هر چند نباید فعالیت‌هایی که در این عرصه در حوزه هنر باید انجام شود را نادیده گرفت.
هفت درصد بودجه فرهنگی استان سهم حوزه هنری است
وی با اشاره به کمبود بودجه حوزه هنری، ادامه داد: طبق مصوبه برنامه پنجم اقتصادی دولت، هفت درصد بودجه فرهنگی استان سهم حوزه هنری است و این موضوع هیج‌جا محقق نشده و بودجه‌ای که مصوب شده بود به دست ما نرسیده است.
رئیس حوزه هنری خراسان رضوی با اشاره به رسانه‌ای بودن هنر، افزود: ویژگی مهم هنر که رهبری هم به آن تأکید می‌کنند این است که زیبایی قرآن را از طریق هنر به زندگی مردم بیاوریم.
رفائی، وجود هنر قرآنی را در جامعه امروز هنری مغفول و مظلوم دانست و عنوان کرد: کل مجموعه نظام اجرایی در جامعه امروز نسبت به هنر قرآنی بی‌توجه هستند.
وی ادامه داد: خیلی از کارهایی که در زمان انقلاب در بحث تغییر هنر غیرانقلابی به انقلابی انجام شد، توسط خود هنرمندان بوده است.
پیش‌روی انقلاب با هنر جهادی انجام گرفت
رئیس حوزه هنری خراسان رضوی با بیان اینکه همه هنرمندان در دوره انقلاب کار جهادی کرده‌اند، افزود: آن چیزی که موجب پیشروی انقلاب شده است، هنر جهادی است.
رفائی ادامه داد: تلاش خود هنرمند باعث می‌شود، هنر خودش را ارزشمند کند. با این وضعیتی که نظام اداری ما خواهد داشت، کم کم به جایی خواهیم رسید که بودجه‌ای به نام هنر نخواهیم داشت و باید به سمتی برویم که مردم را به سمت هنر جذب کنیم.
وی تصریح کرد: یک زمانی یادم هست که دولت حاضر بود به اعزای هر یک متر مربع سینما یک متر تجاری دهد که مردم سینما بزنند اما اکنون بهترین مجموعه‌های سینمایی کشور جزو بهترین مجموعه‌های تجاری است.
رئیس حوزه هنری خراسان رضوی ادامه داد: سینما کوروش تهران با وجود 14 سالن سینما، روزانه چند صد نفر مردم به آنجا وارد می‌شوند و بهترین برندها در آنجا مغازه دارند. چون مردم به آنجا می‌آیند و جنس مورد نظر خود را می‌خرند.
رفائی عنوان کرد: هنر علاوه بر اینکه می‌تواند اقتصاد خود را پیش ببرد، می‌تواند اقتصاد تجاری کشو را هم بالا ببرد. باید جریانی درست شود تا اگر دولت روزی گفت ما نمی‌توانیم به هنر بودجه‌ای دهیم با توجه به حجم زائری که به مشهد می‌آیند بتوانیم بهترین اثر هنری را به زائران ارائه دهیم.
وی افزود: متأسفانه در این زمینه هیچ اتفاقی نیفتاده است. چینی‌ها فکری برای سوغات زائر مشهد کرده‌اند اما هنرمندان و مسئولان ما هنوز نمی‌دانند که در این زمینه چه کار کنند.
رفائی ادامه داد: ما هنوز در استان خراسان نمی‌توانیم تئاتری تولید کنیم که وقتی 25 میلیون زائر به مشهد می‌آیند سالن‌های ما را پر کنند.
رئیس حوزه هنری خراسان رضوی، افزود: متأسفانه به جای فروش آثار هنری هنرمندان اصیل ما، آثار نقاشی هنرمندان چینی به صورت میلیونی به فروش می‌رسد.
captcha