به گزارش
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از
خراسان رضوی، جواد جاویدنیا، معاون دادستان خراسان رضوی، ظهر امروز، ۲۶ اردیبهشت ماه در نشست خبری با
خبرنگاران، اظهار کرد: از سال 85 شعبه ویژه جرایم رایانه ای در دادگستری مشهد وجود داشت اما دادستان استان خرسان رضوی از تاریخ هشتم آبان ماه سال گذشته به صورت اختصاصی اقدام به ایجاد معاونت فضای مجازی کرد.
وی با بیان اینکه در این مرکز اعضای مختلفی متشکل از پلیس فتا، اداره اطلاعات، معاونت اطلاعات سپاه، سازمان تنظیم مقررات اداره فناوری اطلاعات دادگستری، استانداری، فرمانداری و ... حضور دارند، گفت: هدف از تاسیس این مجموعه افزایش توان مقابله ای با جرایم رایانه ای و پیشگیری از وقوع جرایم در فضای مجازی است، در همین راستا و با توجه به نزدیک بودن انتخابات اقدام به راه اندازی کانال های راتباطی کردیم که در حال حاضر سایت
khrcrc.ir راه اندازی شده و در مرحله طراحی اولیه است همچنین ایمیل khrcrc@gmali هم راه اندازی شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به ممنوعیتی که در فعالیت های اداری محرمانه در استفاده از نرم افزار خارجی تلگرام وجود دارد، فعلا فقط به منظور گزارش گیری و اطلاع رسانی، یک آی دی موقت تلگرامی هم ایجاد شده است.
تبلیغات زودهنگام، قالب تخلفات انتخاباتیجاویدنیا با بیان اینکه در همین ایام انتخابات، از کانال های انتخاباتی، بالغ بر 50 مورد گزارش تخلفات داشتیم و قالب این تخلفات، تبلیغات زود هنگام بوده است، ادامه داد: به منظور تامین آرامش انتخابات، سعی ما بر این است که در این فضا پیشگیرانه عمل شود مگر موارد خاص که نیازمند برخورد قاطع قضایی باشد.
وی با اشاره به اینکه یک عده از افراد، قوانین فضای مجازی را نمی دانند و اطلاعات کافی نسبت به آن ندارند، اظهار کرد: در همین راستا منشور پیشگیری از تخلفات فضای مجازی، تصویب و ابلاغ شد و در کانال های انتخاباتی هم اطلاع رسانی لازم را انجام دادیم تا مردم و ادمین ها از مصادیق تخلفات انتخاباتی مطلع شوند.
انتشار اسناد جعلی و شایعات در فضای مجازی وی با اشاره به انتشار اسناد جعلی و شایعات در فضای مجازی گفت: هم کاربران و هم صاحبان کانال ها توجه داشته باشند که این موارد جرم است لذا بدون تحقیق از منبع، نباید پیامی را منتشر کنند و هر گونه پیامی که منتشر شود مسئولیت آن با ستاد است.
وی ادامه داد: مدیران کانال ها جهت اطلاع رسانی در خصوص تجمعات، گردهمایی ها و
همایش های انتخاباتی هم دقت لازم را داشته باشند و این مطالب را از مراجع
مطمئن دریافت کنند، حتما مجوز برگزاری آن همایش را مطالبه کنند و بعد از این که مجوز را رویت کردند و
از اصالت آن مطمئن شدند، اقدام به نشر آن کنند تا محکوم به تحریک و تجمع غیر قانونی
نشوند.
جاویدنیا یادآور شد: ممنوعیت تبلیغات در فضای مجازی به جد دنبال می شود و از 24 ساعت مانده به انتخابات، هرگونه تبلیغات در فضای فیزیکی و مجازی ممنوع است.
احتمال سو استفاده افراد ضد انقلاب از فضای مجازیوی با بیان اینکه احتمال سو استفاده افراد ضد انقلاب از فضای مجازی به صورت جدی مطرح است، اظهار کرد: از شماره های ناشناس و یا حتی تحت عنوان شماره های دولتی، با مدیران کانال ها تماس هایی گرفته می شود و از آن ها خواسته می شود که مطلبی را در کانال گذاشته و یا آن را حذف کنند.
وی ادامه داد: به مدیران کانال ها توصیه می کنم ابدا به این افراد اعتماد نکنند و به محض اینکه کسی با آن ها تماس گرفت و چنین درخواستی داشت، بلافاصله این موضوع را به ما اطلاع دهند.
وی افزود: هیچ دستگاهی جز دستگاه قضایی حق تذکر دادن مبنی بر حذف مطلبی از کانال را ندارد و اجبار به گذاشتن مطلب هم توسط هیچ فرد یا مجموعه ای درست نیست.
خرید و فروش آرا در فضای مجازی
وی با اشاره به خرید و فروش آرا در فضای مجازی گفت: طبق گزارش هایی که به ما رسیده مبالغی از 8 تا 80 میلیون تومان برای خرید و فروش رای در فضای مجازی اعلام شده و کلاهبرداری است، ضمن اینکه با نظارتی که وجود دارد احتمال تقلب در انتخابات و خرید و فروش رای به این صورتی که گفته می شود در حد صفر است.