کد خبر: 3734756
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۸
ایکنا پای صحبتهای بانوی کارآفرین؛

همچنان ایستاده‌ایم/ از شروع کار در مغازه تا صادرات به اروپا

گروه سیاست و اقتصاد - تراضی، بانوی کارآفرین با اشاره به چگونگی ورود به حوزه کسب‌وکار عنوان کرد: در ابتدا کار خود را با یک مغازه آغاز کردم که پس از مدتی با یکسری از انتقادات و پیشنهادات در خصوص توسعه و شناخت کار خود در سطح استان مواجه شدم و در نهایت کار خود را با صادرات به کانادا، اروپا، آمریکا، تاجیکستان و گرجستان گسترش دادم.

کارآفرین یک آغازگر و یک جنگ‌وجو است
تراضی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی، در حاشیه جشنواره ملی کارآفرینی بانوان، خدمت و خودکفایی خانواده در خصوص ارزیابی خویش از برگزاری این نمایشگاه اظهار کرد: می‌شد در این نمایشگاه با حضور اساتید و افراد کاردان میزگردهایی برگزار شود تا با بحث و گفت‌وگو علت مشکلات کار خود را ریشه‌یابی کنیم تا بتوانیم نسبت به گذشته بهتر عمل کنیم.

وی ادامه داد: همچنین می‌توانستیم با این میزگردها متوجه شویم که آیا کاری که انجام می‌دهیم درست است یا نه. در این نمایشگاه بانوان کارآفرینی از تمام حوزه‌های کسب‌وکار مانند صنایع غذایی، صنایع دستی، نساجی و... حضور داشتند. بنابراین باید از یک دسته از کارشناسان و اساتید دانشگاه دعوت به عمل  می‌آمد.

در این وضعیت کنونی اقتصاد کشور همچنان ایستاده‌ایم
این بانوی کارآفرین تصریح کرد: اما به طور کلی برای فرهنگ کارآفرینی در کشور، آن هم با حضور پررنگ بانوان، این نمایشگاه آغاز خوبی بشمار می‌رود. البته باید برخی از مسئولان نیز از این نمایشگاه بازدید می‌داشتند تا از نزدیک شاهد کار ما باشند که متوجه شوند در این وضعیت کنونی اقتصاد کشور همچنان ایستاده‌ایم و با مشکلات موجود مبارزه می‌کنیم.

تراضی خاطرنشان کرد: البته چندین نشست و سمینار برگزار شد ولی اگر با حضور اساتید دانشگاه میزگردهایی در رابطه با ارزیابی وضعیت کسب‌وکار ما برگزار می‌شد، برای ما مفیدتر بود.

در ابتدا کار خود را با یک مغازه آغاز کردم
وی با اشاره به چگونگی ورود به حوزه کسب‌وکار عنوان کرد: در ابتدا کار خود را با یک مغازه آغاز کردم که پس از مدتی با یکسری از انتقادات و پیشنهادات در خصوص توسعه و شناخت کار خود در سطح استان مواجه شدم. درنهایت کار خود را در زمینه تولید غذا، ترشی و... توسعه  دادم.

این بانوی کارآفرین افزود: تصمیم گرفتم تا با کمک بسیاری از جوانانی که می‌خواستند ازدواج کنند اما دغدغه آن‌ها کار بود، کار خودم را توسعه دهم. در نهایت کار خود را با صادرات به کانادا، اروپا، آمریکا، تاجیکستان و گرجستان گسترش دادم. همچنین طی مذاکراتی که با عراق و روسیه نیز داشته‌ایم، در آینده نزدیک صادرات خود را به این کشورها ادامه می‌دهیم.

میزان صادرات نزدیک به 20 تن رسیده است
تراضی اضافه کرد: بیشترین محصولاتی که صادر می‌شود، محصولاتی اعم از زعفران، خشکبار، عناب، گل‌گاوزبان، خاکشیر و... است. در حال حاضر در این چندین ماه اخیر صادرات ما آغاز شده که میزان صادرات نزدیک به 20 تن رسیده است.

وی در خصوص میزان اشتغال در مجموعه خویش بیان کرد: در گذشته هم حدود 170 نفر به طور مستقیم در کارگاه ما مشغول به کار بودند اما با توجه به اینکه اهداف خود را از گام کوچک به بزرگ برنامه‌ریزی کرده بودم و کارگاه را به کارخانه تبدیل کردم، اگر تعداد کارگران بالا می‌بود، مشکلاتی برای دستمزد آن‌ها به وجود می‌آمد که در نهایت تعداد کارگران خود را کاهش دادم.

این بانوی کارآفرین ادامه داد: چرا که با افزایش کارگران کارخانه باید هزینه‌های زیادی را متحمل می‌شدم که درنهایت چنین تصمیمی را گرفتم. البته برای آنکه در بازار همچنان حضور داشته باشم کار خود را به صادرات توسعه دادم اما برای این امر تولید و فرآوری ترشی را در حال حاضر متوقف کردم.

در سال 95 کارگاه به کارخانه تبدیل شد
تراضی خاطرنشان کرد: کارگاه از سال 93 شروع به کار کرد و در سال 95 این کارگاه به کارخانه تبدیل شد. البته در حال بررسی و بازاریابی هستیم تا فضای کارخانه به گونه ای طراحی شود که هزینه‌های کم و تولید بالا باشد.

وی در خصوص مشکلات و معضلات موجود در فضای کسب‌وکار تصریح کرد: برای اینکه برنامه‌های خود را پیاده سازی کنیم، نیازمند بودجه و منابع مالی هستیم تا بتوانیم تولیدات خود را با توجه به سلیقه مردم به بازار عرضه کنیم.

باز هم راهی برای خود پیدا خواهم کرد
این بانوی کارآفرین بیان کرد: با اخذ تسهیلات و وام‌هایی که با مشکلات موجود دست‌وپنجه نرم کردم اما گاهی برخی از دستگاه‌های اجرایی به‌ جای آنکه راه رسیدن به یک فضای کسب‌وکار را برای ما آسان کنند، تنها با سنگ‌اندازی راه را برای ما کارآفرینان دشوار می‌سازند.

تراضی اظهار کرد: در خانواده من تاکنون پای کسی به دادگستری باز نشده بود اما این در حالی است که برای مشکلاتی در این دستگاه‌ها ایجاد شده، چندین بار به دادگستری رفتم. با وجود مشکلات بسیاری که راه من را سد کرده، باز هم راهی برای خود پیدا خواهم کرد چرا که من اهداف خود را انتخاب کردم.

انتهای پیام

captcha