کد خبر: 3736007
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۸
از ابتدای سال تاکنون؛

۱۰۳ وقف جدید در خراسان رضوی به ثبت رسید

گروه اجتماعی - مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۰۳ وقف جدید در استان خراسان رضوی به ثبت رسیده است.

ثبت 103 وقف جدید در استان خراسان رضوی

حجت‌الاسلام محمد احمدزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی، گفت: برای ایجاد موقوفات مورد نیاز جامعه دفاتر مشاوره وقف در سراسر استان فعال است که واقفان با مراجعه به این دفاتر از مشاوران وقف کمک گرفته و وقف خود را به ثبت می رسانند.
وی در خصوص موقوفات جدید ثبت شده در سال جاری، بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون 103 وقف جدید با نیات مختلف اجتماعی، فرهنگی، قرآنی توسط مردم نیکوکار و خیر اندیش استان به ثبت رسیده است.
احمد زاده با اشاره به اینکه بیشتر نیات واقفان موضوعات مذهبی است، گفت: از تعداد وقف‌های جدید بیش از 25 مورد برای احداث مسجد، مهدیه، زینبیه، حسینیه بوده که در روستاها و شهرستان‌های استان صورت گرفته است.
وی ادامه داد: وقف تعزیه‌خوانی در ظهر عاشورا، روضه خوانی در ایام شهادت ائمه اطهار(ع)، اطعام و عزاداری در شب های قدر و صرف هزینه‌های مسجد از جمله نیات واقفان در موضوعات مذهبی به شمار می رود.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، در خصوص موقوفات حوزه قرآنی، ابراز کرد: از بین وقف‌های ثبت شده یک مورد احداث دارالقرآن و چندین مورد وقف در خصوص توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی، آموزش قرآن،  برگزاری محافل قرآنی و کلاس تفسیر قرآن است.
احمدزاده بیان کرد: پنج مورد وقف جدید در سال جاری به منظور عملیات عمرانی در راستای بازسازی، بهسازی، تجهیز و توسعه برنامه‌های فرهنگی - قرآنی بقاع متبرکه استان از سوی واقفان ثبت شده است.

ثبت موقوفات جدید با 21 نیت اجتماعی
وی اظهار کرد: 21 نیت اجتماعی شامل ساخت مجتمع تجاری، صرف در امور خیریه از جمله هزینه ازدواج جوانان، تحصیل دانش آموزان و هزینه درمان افراد بی بضاعت، احداث سرویس بهداشتی، آرامستان، ساخت خانه عالم برای روحانی اعزامی به روستاها و احداث حمام عمومی در روستای آزاد ده از توابع سبزوار و ... در موقوفات جدید وجود دارد.
احمدزاده، وقف ساخت مدارس علوم دینی و حوزه علمیه را از دیگر نیات واقفان در ثبت وقف‌های سال جاری برشمرد و عنوان کرد: یکی از موارد وقف علمی احدث مدرسه است که در سال جاری یک قطعه زمین برای ساخت مدرسه در روستای ابراهیم آباد شهرستان جغتای توسط یکی از اهالی روستا به ثبت رسیده است.
وی گفت: البته وقف‌هایی نیز با نیات تلفیقی و چند منظوره شامل موضوعات اجتماعی، مذهبی، فرهنگی و امور خیریه توسط خیران ثبت شده که بر اساس نیات واقفان صرف خواهد شد.
مدیر کل اوقاف و امور خیره خراسان رضوی در خصوص وقف با نیت علم و فناوری، تصریح کرد: ترویج وقف علمی با گفتمان سازی، تبلیغات و برنامه‌های تلویزیونی میسر است که البته در خصوص حمایت از نخبگان و توسعه علم و فناوری نوین نیز وقف‌هایی صورت گرفته که با توجه به نیاز روز جامعه اینگونه وقف‌ها باید افزایش یابد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی ابراز کرد: موارد وقف بیشتر شامل زمین مسکونی و زراعی، منزل مسکونی، مغازه، باغ، درخت و آب است، ضمن اینکه موقوفات مشارکتی شرایط را برای واقف شدن عموم افراد از هر طبقه اقتصادی جامعه فراهم کرده است.

احمد زاده بیان کرد: در سال گذشته بیش از 260 وقف جدید توسط خیران نیک اندیش در استان خراسان رضوی با نیات مختلف در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و ... به ثبت رسید.
انتهای پیام

captcha