کد خبر: 3958437
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۲

تشریح برنامه‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی به تشریح اقداماتی که برای افراد تحت پوشش این بنیاد است و همچنین برنامه‌های پیش‌بینی شده در هفته ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، پرداخت.

تشریح برنامه‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضویبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین معصومی، مسئول نماینده ولی‎فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران و مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی، امروز 18 اسفندماه در نشست خبری که با حضور اصحاب رسانه در محل این بنیاد برگزار شد، اظهار کرد: ما برای هفته ترویج فرهنگ ایثار و شهادت که از 22 لغایت 28 اسفندماه است، برنامه‌های متنوعی را طراحی کرده‌ایم، از این رو با توجه به اینکه در سطح کشور 17 هزار زن شهیده را داریم و از این تعداد 179 شهید، جانباز و آزاده در خراسان رضوی قرار دارند، یکی از این برنامه‌های ما در این راستا که فردا برگزار می‎‌شود، کنگره ملی شهدا، جانبازان و آزادگان زن است.

وی ادامه داد: همچنین در طی این هفته نیز برنامه‌های خاص دیگری از جمله دیدار با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران را خواهیم داشت، افتتاح مجتمع صنایع غذایی ثامن در روز پنجشنبه هفته جاری، بازگشایی کارخانه‌ای در تربت‌جام پس از 17 سال تعطیلی، در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی بیان کرد: همچنین پس از پیگیری‌های فراوان، با توافق‌نامه‌ای که بین استاندار و ریاست عالی بنیاد انجام شد، بنا شد که 6000 واحد مسکونی به خانواده‌های معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران تعلق گیرد، که از این تعداد 1000 واحد در مشهد، 312 واحد در نیشابور و مابقی نیز به خانواده‌هایی که در سایر شهرستان‌های استان هستند، واگذار می‌شود. همچنین 3000 اشتغال برای فرزندان خانواده‌های این عزیزان نیز یکی دیگر از این اقداماتی بود که بخشی از تحقق این امور را مدیون رسانه‌های استان می‌دانیم.

معصومی اظهار کرد: در خصوص مسائل فرهنگی نیز یکی از اقداماتی که امیدواریم در سال آینده به انجام برسد، نصب «وب کیوسکی» است که اطلاعات شهدا را در اختیار ما قرار می‌دهد و ابتدا ما این کار را از بنیادشهید آغاز کرده‌ایم و امید است که در مکان‌های پرتردد مانند فرودگاه و راه‌آهن، نصب شود.

وی با اشاره به شهدای مدافع سلامت در استان نیز تصریح کرد: گفتنی است که تا امروز شهادت 10 نفر از افرادی که در جبهه سلامت جهاد کردند، تایید شده است و این افراد شهید محسوب می‌شوند که بخشی از خدمات شهدای دفاع مقدس به آن‌ها تعلق خواهد گرفت.

مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی اضافه کرد: در خصوص اشتغال فرزندان شهدا و ایثارگران استان نیز باید بگویم که ما سه دوره سفر به شهرستان‌های استان در راستای بحث ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، اشتغال، مسکن و گلزارها داشتیم که مسائل مربوط به تمامی این چهار حوزه، پیگیری شد و در سفر دوم و سوم شورای هماهنگی شکل گرفت، مصوباتی در شورای هماهنگی اول داشتیم و در شورای دوم این موارد را ارزیابی و نظارت کردیم، آنچه که تا امروز پیگیری شد و امیدواریم که بر این تعداد افزود شود، 1700 نفر شاغل شدند اما در مجموع 12هزار نفر فاقد شغل هستند، این عدد، رقم کمی است و همچنان این موضوع را پیگیری می‌کنیم.

معصومی اضافه کرد: بر این اساس هماهنگی‌هایی را با مجتمع فولاد خواف در دو هفته گذشته و با مجتمع فولاد سبزوار انجام داده‌ایم و ان‌شاءالله حدود 300 نفر در این زمان مشغول به کار خواهند شد، اما این در حالی است که با توجه به اینکه آمار بیکاری در استان بالاست، هر اندازه که تلاش کنیم باز هم این تلاش‌ها نمی‌تواند جوابگوی این تعداد بیکار در استان باشد.

وی در خصوص برگزاری دومین کنگره شهدا نیز بیان کرد: این کنگره که بنا بود در سال آینده برگزار شود، اما به دلیل شرایط کرونایی کشور بنا است که در سال 1401 برگزار شود و برنامه‌ها و اقدامات خوبی در راستای برگزاری این کنگره انجام شده که می‌توان گفت که حدود 22 کمیته شکل گرفت که دو کمیته آن مربوط به بنیادشهید، مانند جمع‌آوری اسناد، تجلیل و تکریم خانواده‌های شهدا، جانبازان و ایثارگران است که در بحث جمع‌آوری اسناد باید گفت تقریبا اسناد مربوط به شهدا را جمع آوری کرده‌ایم، بحث تاریخ شفاهی را هم دنبال می‌کنیم که در این خصوص هم بخش زیادی از اقدامات صورت گرفته و امیدوار هستیم که خداوند توفیق دهد که در این زمینه بتوانیم تلاش بیشتری داشته باشیم و در بحث تجلیل و تکریم هم بحث دیدار با خانواده‌های معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران را خواهیم داشت.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی تصریح کرد: در این میان نیز دولت موظف است که براساس کارشناسی منطقه‌ای سال 69 زمین و یا مسکن را به ایثارگر واگذار کند که در استان هم این کار در حال انجام است، زمین به قیمت سال 69 و در قالب وام و تسهیلاتی که بنیاد در اختیار ایثارگر قرار می‌دهد، از این وام و تسهیلاتی که در اختیار دارد، برای ساخت آن زمین استفاده کند.

473دوز واکسن کرونا به بنیادشهید تحویل داده شده است

محمد جواد غلامپور، معاون و درمان بیناد شهید خراسان رضوی، در ادامه این نشست خبری با اشاره به واکسیناسیون جانبازان و ایثارگران نیز اظهار کرد: از پاییز سال جاری تعداد 11 هزار نفر، به واکسن آنفلوآنزا واکسینه شدند و در رابطه با واکسن کرونا هم باید بگویم که در هفته اخیر، 473 دوز واکسن در مرحله اول وارد استان شد که که از این تعداد 250 دوز واکسن در مشهد و مابقی نیز در سطح استان توزیع می‌شود که در طی این فرایند افرادی مانند جانبازان نخاعی، جانبازان روشندل، جانبازان شیمیایی شدید و خانواده‌هایی که بیش از دو شهید دارند، در اولویت واکسینه شدن قرار دارند.

وی به میزان پرداختی حق پرستاری جانبازان و ایثارگران اشاره و تاکید کرد: در واقع حق پرستاری به جانبازان بیش از 50درصد و جانبازانی که کمتر از 50درصد، اما با برخی مشکلات خاص مواجه هستند تعلق می‌گیرد که این حق پرستاری به حساب فرد جانباز پرداخت می‌شود و اینگونه نیست که این پرداختی‌های برای خانواده‌ای این عزیزان باشد.

صدیقه خدیوی، معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید خراسان رضوی نیز در ادامه این نشست در خصوص شهدای سلامت عنوان کرد: باید گفت که پس از اینکه پرونده‌های این افراد احراز هویت شود و به تایید مرکز برسد خدمات شهدا را دریافت خواهند کرد، البته که طبیعی است که برخی از خدماتی که به خانواده‌های این افراد ارائه می‌شود با خانواده‌های شهدایی که در جنگ شهید شده‌‌اند، متفاوت است، اما باید توجه داشت که این تفاوت‌های در ارائه خدمات نیست و به محض اینکه پرونده‌های این افراد تایید شود، خدمات معمول را دریافت می‌کنند.

برنامه‌های فرهنگی بنیاد شهید خراسان رضوی

رحیم نریمانی، مدیر کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی، در ادامه این جلسه با اشاره به برنامه‌های در نظر گرفته شده برای روز پاسدار، اظهار کرد: یه سری برنامه‌هایی را به مناسبت این روز داریم که هر ساله به صورت رویه در قالب یادواره‌ها و تقدیر از جانبازان انجام می‌شود، اما تفاوتی که امسال با سال‌های گذشته دارد، این است که طبق توافقی که میان بنیادشهید و امور ایثارگران و وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی صورت گرفت، بنا شد که 22 لغایت 28 اسفندماه، هفته ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نامگذاری شود و هریک از استان‌ها به تناسب خود فعالیت‌هایی را در طی این هفته داشته باشند.

وی افزود: ذیل این هفته، دستورالعملی ابلاغ شده و چهار برنامه کلیدی نیز برای این هفته در نظر گرفته شده است، بر همین اساس قانون‌گذار در تبصره 86 قانون ششم توسعه، تکلیفی برای همه دستگاه‌های اجرایی، چه آن‌هایی که اعتبارات فرهنگی دارند و چه به صورت عام هستند، فراهم آورده که طبق این دستورالعمل همگی موظف هستند که طبق فعالیت‌هایی را برای خود داشته باشند.

نریمانی عنوان کرد: قانونگذار تعیین کرده است که این‌ دستگاه‌ها علاوه بر اینکه در طی سال گزارشات ترویجی خودشان را در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت به بنیاد شهید ارائه می‌کنند، بنیاد آن‌ها را ارزیابی و نتیجه نهایی را اعلام خواهد کرد، یکی از برنامه‌هایی که از امسال به صورت رسمی اجرا خواهد شد بحث عملکردی دستگاه‌های اجرایی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت چه به صورت عام و چه به صورت خاص است که مجموعه‌های فعال، چه دستگاه‌های دولتی، سازمان‌ها، چه بخش‌های عمومی و خصوصی در حوزه فرهنگ و شهادت ارزیابی، معرفی و از آن‌ها تجلیل خواهد شد، همچنین یک سری تکالیف عمومی مانند سر زدن به خانواده‌های این عزیزان، برگزاری جشنواره‌ها، نمایش‌ها، رونمایی از آثار هنری، پژوهشی را هم برای این هفته در نظر داریم.

انتهای پیام
captcha