کد خبر: 4095605
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۸

پژوهش‌های دینی طلاب در رشد دین‌خواهی تأثیرگذار است

استاد حوزه علمیه خراسان با تأکید بر نقش پژوهش‌های دینی طلاب حوزه علمیه در رشد و پیشرفت دین‌خواهی و دین‌محوری در جنبه‌های مختلف جامعه اسلامی، گفت: حیات ما همراه با فقه، حدیث و رجال است.

کتاب و پژوهش‌به گزارش ایکنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی حوزه علمیه خراسان، حجت‌الاسلام والمسلمین ربانی بیرجندی، استاد درس خارج این حوزه با بیان این مطلب که علم و دانش همراه با نقد و پژوهش پیشرفت می‌کند، اظهار کرد: با بررسی تاریخ متوجه می‌شویم هرگاه بیشترین هجمه‌ها علیه مکتب اهل بیت(ع) وجود داشته است، شیعیان پیشرفت بهتر و بیشتری در علوم دینی داشته‌اند.

وی تصریح کرد: زراره که غیرشیعه بود به محضر امام باقر(ع) و امام صادق(ع) می‌رسید و سؤالات و شبهات خود را از ایشان می‌پرسید و امام(ع) در انتهای روایت یک قاعده کلی را به وی تعلیم می‌دادند و این باعث شد زراره به یکی از بزرگ ترین فقها و متکلمان شیعه و یکی از برترین اصحاب امام صادق(ع) تبدیل شود و اهمیت نقد، بررسی، تحلیل و ریزبینی در موضوعات دینی را برای همیشه اثبات کند.

این استاد حوزه با اشاره به سیره علمی علمای گذشته و اهمیت تلاش‌های آنها در رشد و توسعه فقه اهل بیت(ع)، اظهار کرد: شخصی چون شیخ طوسی آنقدر دستاوردهای علمی در فقه، اصول، رجال و کلام داشت و در فقه جعفری فعالیت کرد که توانست آن را به استقلال کامل برساند و ما باید چنین اشخاصی را الگوی خود در تحصیل قرار دهیم.

ربانی بیرجندی با تأکید بر نقش پژوهش‌های دینی طلاب حوزه علمیه در رشد و پیشرفت دین‌خواهی و دین‌محوری در جنبه‌های مختلف جامعه اسلامی  گفت: حیات ما همراه با فقه، حدیث و رجال است، بنابراین با ممارست بیشتری می‌توان در این مسیر گام برداشت.

وی با تأکید بر اینکه طلبه برای پیشرفت حتماً باید استاد و معلم داشته باشد، ادامه داد: نابغه‌ترین طلاب هم نیاز به استاد و راهنما دارند، چرا که در این صورت رشد و پیشرفت آن‌ها بیشتر خواهد بود.

استاد حوزه علمیه خراسان با اشاره به نقش تأثیرگذار طلاب علوم دینی در حرکت جامعه در مسیر دینداری و حق‌خواهی، بیان کرد: گاهی یک اشتباه اعتقادی و فکری، مسیر جامعه را تغییر می‌دهد و ممکن است سال‌های سال بگذرد تا جامعه از اشتباه خود آگاه شود، بنابراین باید با دقت، جدیت، تحلیل و آینده‌نگری به موضوعات و مسائل پیرامون خود بنگریم و جامعه را از آن‌ها آگاه کنیم.

ربانی بیرجندی با بیان اینکه کار طلبه تعلیم و تعلم است، افزود: طلبه نباید دنبال راحتی باشد و از کار سخت بترسد، بلکه باید برای همه لحظات خود در طول روز برنامه داشته باشد و لحظه‌ای از وقتش را هدر ندهد.

انتهای پیام
captcha