کد خبر: 4349761
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۰۹:۳۰
حجت‌الاسلام رفیعی بیان کرد

نبوت؛ تنها مقام قابل قیاس با امامت

یک مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به سخنی از امام رضا(ع) گفت: تنها چیزی که می‌توان با مقام امامت مقایسه کرد، مقام انبیاست. همان‌گونه که علم پیامبران، الهی است؛ علم امامان هم الهی است.

حجت‌الاسلام ناصر رفیعی، مدرس حوزهبه گزارش ایکنا از خراسان‌رضوی، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، مدرس حوزه و دانشگاه و پژوهشگر قرآن و حدیث، شامگاه 11 اردیبهشت‌ماه در جمع زائران حرم مطهر رضوی با اشاره به اهمیت جایگاه امامت در جامعه، اظهار کرد: امام رضا(ع) زمان ولایت‌عهدی در شهر مرو خراسان ساکن بود؛ شخصی می‌گوید وارد مسجد جامع مرو شدم و افراد را دیدم که در رابطه با جانشینی پیامبر(ص) بحث می‌کردند، سپس خدمت امام رضا(ع) رسیدم و قضایای مسجد را برای ایشان گفتم امام لبخند زد و گفت: «اینان نمی‌دانند موضوع چیست و در مباحث خود اشتباه می‌کنند.»

وی ادامه داد: امام رضا(ع) فرمود: «پیامبر از دنیا نرفت مگر اینکه دین خدا کامل شد، بدان که خدا تمام آنچه نیاز مردم بود توسط پیامبر بیان کرد» امامان عین سنت پیامبر(ص) را برای مردم تبیین و روشن کرده و به آن سنت عمل می‌کنند؛ در هر زمان امام جامعه یک نفر بیشتر نیست؛ ممکن است چند امام دوران حیات مشترک داشته باشند اما امام منصوب از سمت خدا تنها یک نفر است.

علم و عمل ائمه، الهی است

رفیعی با بیان اینکه هیچ‌کس در جامعه با امام قابل مقایسه نیست، افزود: ائمه ویژگی‌هایی مثل علم غیب و ولایت دارند، آنان از سمت خدا منصوب می‌شوند؛ امام رضا(ع) فرمود: «چیزی که می‌شود با مقام امامت مقایسه کرد، مقام انبیاء است»، همان‌گونه که علم پیامبران الهی است، علم امامان هم الهی است همانگونه که انبیاء بیمار شفا می‌دادند و زبان حیوانات می‌فهمیدند و در کودکی به مقام الهی می‌رسند، امامان هم چنین هستند.

این پژوهشگر حوزه قرآن و عترت با اشاره به روایتی در رابطه با ویژگی‌های امام معصوم، تصریح کرد: امام رضا(ع) فرمود: «امام مثل پدر مهربان و مثل برادر شفیق است، عیب ظاهری ندارد و از تمام گناهان منزه است و امام علم مخصوص دارد.»

رفیعی گفت: امام رضا(ع) پیش از مرگ امین فرزند هارون‌الرشید از قتل او توسط برادرش مأمون خبر داد و حدود پنج سال پس از این خبر که توسط امام رضا(ع) اعلام شد، این قتل اتفاق افتاد. امام رضا(ع) در روایتی فرمود: «من و هارون مثل دو انگشت کنار هم هستیم» راوی می‌گوید من معنی سخن امام رضا(ع) را آن زمان نفهمیدم تا اینکه امام هشتم(ع) در کنار قبر هارون‌الرشید به خاک سپرده شد.

نتیجه امام‌شناسی، حشر با امام است

این مدرس حوزه و دانشگاه بیان کرد: معرفت امام از اهمیت زیادی برخوردار است، ما اگر حجت خدا را نشناسیم، پیامبر(ص) را هم نمی‌شناسیم و در نتیجه خدا را هم نخواهیم شناخت و تزلزل در دین ما ایجاد می‌شود. روز قیامت هر کسی را با امامش صدا می‌زنند، در دنیا افراد امامان مختلف برای خود انتخاب کردند که نتیجه آن روز حشر مشخص خواهد شد.

وی با اشاره به شخصیت شهید مطهری در ایام شهادت این عالم بزرگوار، افزود: شهید مطهری عالم، فاضل و از شاگردان مرحوم امام خمینی(ره)، مرحوم بروجردی و علامه طباطبایی بود؛ شهید مطهری اهل تعبد و قرآن بود، تقوای زیادی داشت و به فرموده رهبر شهید انقلاب آقای مطهری قوی و در اعتقادات پخته بود؛ ایشان نسبت به خانواده و مردم بسیار مهربان بود.

رفیعی با تأکید بر اهمیت جایگاه معلمان در جامعه، گفت: معلمین پایه‌های جامعه را محکم می‌کنند و تمام متخصصان جامعه تربیت‌شدگان معلمان هستند، فرزندان ما امانت‌هایی در اختیار معلمان هستند، مطالبه ما از آموزش و پرورش این است که برای معلمان و مربیان سرمایه‌گذاری و دغدغه‌های ذهن آنان را برطرف کند. 

انتهای پیام
captcha