کد خبر: 4354638
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۰۳
یک مدرس حوزه علمیه بیان کرد

«عید»؛ بازگشت به آرامش و نشاط

حجت‌الاسلام و المسلمین ساجدی‌نسب گفت: به روزهایی که مشکلات از مردم برداشته می‌شود و آنان به زندگی پر از آرامش و نشاط بر می‌گردند، عید می‌گویند.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسین ساجدی‌نسب، مدرس حوزه علمیهبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام و المسلمین حسین ساجدی‌نسب، مدرس حوزه علمیه و سخنران حرم مطهر رضوی، شامگاه 5 خرداد ماه، در جمع زائران حرم حضرت رضا(ع) به تشریح واژه «عید» و عوامل نشاط‌آفرینی برای انسان پرداخت و اظهار کرد: در سوره مائده می‌خوانیم «قالَ عيسَى ابنُ مَريَمَ اللَّهُمَّ رَبَّنا أَنزِل عَلَينا مائِدَةً مِنَ السَّماءِ تَكُونُ لَنا عيداً لِأَوَّلِنا وَ آخِرِنا» امام باقر(ع) فرمودند: خداوند چند قرص نان و چند ماهی برای عیسی(ع) و حواریون نازل کرد، آنان دعا کردند این نزول مائده آسمانی برایشان عید باشد.

وی با طرح این سؤال که عید یعنی چه و ما چه زمانی می توانیم به این وسیله شاد شویم؟ ادامه داد: عید از ریشه عود و به معنای بازگشت است، به روزهایی که مشکلات از مردم برداشته می‌شود و آنان به زندگی پر از آرامش و نشاط بر می‌گردند عید می‌گویند.

عید؛ بازگشت به سوی حق تعالی

ساجدی‌نسب با اشاره به حکمت 428 نهج البلاغه تصریح کرد: امام علی(ع) فرمودند «روز عید فطر برای کسی است که خدا روزه و عبادتش را پذیرفته است»؛ هر روزی که انسان به سوی خدا برگردد برای انسان عید است؛ زیارت امام رضا(ع) نیز چون برای ما به عنوان بازگشت به فطرت الهی است، عید محسوب می‌شود در دنیا مردم عیدهایی برای خود تعیین کرده‌اند ما ایرانی‌ها نوروز را به جهت تحول طبیعت، خروج از زمستان و رویش مجدد بهار عید در نظر می‌گیریم.

این سخنران حرم رضوی افزود: گاهی به جهت فتح و پیروزی عید در نظر گرفته می‌شود، از جمله 22 بهمن که مردم به جهت پیروزی بر دژخیمان و ستمگران این یوم الله را عید می‌گیرند. عید قربان عید پیروزی ابرمرد بندگی خدا حضرت ابراهیم(ع) است که در امتحانات سخت پیروز شد؛ او سال‌ها تا دوران پیری بچه‌دار نشد و وقتی خدا این نعمت را به او عنایت کرد، بنا بر این شد تا از همین مسیر عشق به فرزند امتحان شود.

ساجدی‌نسب اظهار کرد: حضرت ابراهیم(ع) فرزند خود را به قربانگاه برد و در مسیر به شیطان سنگ زد و او را از خود دور نگه داشت، چاقو را بر گلوی فرزندش گذاشت اما نبرید و از آسمان ندا آمد «وَ فَدَيناهُ بِذِبحٍ عَظيم»‏ از آنجا به بعد حضرت ابراهیم(ع) علاوه بر مقام نبوت به مقام امامت رسید.

وی گفت: سؤال این است که چه چیزهایی علاوه بر اعیاد می‌تواند حال دل ما را خوب کند؟ امام علی(ع) در حکمت 400 نهج‌البلاغه چند چیزی برای انسان شادی آفرین معرفی می‌کنند که یکی از آن‌ها بوی خوش است که نشاط ایجاد می‌کند و چه خوب است انسان خانه خود را خوش‌بو نگه دارد تا حال دل اعضای خانواده خوب باشد.

ساجدی‌نسب ادامه داد: استفاده کردن از عسل نیز موجب شادی می‌شود امروزه متاسفانه این طعام قرآنی از سر سفره ما حذف شده اما مضرترین خوراکی های کره زمین بر سر سفره ما آمده است قرآن در رابطه با عسل می‌گوید «فيهِ شِفاءٌ لِلنَّاس»‏ عسل موجب شفاست. سومین چیزی که نشاط آفرین است، سوارکاری است و به میزان زیادی در اسلام بر اسب سواری تاکید شده و این ورزش فوق‌العاده در سلامتی انسان مؤثر است.

نشاط‌آفرینی طبیعت و نعمت

وی بیان کرد: نگاه به سبزه‌زار موجب نشاط انسان می‌شود؛ زندگی‌های آپارتمانی امروز نسخه اسلامی برای زندگی ما نیست و موجب کم شدن سرزندگی در فرزندان ما می‌شود؛ ما حتماً باید ساعاتی برای بیرون رفتن و طبیعت گردی با خانواده در نظر بگیریم. توجه و تمرکز بر نعمت های خدا هم حال دل انسان را خوب نگه می‌دارد؛ شکر داشته‌ها و نعمت‌هایی مثل نعمت ولایت، فرزند و نعمت سلامتی که تمام این‌ها را ما باید ببینیم و قدردان باشیم.

ساجدی‌نسب افزود: در اسلام به ما توصیه شده که همنشین علما و فقرا باشیم؛ علما به ما درس زندگی می‌آموزند و فقرا روحیه شکر را در انسان بالا می‌برند، انسان باید در حال زندگی کند و غصه‌های آینده و گذشته او را گرفتار نکند، تا حالش بهتر شود. توجه به هنر، وضعیت روحی انسان را بهبود می‌بخشد، مرحوم استاد فرشچیان می‌گفت: من دردی در دستم بود به پزشکی در آمریکا مراجعه کردم و گفت نباید دست به قلم ببری، به خانه آمدم و رو به ایران نشستم و گفتم خدایا این هنر را از من نگیر! بعد از آستان قدس با من تماس گرفتند و گفتند طراحی ضریح جدید امام رضا(ع) را قبول کن و من پس آن به معجزه امام رضا(ع) بدون هیچ درمانی شفا یافتم.

انتهای پیام
captcha