ادامه اجرای مسابقات سراسری اوقاف و رفع موقت معاونت قرآنی از بلاتکلیفی
کد خبر: 4010543
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۵
مروری بر رویدادهای قرآنی هفته /

ادامه اجرای مسابقات سراسری اوقاف و رفع موقت معاونت قرآنی از بلاتکلیفی

در دومین هفته آبان‌ماه شاهد برگزاری مسابقات قرآن از سوی دستگاه‌های مهم بودیم که از جمله مهم‌ترین آنها باید به داوری دو رشته از مجموعه رشته‌های مسابقات سراسری قرآن اشاره کرد، همچنین در این هفته معاونت قران و عترت وزارت ارشاد پس از یک هفته بدون مسئول به صورت موقت از بلاتکلیفی خارج شد.

مروری بر رویدادهای قرآنی هفته

به گزارش ایکنا، دومین هفته آبان‌ماه در حالی آغاز شد که طی آن شاهد اجرای بخش داوری دو رشته از چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم بودیم، مسابقاتی که مرحله نیمه‌نهایی آن از اواسط هفته آینده آغاز می‌شود. در کنار این رویداد مهم و پس از پایان مأموریت «عبدالهادی فقهی زاده» از معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و خداحافظی وی از کارکنان این معاونت در اواخر هفته قبل، بیش از یک هفته معاونت مذکور بدون سرپرست و مسئول و بلاتکلیف باقی مانده بود تا اینکه در آخرین ساعات چهارشنبه 12 آبان‌ماه «اصغر امیرنیا» با حفظ سمت به عنوان سرپرست موقت معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد معرفی شد.

برگزاری نشست استکبارستیزی در قرآن به همت سازمان دارالقرآن الکریم و برگزاری مسابقات در دستگاه‌های مختلف بخش دیگری از رویدادهای مهم هفته جاری بود. در ادامه نگاهی گذرا به این رویدادها انداخته شده است.

داوری رشته‌های دعاخوانی و تواشیح در مسابقات سراسری قرآن

از ابتدای هفته جاری تا روزهای پایانی این هفته شاهد اجرای مرحله داوری رشته‌های دعاخوانی و تواشیح از مجموعه رشته‌های چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم بودیم، بر همین اساس از صبح هشتم آبان‌ماه داوری رشته دعاخوانی در دو گروه بانوان و آقایان در مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف آغاز شد و تا روزهای پایانی هفته ادامه یافت. رشته دعاخوانی و مدیحه‌سرایی از جمله رشته‌های دو مرحله‌ای مسابقات سراسری قرآن است و رقابت‌ در این دو رشته تنها در مرحله استانی و کشوری برگزار می‌شود. شرکت‌کنندگان متقاضی حضور در این دو رشته شهریورماه امسال در زمان برگزاری مرحله استانی مسابقات سراسری قرآن در رشته‌های قرائت و حفظ،‌ در ادارات کل اوقاف و امور خیریه استان‌ها مستقر شده و به ضبط اجرای خود پرداخته‌اند.

لزوم توجه به تفسیر قرآن

عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی و معاون فرهنگی و امور زائران آستان حضرت عبدالعظیم(ع) در اوایل هفته جاری طی گفت وگویی به بیان برخی مشکلات مورد در عرصه فعالیت‌های قرآنی پرداخت و گفت: تعداد قرآن‌خوانان در کشور کم نیست و قرآن را هم زیبا می‌خوانند، ولی قرآن‌دان نیستند، یعنی در حالی آیات را می‌خوانند که منظور خداوند را نمی‌دانند. لذا تفسیر و قبل از آن آشنایی با مفاهیم کاربردی و لغات قرآن از واجباتی است که توجه بیشتری را می‌طلبد. بحث تربیت قاری و حافظ بسیار ارزشمند و درخور توجه است، ولی هدف نیست. در حقیقت زمینه‌‌ای است تا ما از رهگذر تدبر در مفاهیم قرآنی به اندیشه قرآنی برسیم و سپس به قرآن عمل کنیم.

نمایش آثار جشنواره نور امید در فضای مجازی

سیدحسین موسوی‌بلده، رئیس اجرایی شورای عالی قرآن شهرداری تهران با اشاره به جزئیات دومین جشنواره قرآنی «نور امید» و عدم تخصیص اعتبار از سوی متولیان امر، گفت: اتفاق خوبی که در این دوره از جشنواره رقم می‌خورد نمایش آثار در فضای مجازی است؛ لذا به محض پایان داوری، بیش از دو هزار اثر هنری و قرآنی منتشر می‌شود. نخستین جشنواره قرآنی نور امید در مرداد سال گذشته در رشته‌های قرائت ترتیل و تحقیق، خوشنویسی و آیه‌گرافی در سطح ملی و در فضای مجازی با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برگزار و حدود هزار اثر ارسال شد.

اعلام جزئیات شانزدهمین نشست استادان، قاریان و حافظان مماز قرآن

محمدتقی میرزاجانی، معاون اجرایی شورای عالی قرآن جزئیات بیشتری از شانزدهمین نشست تخصصی استادان، قاریان و حافظان ممتاز قرآن با موضوع «تلاوت قرآن و نغمه‌های دینی؛ رسانه ملی و فضای مجازی» را بیان کرد. میرزاجانی با اعلام اینکه تا پایان آبان‌ماه مهلت فراخوان این نشست خواهد بود، افزود: علاقه‌مندان می‌توانند برای دریافت اطلاع بیشتر در خصوص این فراخوان به پایگاه اینترنتی شورای عالی قرآن به نشانی «quranshora.ir» مراجعه و جهت ارسال «ایده» یا «طرح» مد نظر، آن را در فرم‌های مربوط تکمیل و حداکثر تا پایان آبان ۱۴۰۰ از طریق یکی از پیام‌رسان‌ها به شماره ۰۹۱۲۱۰۸۳۶۲۶ ارسال کنند.

برگزاری اختتامیه مسابقات قرآن کارکنان نهاجا

آیین اختتامیه مرحله سراسری چهل و یکمین دوره مسابقات قرآن کارکنان پایور و وظیفه نهاجا و بیستمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان دانشگاه شهید ستاری در ستاد نیروی هوایی ارتش، ۱۱ آبان‌ماه، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی، رئیس اداره عقیدتی ـ سیاسی نهاجا، امیرسرتیپ دوم طالب‌زاده، معاون هماهنگ‌کننده این نیرو و سرهنگ مهدی میدانی، رئیس اداره قرآن، عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی آجا به صورت حضوری و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد.

بدون تغییر ماندن فوق برنامه های قرآنی دانش آموزان در سال تحصیلی جدید

میکائیل باقری، که اخیراً به عنوان مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش معرفی شده است در اوایل هفته جاری طی گفت وگویی با خبرنگار ایکنا، با تأکید بر اینکه در سال تحصیلی پیش‌رو، قصدی برای تغییر عناوین فوق‌برنامه‌های قرآنی نداریم، گفت: با این وجود باید از منظر دانش‌آموزان به این اهداف، برنامه‌ها و آسیب‌های احتمالی آن توجه کرده و براساس نیازهای موجود برنامه‌ریزی کنیم، بنابر این در آینده‌ای نزدیک فراخوانی برای دریافت نظرات کارشناسان اعلام می‌شود.

ایکنا

ساماندهی 13 هزار مربی قرآن سازمان اوقاف

محمد ضرغام، رئیس آموزش‌های تخصصی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با اشاره به برگزاری طرح به‌روزرسانی و تکمیل اطلاعات مربیان قرآن که در دوره‌های آموزشی این سازمان حضور یافته‌اند، گفت: طی سال‌‌های ۹۰ تا ۹۸ بیش از ۱۳ هزار و ۸۰۰ قرآن‌آموز در دوره‌های تربیت مربی حضور یافته‌اند و طرح ساماندهی این مربیان در دستور کار قرار گرفته است.

امتناع موسسات قرآنی از معرفی به عنوان واحد فناور

رئیس پارک علم و فناوری استان قم با اشاره به امتناع مؤسسات قرآنی از معرفی شدن به عنوان واحدهای فناور، گفت: ریسک عدم موفقیت در فناوری‌های نرم ۵۰ درصد است که باعث می‌شود مسئولان آن مجموعه‌ها را قدری دچار احتیاط کند. در قم مؤسساتی را داریم که می‌توانند خود را در قالب یک واحد و شرکت فناور معرفی کنند ولی امتناع می‌کنند، فکر می‌کنم ترسی از اینکه نکند ما خودمان را در قالب شرکت فناور معرفی کنیم و نتوانیم ادامه حیات بدهیم و با شکست روبه‌رو شویم. بنابر این تا زمانی که آن مؤسسه به صورت غیر شرکتی و غیرانتفاعی فعالیت می‌کند، ممکن است روی کمک‌های مردمی و دولتی حساب باز کند و منابعی را جمع‌آوری کند، اما کسی به یک شرکت فناور کمک بلاعوض پرداخت نمی‌کند، ممکن است از وام و تسهیلات استفاده کند. او باید بتواند با فروش محصول خود و ارائه خدمات تخصصی به حیات سازمانی خود ادامه دهد.

تقویت فعالیت های قرآنی آموزش و پرورش در مناطق محروم

در هفته جاری جلسه مجازی مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با مسئولان جامعه فرهنگی ـ قرآنی عصر برگزار شد. در بخشی از این جلسه میکائیل باقری، مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش گفت: از آنجا که مراکز دارالقرآن وزارت آموزش و پرورش در دورترین مناطق کشور شعبه و پایگاه دارند و مشغول ارائه فعالیت‌های متنوع هستند باید به امر تقویت فعالیت‌های دارالقرآن‌ها بپردازیم و از ظرفیت‌های مختلف برای تقویت فعالیت‌های قرآن، عترت و نماز مناطق محروم بهره‌مند شویم. همچنین حجت الاسلام ووالمسلمین سیدمصطفی حسینی، مسئول جامعه فرهنگی ـ قرآنی عصر وابسته به بنیاد خاتم‌الاوصیاء(عج) نیز در این جلسه به برخی سوابق همکاری وزارت آموزش و پرورش با مجموعه های مردمی پرداخت.

نسبت قرآن با ظلم، شفا و رحمت

نشست تخصصی ـ بصیرتی استکبارستیزی براساس مبانی قرآن کریم صبح روز چهارشنبه، ۱۲ آبان‌ماه با حضور حسن رحیم‌پورازغدی، عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل سازمان دارالقرآن الکریم در آستانه سیزدهم آبان، سالروز مبارزه با استکبار جهانی برگزار شد. این نشست با حضور مدیران، اساتید، پیشکسوتان و جامعه قرآنی از جمله، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدی اخوان‌صباغ، رئیس سازمان دارالقرآن کریم، محمدحسین حسنی و رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در سالن اجتماعات سازمان دارالقرآن الکریم برگزار شد. رحیم پور ازغدی در بخشی از صحبت های خو در این نشست با اشاره به نسبت قرآن با ظلم، شفا و رحمت گفت: قرآن اساساً یک کتاب ضداستکبار است و عبودیت در واقع همان نفی استکبار است. لذا اگر قرآن و دین طوری ارائه می‌شود که به ظالمین خسارت نمی‌زند و آن‌ها از آن استقبال می‌کنند یا در جامعه رحمت دیده نمی‌شود، معلوم می‌شود که اصل قرآن مورد توجه نیست.

پایان بلاتکلیفی معاونت قرآنی وزارت ارشاد

پس از یک هفته بلاتکلیفی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، سرانجام شامگاه 12 آبان‌ماه و طی حکمی از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اصغر امیرنیا، با حفظ سمت به عنوان سرپرست این معاونت معرفی شد. در بخشی از حکم انتصاب امیرنیا آمده است: «انتظار می‌رود تا زمان معرفی و شروع به کار معاون قرآن و عترت، ضمن بهره‌گیری از نظرات کارشناسی خادمان گران‌مایه قرآنی و با همراهی و همکاری مدیران ارجمند و کارکنان خدوم آن معاونت، امور مربوطه را به نحو شایسته‌ای به انجام رسانید».

جشنواره قرآنی «ترنم وحی» در حرم مطهر بانوی کرامت آغاز شد

مرحله اول دومین دوره جشنواره قرآنی ترنم وحی که بیش از یک‌ماه است در مشهد مقدس برگزار شده، به استان قم رسید و آیین افتتاحیه مرحله نیمه نهایی دومین دوره این جشنواره قرآنی ۱۲ آبان‌ماه، در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد.

در این مراسم که با حضور جمعی از اساتید و فعالان قرآنی،نخبگان، قاریان و حافظان از جمله علی علیزاده، حمید شاکرنژاد و بهرامی قاریان بین‌المللی قرآن کریم و نیز با حضور زائرین حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد، قاریان نوجوان راه‌یافته به مرحله نیمه نهایی، که از مشهد، تهران و قم بودند، آیاتی از قرآن کریم تلاوت کردند. مرحله دوم این دوره از جشنواره از ۱۲ آبان‌ماه به میزبانی حرم مطهر بانوی کرامت آغاز شد و تا ۱۵ آبان‌ماه ادامه دارد؛ مرحله سوم و فینال هم در دی‌ماه سال جاری در کیش برگزار می‌شود.

دلایل قرآنی مبارزه با استکبار چیست؟

مراسم اختتامیه یازدهمین دوره مسابقات قرآن کارکنان نمایندگی ولی فقیه در سپاه ظهر ۱۳ آبان ماه با حضور برگزیدگان این مسابقات و سردار حسین محبی، معاون هماهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی فقیه در سپاه برگزار شد.

بر همین اساس در بخشی از این مراسم سردار حسین محبی، معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه به بیان سخنانی پرداخت و گفت: خداوند را سپاسگزارم که توفیق داد تا امسال هم شاهد برگزاری این مسابقات باشیم. جا دارد از همکارانی که در این راه تلاش کردندو مقدمات این مسابقه را فراهم کردند، قدردانی کنم.

در بخش دیگری از این مراسم از برگزیدگان یازدهمین دوره مسابقات قرآن خانواده کارکنان نمایندگی ولی فقیه در سپاه تقدیر به عمل آمد. این افراد به مرحله کشوری مسابقات قرآن کل نیروهای سپاه که طی ماه‌های آینده برگزار می‌شود راه می‌یابند.

این مسابقات با حضور ۸۱ شرکت‌کننده در ۱۰ رشته قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ یک جزء، حفظ سه جزء، حفظ پنج جزء، حفظ ۱۰ جزء، حفظ ۲۰ جزء، حفظ کل قرآن، مفاهیم و اذان و در سالن شهید محلاتی نمایندگی ولی فقیه در سپاه برگزار شد.

جلسه مدیران قرآنی رسانه ملی و شورای عالی قرآن برگزار شد

متعاقب اعلام فراخوان شانزدهمین نشست تخصصی استادان، قاریان و حافظان ممتاز قرآن کریم باموضوع «تلاوت قرآن و نغمه‌های دینی؛ رسانه ملی و فضای مجازی»، که در هفته‌های گذشته منتشر شد، مدیران شبکه‌های قرآنی صداوسیما و شورای عالی قرآن، چهارشنبه ١٢ آبان به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداختند. در این جلسه که سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن، مجتبی ایزدی، رئیس مرکز طرح، برنامه و ارزیابی سیما، جواد شیخ‌اکبری، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما، منصور قصری‌زاده مدیر رادیوقرآن، کریم دولتی، معاون پژوهش و برنامه‌ریزی شورای عالی قرآن و محمدتقی میرزاجانی، معاون اجرایی شورا حضور داشتند، پس از ارائه گزارشی از روند انتشار فراخوان طرح‌ها و ایده‌های خلافانه در زمینه تولید و پخش آثار صوتی و تصویری تلاوت قرآن و نغمه‌های دینی، حاضران نظرات خود را بیان کردند.
 

قاریان خوش‌خوان جوان در اولویت اعزام‌های تبلیغی و حج تمتع

دومین جلسه هم‌اندیشی قاریان و دعاخوانان عضو دوره‌های ارتقاء قاریان و دعاخوانان ممتاز کشور، با حضور مسئولان شورای عالی قرآن، چهارشنبه ١٢ آبان‌ماه در مجتمع امام خمینی(ره)، حسینیه الزهرا(س) برگزار شد. این جلسه که سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن و محمدتقی میرزاجانی، معاون اجرایی شورا در آن حضور داشتند با تلاوت سیدمحمد حسینی‌پور، قاری جوان عضو جلسات ارتقا آغاز شد و با دبیری محمودرضا بیژنی‌اول، قاری پیشکسوت قرآن ادامه یافت.
 
در این نشست که در ادامه و تکمیل جلسه هفته قبل برای دریافت پیشنهادات و انتقادات قاریان و دعاخوانان ممتاز، مرتبط با حوزه‌های مأموریتی شورای عالی قرآن برگزار شد، تعدادی از حاضران و اعضایی که به صورت مجازی و برخط برنامه را دنبال می‌کردند به طرح نظرات خود پرداختند.
 

همسویی نظامات ارزشی جهاددانشگاهی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها

 
حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی فاطمی‌پور، معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، سه‌شنبه ۱۱ آبان‌ماه از سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری ایکنا بازدید کرد. وی در این نشست که عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و محمدحسین حسنی، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در آن حضور داشتند، در جریان تولید خبر در این خبرگزاری قرار گرفت. عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در نشستی که با حجت‌الاسلام فاطمی‌پور برگزار شد، اظهار کرد: زیرمجموعه‌های مختلف ما همانند ایسپا، ایسنا و ایکنا در استان‌های مختلف دارای دفتر هستند. ما با کارهای پژوهشی به شکل سریع‌تری نبض جامعه و خواسته‌های آن را درک می‌کنیم. واقعیت این است که آنچه ما در تحقیقات مختلف متوجه شده‌ایم، این است که نسل دهه هشتادی که در دانشگاه‌ها هستند، تفاوت چشم‌گیری با دهه هفتادی‌ها و شصتی‌ها دارند، لذا چه در جهاد دانشگاهی و چه در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها باید توجه کنیم که آنها عمدتاً برخلاف افراد دهه‌های قبل سیاست‌‌گریز و خشونت‌گریز هستند و به برنامه‌های گفت‌وگو محور علاقه‌ دارند.
انتهای پیام
مطالب مرتبط
captcha