کد خبر: 3575042
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۷

همایش مقام ادبی اصفهان برای شناساندن اصفهان برگزار می‌شود

گروه فرهنگی: مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: برای شناساندن اصفهان در قالب یک رویداد به جهان همایشی در قالب مقام ادبی اصفهان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) از اصفهان، به نقل از ایسنا-منطقه اصفهان، حجت‌الاسلام حبیب رضا ارزانی، در نشست خبری نخستین همایش علمی مقام ادبی اصفهان با اشاره به اهداف همایش اظهارکرد: همایش مقام ادبی اصفهان در سال 93 با اهدافی چون شناخت و تبیین ابعاد تاریخی، جغرافیایی و خاستگاه‌های ادبی اصفهان کلید خورد.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان افزود: اصل برگزاری همایش مقام ادبی اصفهان در جلسه مفاخر اصفهان مصوب شد و بنده از سوی استاندار به عنوان دبیر اجرایی و دکتر میر باقری، استاد ادبیات دانشگاه اصفهان به عنوان دبیر علمی همایش معرفی شدیم.
وی ادامه داد: در سال 94 برنامه‌های محتوایی همایش توسط دبیر علمی ارایه شد، اما به دلیل عدم تامین اعتبار تاخیری در برگزاری همایش مقام ادبی اصفهان صورت گرفت. چون باید امسال همایش برگزار می‌شد تصمیم گرفتیم بخش آغازین آن را در دوم اسفند ماه برگزار کنیم و برگزاری بخش دوم را به نیمه دوم سال 96 موکول کردیم.
ارزانی با اشاره به برنامه‌های سال آینده گفت: در اردیبهشت 96 کتابی به نام فروغ ادب که توسط دکتر ریاحی تنظیم شده رونمایی خواهد شد و 10 تیر ماه نشست علمی همزمان با روز بزرگداشت صائب برگزار خواهیم کرد که در این برنامه شب شعر نیز برگزار می‌شود. 
وی با بیان اینکه آرامگاه صائب در حال مرمت است و بعد از مرمت در لیست مکان‌های گردشگری قرار می‌گیرد، افزود: بازسازی آرامگاه کمال الدین اسماعیل و ساخت تندیس توسط شهرداری از دیگر برنامه‌های اجرایی است که پس از تکمیل این پروژه این آرامگاه در لیست منابع گردشگری 2017 قرار می‌گیرد. 

ارزانی با اشاره به تعریف جشنواره رضوی در مشهد افزود: در حوزه فرهنگ به دنبال برند سازی در اصفهان بودیم تا به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی در یک روز خاص برنامه‌ای ویژه برگزار کنیم؛ پس از مطالعه و مشورت به این نتیجه رسیدیم که برای شناساندن اصفهان در قالب یک رویداد به جهان همایشی در قالب مقام ادبی اصفهان برگزار کنیم.
وی با یان اینکه هر ساله یکی از هنرهای توحیدی اصفهان در قالب مراسمی معرفی می شود، ادامه داد: بهترین زمان هفته وحدت و روز تولد نبی اکرم است چرا که اصفهان فضایی باز دارد و همه ادیان در کنار هم در این شهر زندگی می‌کنند و با توجه به این ظرفیت به یک هنر توحیدی رسیدیم که هنری ارزشمند است که این هنر در خدمت مردم و همه مردم در خدمت هنر متعالی هستند و این هنر متعالی شاخه‌های متعددی دارد و ما برای اینکه بتوانیم هنر توحیدی را با همین برند حفظ کنیم ابتدا به سمت هنر خوشنویسی رفتیم.
ارزانی با اشاره به برگزاری جشنواره خوشنویسی در قزوین هر دو سال یکبار گفت: با توجه به ظرفیت بالای خوشنویسان اصفهان تصمیم بر این شد سال‌هایی که قزوین جشنواره برگزار نمی کند اصفهان این کار را انجام دهد. دو هفته دیگر این جشنواره با نگاه توحیدی برگزار می‌شود.
وی افزود: در این راستا نمایشگاه هنر توحیدی از آثار خوشنویسان اصفهانی در هشتم اسفند ماه سال‌جاری در موزه هنرهای معاصر برگزار و پس از آن در کتابخانه مرکزی از برگزیدگان این دوسالانه تقدیر می شود.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: دوازدهمین جشنواره صنایع دستی رضوی امسال به صورت دو سالانه ( یک سال به طور خاص نگارگری و یک سال به طور خاص صنایع دستی) برگزار می‌شود و امسال صنایع دستی رضوی را خواهیم داشت که در دو بخش صنایع دستی چوبی و صنایع دستی فلزی در مرداد ماه سال 96 برگزار خواهد شد.

captcha