کد خبر: 4256753
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۷
سواد سلامت/ 12

چه زمانی از روغن‌های سرخ کردنی استفاده کنیم + فیلم

سرخ کردن غذا کار مطلوبی برای سلامتی نیست اما اگر می‌خواهید غذایی را با حرارت بالا و طولانی مدت غذایی سرخ کنید، حتماً از روغن سرخ‌کردنی استفاده کنید.

احمد اسماعیل‌زاده متخصص تغذیه و رژیم درمانی«فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسَانُ إِلَى طَعَامِهِ؛ پس انسان بايد به خوراک خود بنگرد»(آیه ۲۴ سوره عبس). در این آیه از قرآن کریم خداوند به صراحت و تأکید بیان می‌کند که انسان «باید» به خوراک خود بنگرد. اگر همین یک آیه در خصوص تغذیه اجرا می‌شد آیا با پدیده خطرناک چاقی و عواقب و بیماری‌های متعدد آن مواجه بودیم؟ آیا صنعت غذایی ما اینگونه بود که اکنون هست؟ آیا لزومی داشت هر روز مردم کشورمان به دنبال رژیم‌های غذایی تجویزی از سایر کشورها که تأثیرگذاری مثبت و منفی آنها از نظر علمی تأیید یا رد نشده است و یا مدام به دنبال حذف برخی مواد از غذای خود باشند؟

خبرگزاری ایکنا، با هدف عمل به وظایف ذاتی خود مبنی بر ارتقای سواد سلامت، سلسله درس گفتارهایی با هدف عمل به آیه «فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسَانُ إِلَى طَعَامِهِ» تهیه کرده است که طی آن احمد اسماعیل‌زاده، متخصص تغذیه و رژیم درمانی به آموزش مباحث مهم مربوط به بهبود تعذیه می‌پردازد. در قسمت دوازهم این مجموعه مبحث «روغن‌های سرخ‌کردنی» مطرح می‌شود که با هم می‌بینیم و می‌خوانیم.

در این قسمت از مجموعه درس‌گفتارهای سواد سلامت می‌خواهیم در مورد روغن‌های سرخ‌کردنی صحبت کنیم. آیا اصلاً استفاده از روغن سرخ کردنی خوب است یا خیر؟ به طور کلی فرایند سرخ کردن مواد غذایی کار مطلوبی برای سلامت نیست و ما متخصصان تغذیه سرخ کردن را برای تغذیه مناسب نمی‌دانیم و به مردم توصیه می‌کنیم که غذاها را زیاد سرخ نکنند.

توصیه ما این است که در حد تفت دادن و آب پز کردن و در آخر تفت دادن با روغن‌های مایع غذاها را درست کنید که با روغن‌های مایع معمولی مثل روغن کلزا می‌توانید این کار را انجام دهید.

در فرهنگ غذایی ما غذاهایی هستند که بسیاری از مردم دوست دارند آنها را سرخ کنند. اگر جزو افرادی هستیم که سرخ کردن را به صورت تفت دادن و آب پز کردن و در نهایت تفت دادن انجام می‌دهید نیازی به روغن مخصوص سرخ کردن نداریم و با روغن کلزا، زیتون و یا سایر روغن‌های مایع می‌توانیم غذا را آماده کنیم، اما اگر جزو افرادی هستید که حتماً باید غذا را با حرارت زیاد سرخ کنید در این صورت هرگز از روغن‌های مایع یا جامد استفاده نکنید بلکه از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کنید. پس روغن مخصوص سرخ کردن فقط  مناسب خانواده‌هایی است که غذاها را با حرارت زیاد به شکل برشته درست می‌کنند و مدت زمان زیادی نیز مواد غذایی را داخل روغن سرخ می‌کنند.

البته این نوع سرخ کردن برای سلامت اصلاً مطلوب نیست؛ اگر ماهی یک تا دو بار غذای سرخ شده بخوریم اشکالی برای سلامتی ما پیش نمی‌آید اما اینکه هفته‌ای دو بار کوکو، کتلت و ... می‌خوریم، مرغ را سرخ می‌کنیم، سبزی را سرخ می‌کنیم و ... حتی اگر این کار را با روغن مخصوص سرخ کردن هم انجام دهیم، طبیعتاً این نوع تغذیه در طولانی مدت به سلامت ما لطمه می‌زند.

پس فقط در مواقعی که می‌خواهیم غذا را با حرارت زیاد و طولانی سرخ کنیم از روغن سرخ کردنی استفاده کنیم اما به مدت طولانی و مکرر از غذای سرخ شده استفاده نکنیم. 

انتهای پیام
captcha