صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۶۱۲۵۲
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۳

گروه معارف: رئیس دانشکده الهیات مشهد اظهار کرد: رویکرد دانشکده الهیات و دانشگاه فردوسی مشهد، حضور در مجامع بین‌الملل است و طی دو سال اخیر در این راستا گام‌هایی برداشته شده که امیدواریم خروجی خوبی داشته باشد.

حجت‌الاسلام غلامرضا رئیسیان، رئیس دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، با اشاره به فعالیت‌های دانشکده الهیات در عرصه بین الملل اظهار کرد: رویکرد دانشکده الهیات و دانشگاه فردوسی مشهد، حضور در مجامع بین‌الملل است و طی دو سال اخیر در این راستا گام‌هایی برداشته شده که امیدواریم خروجی خوبی داشته باشد.
وی عقد قرارداد و تفاهم‌نامه با مراکز دانشگاهی آکادمیک و حضور در مجامع بین‌المللی جهت ارائه کنفرانس را از جمله کارهای انجام شده دانست و گفت: راه‌اندازی رشته مطالعات اسلامی به زبان خارجی، گام مهمی بود که برداشته شد چرا که با راه‌اندازی این رشته فرصتی فراهم شد تا دانشجویان خارجی بتوانند دروس الهیات را به زبان عربی و انگلیسی در ایران فراگیرند.
حجت‌الاسلام رئیسیان همچنین به عقد تفاهم‌نامه با دانشگاه هاردفورد در نیویورک آمریکا اشاره کرد و با بیان اینکه در اردیبهشت ماه سال 94 هیئتی از این دانشگاه به ایران آمدند، گفت: در این دانشگاه دوره‌های مخصوصی برای ایجاد صلح و گفتگو با ادیان گذاشته می‌شود و آن ها روش‌های مخصوصی برای گسترش صلح دارند.
وی ادامه داد: دی ماه سال 94 ما به دانشگاه آن ها رفتیم و بازدیدهای مختلفی هم داشتیم، در فروردین ماه سال‌ آینده هم که قرار است ما همایش بین‌المللی عدالت و اخلاق را برگزار کنیم از خانم‌ هایری هرمل رئیس دانشگاه هاردفورد دعوت به عمل آورده‌ایم.
رئیس دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد افزود: یکی از تفاهم‌نامه‌هایی که بین دانشکده الهیات مشهد و همین دانشکده هاردفورد صورت گرفته است این است که آن ها اعلام آمادگی کرده‌اند که برای اساتید ما نشست‌ها و دوره‌های آموزش صلح را برگزار کنند، در همین راستا قرار است یکی از اساتید ما به آنجا اعزام شود که منتظر صدور ویزای او هستیم.
وی یان با بیان اینکه افرادی که در این دوره‌ها شرکت می‌کنند راه‌کارهای برقراری صلح و چگونگی کاهش تنش بین ادیان و فرق را فرا می‌گیرند و به عنوان منادی صلح به کشورشان باز می‌گردند، افزود: حضور در مجامع بین‌المللی چنین برکاتی را برای ما دارد و ما می‌توانیم در کنار پتانسیل ‌های بالای دینمان، از تجربه‌های آن ها استفاده کنیم و نتایج بهتری کسب کنیم.
حجت‌الاسلام رئیسیان با بیان اینکه ما اصرار داریم که دانشجوهای مقطع دکترایمان در قالب فرصت مطالعاتی به کشورهای دیگر سفر داشته باشند، گفت: این تبادلات فرصتی را فراهم می‌کند که هم ما بتوانیم تجربه‌ها و روش‌های آن ها را فرا گرفته و بکار بریم هم اگر شبهه‌ای از دین ما در ذهن خارجی‌ها و جود دارد برطرف کنیم.
رئیس دانشکده الهیات مشهد در ادامه به تفاهم نامه با دانشگاه نجف اشاره کرد و افزود: تحصیلات تکمیلی دانشجویان نجف در رشته علوم قرآن و حدیث و مطالعات اسلامی بر عهده ما است و در حال حاضر نیز دو گروه از دانشجویان نجف در دانشکده ما مشغول تحصیل هستند که یک گروه در ترم اول و گروه دیگر ترم دوم تحصیلشان را می‌گذرانند.
وی یادآور شد: 27 همین دی ماه جاری برای برگزاری پیش نشست همایش بین‌المللی عدالت و اخلاق، عازم لبنان هستیم ضمن اینکه می‌خواهیم در این زمینه یک نشست تخصصی فلسفه با آن ها داشته باشیم.
حجت‌الاسلام رئیسیان به تفاهم نامه با دانشگاه بادربورن آلمان اشاره کرد و گفت: تشکیلاتی در‌ آلمان است به نام dnd که کلیه فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی را حمایت مالی می کند و تمام هزینه‌های آن را پرداخت می‌کند به شرط اینکه یک سر تحقیق در آلمان باشد، در این تفاهم‌نامه قرار بود یک هفته دانشجوهای ما بروند آلمان و یک هفته از آلمان در ایران باشند و سخنرانی و نشست‌های تخصصی داشته باشند اما متاسفانه dnd به دانشگاه  پادربورن گفت؛ ظرفیت شما تکمیل شده لذا دیگر دانشجوهای ما نمی‌توانند در این زمینه سفر باشند اما خود اساتید می‌خواهند از گرندشان استفاده کنند و به این سفر بروند.
وی با بیان اینکه آن ها هر سال یک موضوعی را انتخاب می‌کنند، اظهار کرد: این دوره محور گفت و گو «هرمنونیک متن مقدس» است و در سفری که اوایل اسفند به ایران خواهند داشت من روش‌های تفسیر قرآن را بیان می‌کنم و در مقابلم خانمی است که هرمنوتیک کتاب مقدس و روش‌های فهم قرآن را بیان می‌کند.
رئیس دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه خارجی‌ها با معارف شیعی از منظر شیعی آشنا نیستند و هر چه مقاله، کتاب و ارجاعات دارند از منابع اهل سنی است و اگر هم از شیعه نقل می کنند غیر مستقیم است، گفت: بسیار مهم است که فرصت‌هایی فراهم شود تا ما بتوانیم آن ها را با معارف شیعی آشنا کنیم و این معارف را در اختیارشان قرار دهیم.
وی با اعلام اینکه هدف ما در ارتباطمان با کشورهای خارجی کسب تجربه و یادگیری روش‌های آن ها و انتقال معارف شیعی خودمان است، تصریح کرد: روش کار آن ها برای ما بسیار قابل استفاده است اما به لحاظ محتوایی چون غربی‌ها دنبال ایراد وارد کردن بر قرآن هستند، محتوایشان برای ما قابل پذیرش نیست.
حجت‌الاسلام رئیسیان همچنین به سفر امام جمعه تانزانیا به دانشکده الهیات مشهد اشاره کرد و گفت: تفاهم‌نامه کلی را با آن ها امضا کردیم و قرار شد اولا دانشجویانشان را هر وقت خواستند برای رشته مطالعات علوم اسلامی بفرستند دانشگاه ما و دوما گفتیم می توانیم دوره‌های کوتاه مدت معارف اسلامی را برای کسانی که در رشته‌های دیگر تحصیل می‌کنند بگذاریم و شبهاتی که در ذهنشان دارند را برطرف کنیم.
وی با اشاره به اینکه وهابیت حضور فعال در داشنگاه‌های انگلستان دارد حتی در نماز جمعه آن ها اندیشه‌های خودش را تبلیغ می‌کند و سرمایه گذاری زیادی برای تبلیغ دینش انجام می دهد، تصریح کرد: لازم است که ما نیز در عرصه بین‌الملل وارد شده و اسلام شناسی با محوریت تشیع را گسرتش دهیم.
رئیس دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد در پایان با اظهار تاسف از اینکه برخی اساتید ملاحظات سیاسی دارند و وارد عرصه بین المللی نمی‌شوند، گفت: تلاش می کنیم تا اساتید را برای حضور در مجامع بین‌الملل متقاعد کنیم ضمن اینکه بابت این حضور، برای آن ها امتیاز در نظر گرفته می شود.
یادآور می‌شود، دانشکده الهیات مشهد بیش از 57 سال قدمت دارد و مشاهیری چون مرحوم آشتیانی، شانه‌چی، واعظ‌زاده و ... در آن بوده آند. این دانشگاه هم اکنون 58 عضو هیئت علمی دارد و 1600 دانشجو در مقاطع کارشناسی، ارشد، دکتری و در 6 گرایش علوم قرآن و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی، فلسفه و حکمت اسلامی، ادیان و عرفان تطبیقی، تاریخ و تمدن ملل اسلامی و معارف در‌ آن مشغول تحصیل هستند.