صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۷۶۷۸۷
تاریخ انتشار : ۰۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۲
بعد از 2.5 سال کار بی‌وقفه؛

گروه جامعه: مردم استان البرز که عهده‌دار ساخت ضریح مطهر حبیب بن مظاهر (رضی) بودند طی آئین باشکوهی این ضریح را به مقصد کربلای معلی بدرقه کردند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ضریح مطهر حبیب ابن مظاهر (رضی) طی دو سال و نیم کار بی‌وقفه 10 گروه کاری با کمک‌های و نذورات مردم استان البرز در کرج ساخته شده‌بود، پس از خطبه‌های نماز جمعه دیروز این شهر به کربلا ارسال شد.

ضریح جدید حضرت حبیب بن مظاهر(رضی) در ابعادی به ارتفاع سه متر، طول 2.68 سانتی متر و عرض 1.76 سانتی متر و با وزن تقریبی هفت تن ساخته شده و متشکل از بدنه اصلی، تاج ضریح، گلدان، بدنه ضریح، پایین ضریح و داخل ضریح می‌باشد.

بدنه اصلی ضریح از چوب ساج که یکی از چوب‌های مقاوم و با عمر مفید 300 ساله است، ساخته‌شده که با شرایط جوی و آب و هوایی عراق به ویژه کربلای معلی همخوانی دارد.

در بخش تاج ضریح از مس منقش شده قلم زنی استفاده شده‌است که به میزان 378 کیلوگرم مس در آن بکار رفته و مزین به دو کتیبه قرآنی سوره مبارکه نور و سوره مبارکه اعلی است که با خط بسیار نفیسی نوشته و میناکاری و مطلاکاری شده است.

66 عدد پرطاووسی زیبا به تعداد حروف ابجد «حبیب» در اطراف تاج ضریح قرار دارد که روی آن اسماء‌الله حک شده و در قسمت پایین ضریح القاب حضرت حبیب بن مظاهر (ع) را شاهد هستیم که به طور زیبایی نوشته شده است.

تاج ضریح مطلا کاری شده که طلای به کار رفته در آن به وزن سه کیلو و 480 گرم است و همچنین هشت گلدان مسی مطلاکاری شده در قسمت تاج قرار دارد که چهار گلدان آن در بالای ضریح و چهار گلدان در پایین تر تاج نصب شده است.

رویه‌ بدنه ضریح با نقره ناب طراحی و منقش شده و دارای 9 پنجره با شبکه‌های گوی و ماسوره تمام نقره‌ای و همچنین یک درب ورودی است که بر روی درب فرمایش امام حسین (ع) به حبیب حک شده‌است.

میزان نقره به کار رفته در ساخت این ضریح حدود 810 کیلوگرم بوده و حدود 425 کیلوگرم استیل و شش کیلو و 300 گرم فلز برنج نیز استفاده شده‌است.

قسمت داخلی ضریح نیز به شکل زیبایی خاتم کاری شده و کتیبه‌ای از قرآن، سوره مبارکه والعادیات (معرق کاری و میناکاری شده) در آن قرار دارد.