صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۷۷۸۰۲
تاریخ انتشار : ۰۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۲

گروه فرهنگی: امام‌زاده احمد در ارتفاعات کبیرکوه بین سه استان لرستان، ایلام و خوزستان و در 13 کیلومتری غرب جاده خرم‌آباد به پل‌دختر واقع‌ شده است، نسب این امام‌زاده شریف به امام موسی کاظم(ع) می‌رسد، قرارگیری آن در نوک قله کبیرکوه و ارتفاع یک‌هزار و 610 متری است که در نوع خود در ایران بی‌نظیر و منحصربه‌فرد است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، شهرستان پل‌دختر یکی‌از شهرستان‌های لرستان است که در جنوب باختری استان قرار گرفته است این شهرستان دارای آب‌وهوای معتدل در زمستان و گرم در تابستان است محدوده این شهرستان در گذشته از توابع بخش ملاوی خرم‌آباد بوده اما در حال حاضر خود به یک شهرستان تبدیل‌ شده است که مرکز آن پل‌دختر است و با مرکز استان لرستان 100 کیلومتر و شهر دره شهر ایلام 45 کیلومتر فاصله دارد.
مرکز شهرستان پل‌دختر ازنظر جغرافیایی در 47 درجه و 42 دقیقه درازای خاوری و 33 درجه و 9 دقیقه پهنای شمالی و در ارتفاع 660 متری از سطح دریا قرار دارد.
این شهرستان دارای آثار طبیعی و تاریخی زیادی است اما یکی‌از منحصربه‌فردترین زیارتگاه‌های ایران در چند کیلومتری این شهر و بر فراز قله کبیر قرارگرفته که به امام‌زاده احمد معروف است.
امام‌زاده سید احمد ملقب به شاه احمد در ارتفاعات کبیر کوه بین سه استان لرستان، ایلام و خوزستان و در عمق 13 کیلومتری غرب جاده خرم‌آباد به پل‌دختر واقع‌ شده است و برای مردم لرستان و ایلام این امام‌زاده شناخته‌ شده است و البته همه‌ساله زائرانی از استان‌های خوزستان، کرمانشاه، همدان و حتی مرکزی و اصفهان به زیارت این مکان مقدس مشرف می‌شوند.
نسب این امام‌زاده شریف به امام موسی کاظم(ع) می‌رسد و مشتاقان و ارادتمندان اهل‌بیت عصمت و طهارت در ماه‌های اسفند تا خرداد از بسیاری از مناطق غرب کشور به عشق زیارت نواده رسول خدا به این مکان قدسی مشرف می‌شوند.
موضوعی که امام‌زاده شاه احمد را از سایر اماکن مقدس ایران مجزا می‌کند قرارگیری آن در نوک قله کبیر کوه و ارتفاع یک‌هزار و 610 متری است که در نوع خود در ایران بی‌نظیر و منحصربه‌فرد است.
ساختمان اولیه حرم بعد از انقلاب از ورق آهن ساخته‌ شده بود که سقف آن به شکل شیب‌دار و مخروطی شکل بوده و با وجود سادگی ساختمان بنا، اما آن‌چنان معنویت و جذابیتی داشته که سالانه میزبان هزاران نفر از دوستداران خاندان اهل‌بیت(ع) است.
قرارگیری حرم در ارتفاع بکر کوهستان و وجود مناظر بکر طبیعی در مسیر و اطراف بقعه سبب شده است که زیارت امام‌زاده احمد(ع) با سیاحت عجین شود و این‌ یکی دیگر از ویژگی‌های این مکان است.
ارادت مردم به این مکان شریف بی‌مورد نیست و علاوه‌بر مقدس بودن بقعه، حاجت‌های بی‌شمار برآورده شده زائران، بر محبت امام‌زاده شاه احمد افزوده است تا جایی‌که بر اساس برآوردها سالانه 100 هزار نفر به دیدار این حرم قدسی مشرف می‌شوند.
برای دسترسی به امام‌زاده شاه احمد از مسیر خرم‌آباد به دو طریق می‌توان عمل کرد که در روش اول از طریق جاده خرم‌آباد به پل‌دختر می‌توان اقدام کرد و در غرب جاده بعد از عبور از شهرستان پلدختر به عمق 13 کیلومتری غرب جاده، بعد از گذر از روستای پاعلم (پایین‌دست امام‌زاده احمد) و مسیر کوهستانی جاده به بقعه متبرکه رسید و یا در انتهای جنوبی آزادراه خرم‌آباد پل زال توقف کرده و 10 کیلومتر به‌سمت جاده پل‌دختر حرکت کرده تا تابلوهای راهنمای روستای پا علم مشخص شود و از آن طریق اقدام کرد.