صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۴۸۰۸۷
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۵

گروه شهرستان‌ها: همزمان با ایام عزاداری و سوگواری سیدالشهدا(ع) در سلطان‌آباد، مرکز شهرستان خوشاب، هیئت‌های عزادار حسینی در کوچه‌ها و خیابان‌ها به راه می‌افتند و در کنار برگزاری مراسم شبیه‌خوانی، با نذورات مختلف از عزاداران پذیرایی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، عزاداری روز تاسوعا و عاشورا در شهرستان خوشاب از مراسم پرشکوهی است که هر ساله در این شهرستان به‌ویژه در مرکز آن، شهر سلطان‌آباد برگزار می‌شود.
این مراسم عزاداری از صبح روز تاسوعا بعد از طلوع خورشید شروع می‌شود و اعضای هیئت‌های عزادار در مساجد با زنجیرزنی و عزاداری حرکت خود را آغاز و با حضور در درب منازل ادامه پیدا می‌کند. با رسیدن به درب منازل، مردم با دادن نذری و قرائت فاتحه از اموات و درگذشتگان خود یاد می‌کنند.
قربانی در راه سیدالشهدا(ع) و یاران شهیدش در این روز و جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای کمک به هیئت‌های عزادار از رسومی است که هر ساله در روز تاسوعا و عاشورا انجام و غذای پخته شده با گوشت این قربانیان در همان روز بین عزاداران توزیع می‌شود.
از رسوم زیبایی که چند سالی است بعد از شهرستان شدن این منطقه ایجاد شده، تشکیل ایستگاه‌های صلواتی در کنار خیابان‌ها و کوچه‌ها است، مراکزی که با دادن شربت و چای خستگی را از تن عزاداران خارج می‌کنند.
روز تاسوعا و عاشورا از زیباترین جلوه‌های حضور کودکان و نوجوانان و از خاطره‌‌انگیزترین روزهای زندگی‌شان به شمار می‌رود زیرا علاوه بر حضور در عزای سید و سالار شهیدان بر سر سفره اطعام حسینی نیز می‌نشینند و از آن بهره‌مند می‌شوند تا با نقش بستن این صحنه‌ها در ذهن خود در آینده ادامه دهنده این مجالس عزاداری باشند.
بعدازظهر روز تاسوعا هیئت‌های عزاداری با حضور بر سر مزار شهیدان شهر به زنجیرزنی و سینه‌زنی مشغول می‌شوند و با فرا رسیدن شب، مراسم عزاداری بعد از اقامه نماز مغرب عشا در مسجد با مداحی و سینه‌زنی ادامه می‌یابد.
یکی از مراسم‌ باشکوه عزاداری در شهرستان خوشاب، مراسم شبیه‌خوانی روز عاشورا است، مراسمی که هر ساله با حضور مردم و مهمانانی از دیگر شهرستان‌ها، در سلطان آباد مرکز شهرستان خوشاب برگزار می‌شود.
در این مراسم که با زنجیرزنی هیئت‌های عزادار از محل مسجد شهرستان شروع می‌شود و در آن شبیه‌خوانان را تا کنار مزار شهدا همراهی می‌کنند، مکانی که امسال برای اولین بار جایگاه ویژه‌ای در کنار شهدا با سه ردیف برای نشستن عزاداران ساخته و آماده شده است.
این مراسم باشکوه از ساعت حدود 9 صبح با به میدان رفتن شبیه خوانی در نقش حربن یزید ریاحی آغاز می‌شود.
شکوه و عظمت این مراسم علاوه بر ایجاد وحدت باعث می‌شود مردم در کنار شهدا و آرامگاه اموات خودشان جمع شوند و با دادن صدقه و نذری برای اموات یادی از آنان بکنند. در مراسم شبیه‌خوانی سال جاری بعد از فرا رسیدن وقت اذان ظهر با قطع این مراسم همه به روحانی حاضر در محل اقتدا و نماز ظهر عاشورا را اقامه کردند. نمازی باشکوه و اول وقت که یادآور نماز ظهر عاشورای امام حسین(ع) و یاران باوفایش در کربلا است.
مراسم شبیه‌خوانی روز عاشورا بعد از نماز با میدان رفتن حضرت علی‌ اکبر(ع) جوان رشید و رعنای سیدالشهدا(ع) ادامه می‌یابد.
پخش 6 هزار پرس غذای نذری
در کنار این مراسم وحدت‌بخش، زیبایی دیگری رقم خورد، پخش شش هزار پرس غذای نذری برای حاضران بود، غذاهای متنوعی که به نام امام حسین(ع) پخته شده بود.
همزمان با شبیه‌خوانی و وقتی اجرای تعزیه به اوج خود می‌رسد و در حالی که عزاداران غرق در غم و ماتم هستند، برخی از مردم عزادار برای پاسداشت کرامت و بزرگی سالار شهیدان، قربانی‌هایی را تقدیم این ساحت‌های مقدس و پاک می‌کنند.
صحنه‌ شهادت حضرت علی اصغر(ع) کودک شش ماهه امام حسین(ع)، یکی از غم‌انگیزترین لحظات این مراسم شبیه‌خوانی است. صحنه‌ای که بعد از نیم قرن، امسال جای بی‌بی که نگهدارنده نماد آن شهید خردسال بود هم در میان عزداران خالی بود، کسی که از صبح تا شب، در سرما و گرما در کنار آن شهید عزیز و خردسال می‌نشست و در روضه‌هایش برای این طفل پاک لالایی می‌خواند.
بالاخره مراسم شبیه خوانی وقایع کربلا با اجرای صحنه شهادت امام حسین(ع) در قتلگاه به پایان می‌رسد. مراسم وحدت بخشی که حتی شبیه‌خوان نقش شمر نیز نمی‌تواند در زمان بریدن سر امام حسین(ع) گریه نکند.
علی اکبر ملکی