صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۵۴۶۸۲
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰

آیت الله مجتهدی در شرح این حدیث می گویند:قلبت را با تفکر بیدار کن گاهی اوقات فکر کن از کجا آمده ای،به کجا می خواهی بروی.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: امیرالمومنین علی (ع) درباره تفکر فرمودند: اول قلبت را با تفکر بیدار کن و شب پهلویت را از رختخواب جدا کن برای اینکه بتوانی نماز شب بخوانی و از پروردگارت بترس.

آیت الله مجتهدی در شرح این حدیث می گویند: امام صادق (ع ) فرمودند: امیرلمومنین علی (ع ) زیاد این حدیث را تکرار می کردند که : اول قلبت را با تفکر بیدار کن و شب پهلویت را از رختخواب جداکن برای اینکه بتوانی نماز شب بخوانی و از پروردگارت بترس.قلبت را با تفکر بیدار کن گاهی اوقات فکر کن از کجا آمده ای،به کجا می خواهی بروی،فکرکن.در حدیث دیگری امیرالمومنین علی (ع ) فرموده اند: خدا رحمت کند آن کسی را که بفهمد کجا بوده و حالا به کجا می رود و بعد به کجا می خواهد برود.خوب است که انسان قلبش را با فکر کردن آگاه کند.نه اینکه دائم در فکر گناه باشد که چطور سر مردم کلاه بگذارد.

او افزود: شب پهلویت را از رختخواب خالی کن.سحرها بلند شو نخواب تا اول اذان.بد است.مرغ به وقت سحر ذکر بگوید و ما مثل مرده در رختخواب خوابیده باشیم.پس شب ها از رختخواب بیرون بیایید.یک مقدار خدا را صدا بزنید.قرآن بخوانید دعا بخوانید نخوابید.روایت دارد که ملائکه سه بار انسان را در طول شب بیدار می کنند: یک بار ساعت دوازده،یک بار ساعت دو و یک بار ساعت چهار،شما هم بلند می شوید،آبی می خورید و شیطان می گوید: بخواب،خیلی تا اذان مانده! شما هم می خوابید.ناگاه اذان صبح را می گویند و شما از خواب بلند می شوید.

مجتهدی در ادامه می گویند:ازپروردگارت بترس.تقوای‌خدااختیار کنید پلیس مخفی داشته باشید که گناه نکنید.چشمتان،گوشتان،زبانتان،اعضا و جوارحتان بترسد از اینکه گناه بکنید.به چراغ قرمز دین که رسیدید ( کارهای حرام ) ترمز کنید.به چراغ سبز دین ( مسائل حلال ) که رسیدید بروید.