صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۶۷۵۱۸
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۷
واکنش مرد هزارآهنگ به تولید یک نماهنگ؛

گروه اجتماعی: احمدعلی راغب به عنوان خالق گیلانی «این پیروزی خجسته باد» با انتشار بیانیه ای به تولید نماهنگ «صبح پیروزی» واکنش نشان داد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، احمدعلى راغب، آهنگساز گیلانی جاودانه های موسیقی انقلاب اسلامی به سال 1323 هجری شمسى در خانواده‏اى هنردوست و هنرشناس در بندرانزلى متولد شد و فعالیت حرفه‌ای خود را از سال 1342 آغاز کرد و در ارکستر فرهنگ و هنر و رادیوی گیلان به فعالیت پرداخت.

سرودهای «شهید مطهر»، «آمریکا ننگ به نیرنگ تو»، «خجسته باد این پیروزی»، «بانگ آزادی»، «راه رجا»، «بابا خون داد»، «همشاگردی سلام»، «مدرسه ها واشده» و… تنها گوشه‌ای از آثار ماندگار وی هستند.

استاد راغب را بی شک می توان بزرگترین آهنگساز انقلاب اسلامی نامید. وی در طول سه دهه و مخصوصا دهه اول انقلاب اسلامی با آهنگ های خود، انقلاب اسلامی و ملت ایران را همراهی کرده است و بسیاری از آهنگ های او در ذهن و دل امت اسلامی ایران جاودانه شده اند. استاد راغب برای اکثر خوانندگان و گروه های سرود انقلاب اسلامی آهنگسازی کرده و با آهنگ های خود به متن ها و شعرهای آنان، زیبایی دوچندانی بخشیده است.

احمدعلى راغب از همان دوران طفولیت تحت تاثیر فضاى آكنده از كوهستان‏هاى سرسبز و جنگل هاى باطراوت و دریاى الهام برانگیز زادگاه خود قرار گرفت و مفتون و شیداى موسیقى و شعر گشت، به طورى كه در نوجوانى ابتدا براى خود سازدهنى خریدارى كرد و سپس به نواختن سنتور روى آورد.

پدر استاد راغب صاحب قهوه‏خانه‏اى بود كه به خصوص هنرمندان محلى در آن رفت و آمد داشتند. او سعى داشت كه خود را به گروه و جمع هنرمندان موسیقى نزدیک كند تا از آنان چیزهایى بیاموزد. همین ذوق و شوق موجب پیشرفت وی شد؛ طورى كه آهنگ‏هاى محلى را با اشعارى از سروده‏هاى خود كه به زبان گیلكى بود اجرا مى‏كرد و موجب شهرتش در شهر شد.

در جوانى نزد مرحوم یحیى نیکنواز نوازندگى تار را فراگرفت و پس از اخذ دیپلم به عنوان معلم در آموزش و پرورش رشت مشغول خدمت و همزمان وارد ارکستر رادیو گیلان شد و هفته‏اى یک تصنیف همراه با شعر براى مردم گیلان آماده مى‏کرد.

وی مسافرت‏هاى زیادى، همراه با گروه‏هاى هنرى به خارج از ایران جهت معرفى و اشاعه موسیقى سنتى ایران داشته است.

استاد راغب در سال 1358 که واحد موسیقى صدا و سیما منحل شد، با همکاری چند نفر دیگر از هنرمندان اجراى سرود در ارتباط با انقلاب را آغاز کرد. او از ابتداى پیروزى انقلاب تاکنون 319 سرود باکلام و 20 قطعه بدون کلام دارد و سه موسیقى فیلم نیز ساخته‏ و تعداد آهنگ‏های قبل از انقلاب او بالغ بر 60 قطعه است.

احمدعلی راغب همچنین از آغاز فعالیت هنری خود تاکنون به انتشار 14 آلبوم موسیقی در مقام آهنگساز اهتمام داشته است که عمدتا در سال های دهه 60 و 70 شمسی تولید و با صدای خوانندگا سرشناسی چون محمد گلریز، عبدالحسین مختاباد، بهرام حصیری، ناصر مسعودی، حسن همایونفال، بهرام گودرزی و… منتشر شده اند. «صدای عشق»، «پرچین»، «کوارشیم»، «شکوفه اشک»، «اشک مهتاب» و چند نام دیگر عنوان برخی از این آلبوم هاست.

استاد راغب در سال 1382 به دلیل خلق سرودهای جاودانه موفق به دریافت مدرک درجه یک هنری(معادل دکتری) در رشته آهنگسازی از جانب شورای ارزشیابی هنرمندان کشور گردید که از سوی احمد مسجدجامعی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت، به او اعطا شد.

احمدعلی راغب در کنار فعالیت‌های موسیقایی خویش و عهده دار بودن مسئولیت‌های مدیریتی در عرصه موسیقی، پیوسته به طور جدی به عرصه نویسندگی نیز می‌پرداخته است و این عرصه از جوانی تاکنون، همواره جزو علایق و دلبستگی‌های او به شمار می‌رفته است. او تاکنون بیش از 10 رمان و داستان کوتاه و بلند و همچنین تعداد بسیاری قطعات کوتاه ادبی و هایکو نوشته است. از آثار نوشتاری او سه اثر انتشار یافته که می توان به «صندلی لهستانی»، «ژیگانتیسم» و «زنگ‌ها و درنگ‌ها» اشاره کرد.

این استاد فرهیخته گیلانی که لقب «مرد هزارآهنگ» را دارد، هنوز هم از فعالان اجتماعی و فرهنگی کشور و از افتخارات استان گیلان است.

احمدعلی راغب با انتشار بیانیه ای به تولید نماهنگ «صبح پیروزی» واکنش نشان داده است.

متن این بیانیه به این شرح است:

خبر پیروزی غرورآفرین و نجات‌بخش رزمندگان جبهه مقاومت به فرماندهی سردار خوشنام و دلاور، حاج قاسم سلیمانی بر گروه تروریستی سفاک و حیوان‌صفت داعش، خاطره شور و شعف عمومی و ملی از پیروزی‌های رزمندگان ما در هشت سال دفاع مقدس را در یادهای نسل دفاع و حماسه زنده کرد.

برای اینجانب که در آن سال ها تلاش داشتم تا آن لحظات تاریخ‌ساز و به یادماندنی را برای نسل‌های بعد و برای همیشه تاریخ در قالب آثار موسیقایی ثبت و ضبط کنم، شنیدن خبر بازخوانی سرود «این پیروزی خجسته باد» که به گواه نسل‌ها یکی از ماندگارترین آثار موسیقی دفاع مقدس است، به مناسبت پیروزی بر داعش، موجب غرور و افتخار است.

بازخوانی این سرود، انتخاب شایسته‌ای بود که البته می‌توانست هنرمندانه‌تر از این نیز اجرا شود. حق گلایه از تهیهکنندگان این نماهنگ و خصوصا همکار قدیمی جناب گلریز را برای خودم محفوظ می‌دانم. اگر از ایده بازخوانی این سرود، به عنوان خالق آن، مطلع می‌شدم، طراحان این ایده را تشویق و حمایت می‌کردم و البته راهنمایی‌هایی برای بهبود این بازخوانی در اختیارشان می‌گذاشتم تا حق تلاش آنانی که در آن سال ها در تهیه سرود «این پیروزی خجسته باد» با اینجانب همراهی و همکاری کردند، خصوصا شاعر آن سرود، مرحوم حمید سبزواری به احسن وجه ادا شود و زحمت دوستانی که سرود را بازخوانی کرده‌اند نیز به ثمر بهتری بنشیند و قواعد مرسوم در بازخوانی هم به درستی رعایت شود.

ثبت رخدادهای بزرگ ملی در تاریخ به میانجی هنر، اقدام ضروری و شایسته‌ای است و البته در این راه، علاوه بر هنرمندی و ظرافت طبع، صداقت و انصاف نیز بایسته است تا مبادا حق احدی از کسانی که نقشی در این تاریخ دارند، نادیده گرفته شود. خصوصا به نسل جوان مدیران و فعالان فرهنگی و هنری که به کار ثبت هنرمندانه پیروزی‌های امروز مشغول هستند توصیه می‌کنم دقت و وسواس بیشتری در کارهایشان به خرج دهند و در حفظ احترام پیشکسوتان راهی که در آن قدم گذارده‌اند، پیش و بیش از دیگران، عامل و بلکه خود، مدعی باشند تا ارج کارهای خودشان نیز گذارده شود و ارزش آن افزون گردد.

با احترام به همه رزمندگان و شهدای دفاع مقدس و جبهه مقاومت و به امید تداوم پیروزی‌ها.

به گزارش ایکنا، همزمان با پیروزی رزمندگان جبهه مقاومت بر تروریست‌های داعش و عمل کردن سردار سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه به وعده‌اش، محمد گلریز، خواننده موسیقی ایرانی قطعه «صبح پیروزی2» را خواند.