صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۸۲۲۳۶
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۵

کانون خبرنگاران نبأ: سخنران حرم مطهر رضوی با بیان اینکه رعایت حیا باعث دستیابی انسان به کمال می‌شود، گفت: حیا در لغت به معنای خجالت کشیدن و شرم کردن است و از نظر روانشناسی نیز به حالتی دورنی و فطری گفته می‌شود که انسان را از انجام کار زشت باز می‌دارد.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ  خانلر مشهدی، کارشناس مذهبی در ویژه‌برنامه تبلیغی ــ مذهبی ویژه بانوان حرم مطهر رضوی به تبیین مفهوم حیا از منظر اسلام پرداخت و بیان کرد: حیا در لغت به معنای خجالت کشیدن و شرم کردن است و از نظر روانشناسی نیز به حالتی دورنی و فطری گفته می‌شود که انسان را از انجام کار زشت باز می‌دارد.
وی با بیان اینکه عقل و حیا همیشه در کنار هم هستند، عنوان کرد: کسی که از عقل سلیم برخوردار باشد، حیا و عفت را در زندگی رعایت می‌کند و همچنین حیا باعث سلامت روح و روان انسان می‌شود.
این کارشناس مذهبی در ادامه به بررسی آثار و فواید حیا پرداخت و گفت: داشتن حیا مهم‌ترین وجه تمایز انسان و حیوان است و اگر این ویژگی در انسان وجود داشته باشد، انسان به کمال و شرافت دست پیدا خواهد کرد.
خانلر مشهدی افزود: وجود حیا باعث انجام واجبات الهی، جلوگیری از کارهای زشت و ناپسند، رواج زیبایی‌ها، بازگرداندن امانت، ادا شدن حقوق پدر و مادر، تکریم میهمان و... می‌شود.
وی اظهار کرد: هر چند رعایت حیا برای همه خوب است، ولی داشتن این ویژگی برای زنان از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ چراکه وجود زن مظهر جمال خداوند است و باید با حفظ حیا زیبایی خود را در معرض دید نامحرمان قرار ندهد.
سخنران ویژه‌برنامه بانوان مهم‌ترین عامل اشاعه بی‌بندوباری و فساد در جامعه را عدم رعایت حیا توسط زنان معرفی و بیان کرد: زنی که گوهر حیا در وجودش نباشد، با جلوه‌گری در برابر نامحرم باعث به‌وجود آمدن فساد و تباهی در جامعه خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: انسان مؤمن هم در گفتار و هم در شنیدار خود حیا دارد، به این معنا که هر حرف بیهوده‌ای را به زبان جاری نمی‌کند و هر سخن لغوی را گوش نمی‌کند.
این کارشناس دینی گوش ندادن به موسیقی حرام را از جمله مصادیق حیا در شنیدار دانست و اظهار کرد: ترویج موسیقی حرام باعث غفلت از یاد خدا، عدم استجابت دعا، از بین رفتن خیر و برکت در زندگی، خشک‌سالی و عدم بارش نزولات آسمانی و... می‌شود.

مهناز امیریان