صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۹۱۶۵۱
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۳

در حالی که در روزهای گذشته و در آستانه پنجاه صالگی بورس تهران چشم‌ها به تابلو بورس تهران دوخته شده بود تا شاید شاخص کل بورس از مرز روانی ۱۰۰ هزار عبور کند این تالار با کندی بی اعتنایی به انتظارات به پله‌هایی پایین تر بازگشت تا شاید در روزهای بعد و در شزایط بهتری پا روی سکوی ۱۰۰ هزار واحدی بگذارد.

به گزارش ایکنا، جهان اقتصاد نوشت: در همین روزها با بهتر شدن وضعیت بازارهای نفتی و رشد درآمدهای ارزی کشور از محل فروش نفت خام و میعانات نفتی پیش بینی شرایط بهتری از حیث ذخایر ارزی برای دولت، چشم انداز روشن‌تری را برای ماه‌های پیشِ‌رو ترسیم می‌کند. آمارهای ارائه شه توسط مسئولان اقتصادی کشور هم نشان از رشد مناسب اقتصادی و بهبود وضعیت عمومی اقتصاد کشور دارد. اما در این میان دلار سر ناسازگاری با همه شاخص‌ها دارد و علی‌رغم تضعیف موقعیت آن در بازارهای جهانی در ایران روز به روز در تلاش برای سرزدن به سقف ۵۰۰۰ تومانی است.

مقامات مسئول در این باره می‌گویند نهادهایی در داخل کشور طوعکارانه در حال خرید و احتکار دلار و سایر ارزها هستند. این مقامات از نهاد خاصی نام نبرده‌اند و معلوم نیست که خریداران عمده و احتکار کنندگان ارز در داخل در پی نگرانی از افزایش بیش‌تر قیمت ارز و برای مصارف آینده خود دست به این کار زده‌اند و یا با انگیزه‌های دیگری از جمله نیت‌های سیاسی و جناحی در پی صدمه زدن به دست‌آوردهای دولت دوازدهم در عرصه مهار تورم و گام برداشتن در مسیر کاهش فاصله نرخ آزاد و دولتی (مبادله‌ای) دلارهستند. اما در هر حال این دلار است که هم‌جنان میتازد و بازارهای دیگر را در گروگان خود نگه داشته است. امیدواره به رشد قیمت دلار برخی صنایع را در بورس تهران امیدوار می کند و مهار آن بعضی دیگر را. برای این که پایان این ماجرا بدانیم باید روزهای آنده را به نظاره بنشینیم و ببینیم در زمانه‌ای که مقامات بانک مرکزی از غیر اقتصادی بودن علت نسانات سخن می‌گویند آیا می‌توان این برداشت را کرد که کاری از دست آنان ساخته نیست؟ و یا در پایان این مجادله پرهزینه کسانی با انگیزه‌های سیاسی دسستی در کار داشته‌اند و یا این که وافعا تقاضا برای خرید دلار بیش از توان عرضه بانک مرکزی رشد داشته‌است و به طور طبیعی باید نرخ‌ها بالاتر بروند و پس از آن توپ مهار کذردن از زمین دلار و ارز به زنین تورم و قیمت‌های داخلی پاس داده خواهد شد تا اثرات رشد قیمت کالاهای وارداتی بر تورم را کنترل کنند و دست‌آورد مهم دولت در زمینه تک رقمی شدن نرخ تورم را به چالش بکشند؟

برای یافتن تصویری واقعی از تحولاتی که در جراین است باید چند روز و شاید چند هفته حوصله به خرج بدهیم و تماشاگر باشیم. فعالان اقتصادی هم غیر از تحمل ریسک شدید و یا چاره‌ای جز دست روی دست گذاشتن و مراقبت از روندها ندارند.

روزبه پارسازاد-گروه مالی