صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۹۴۲۴۴
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۰
جهانپور:

گروه سلامت ــ سخنگوی سازمان غذا و داروی کشور با اشاره به وجود تقاضاهای القایی در تجویز دارو و تجهیزات پزشکی، وجود پروتکل‌ها و تقاضاهای بالینی را برای پیشگیری و کاهش این پدیده غیر اخلاقی موثر دانست.

 
کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و داروی کشور در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به وجود تقاضا‌های القایی در تجویز دارو و تجهیزات پزشکی اظهار کرد: نظارت بر تقاضا‌های القایی بیشتر با معاونت درمان، سازمان نظام پزشکی و سازمان‌های بیمه گراست، سازمان غذا و دارو در حوزه تجویز مصرف منطقی برای پیشگیری از تقاضای القایی وارد می‌شود.
وی تصریح کرد: ما طرح تجویز مصرف منطقی دارو را در قالب پروتکل‌های درمانی و دستورالعمل‌های تجویز دارو با اولویت دارو‌های گرانقیمت با مشارکت معاون درمان و سازمان نظام پزشکی انجام می‌دهیم.
جهانپور بیان کرد: اگر این دستورالعمل‌ها اجرا شود عملا به شما یک ابزار نظارتی می‌دهد، هم کمیته دارویی بیمارستان‌ها و معاونت درمان و سازمان نظام پزشکی می‌توانند با مواردی که تخلف دارند برخورد کنند.
وی تأکید کرد:تا زمانی که دستورالعمل‌های بالینی ابلاغ نشود ما همیشه با این پدیده غیر اخلاقی تقاضا‌های القایی مواجه می‌شویم، به جهت اینکه پزشک مختار است صرفا با تشخیص خود تجویز کند، اما وقتی دستورالعمل بالینی صادر شود، شما یک دستورالعمل در حوزه ملی دارید که اولا تجویز‌های پزشک را کم می‌کند و بر اساس الگوریتمی که تدوین شده باید تجویز انجام می‌شود، لذا مصرف منطقی شکل می‌گیرد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو یادآور شد: برای پیشگیری از تقاضای القایی در قدم اول قرار است تعدادی از این پروتکل‌ها در قالب دستورالعمل‌های بالینی ابلاغ شود، قطعا با ابلاغ این دستورالعمل‌ها در حوزه دارو‌های گرانقیمت ما با مصرف منطقی و کاهش مصرف مواجه خواهیم شد.
وی در رابطه با حوزه تجهیزات پزشکی و پیشگیری از تقاضای القایی دو بعد است؛ نخست بخش، تجهیزات مصرفی است که ممکن است بر اساس تجویز پزشک در آن تقاضای القایی شود و دیگری تجهیزاتی است که غیر مصرفی بوده و مدیریتی است که در این مورد ما با تقاضای القایی مواجه نیسیتم.
جهانپور تصریح کرد: سیاست سازمان در حوزه دارو، کالا و تجهیزات پزشکی و تجهیزات این است که سرمایه باید بر اساس سطح هزینه اثر‌بخش باشد تا بتوانیم هم مصرف منطقی را شکل دهیم و هم اینکه بتوانیم بر مصرف آن نظارت داشته باشیم.
انتهای پیام/