صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۰۰۷۲۸
تاریخ انتشار : ۰۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۸
جمالی نوبندگانی:

گروه سیاسی ــ دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه سلسله مسائل و چالش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی که کشور در حوزه سیاست خارجی در سال جدید با آن مواجه است زنجیروار به هم مرتبط است، گفت: بایستی نگاه، برنامه‌ریزی و فعالیت متعادل و متوازن نسبت به این مسائل وجود داشته باشد، زیرا در همه این چالش‌ها جای پای آمریکا و عربستان به، عنوان نیروی نیابتی آمریکا و اسرائیل، مشاهده می‌شود.

محمد جواد جمالی نوبندگانی، دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، در گفت‌وگو با ایکنا درباره مهمترین مسائل، چالش‌ها و اولویت‌های سیاست خارجی کشور در سال 97 گفت: سیاست خارجی کشور در سال جدید با سلسله مسائلی مواجه است که هیچ یک از دیگری جدا نیستند. در واقع مسائل و چالش‌های بین‌المللی، منطقه‌ای و حوزه همسایگان به نوعی زنجیروار به هم مرتبط هستند.

وی اظهار کرد: بایستی برنامه‌ریزی و فعالیت متعادل و متوازن نسبت به این مسائل صورت گیرد. زیرا در همه این چالش‌ها جای پای امریکا و دولت‌هایی که نیابتا از طرف آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ایران ایجاد مشکل می‌کنند، از جمله عربستان، مشاهده می‌شود.

جمالی نوبندگانی با بیان اینکه دیپلماسی کشور در مسائل منطقه‌ای به خوبی عمل کرده، گفت: شواهد این موفقیت هم این است که ایران توانست ترکیه را از محور آمریکا و برخی کشورهای منطقه جدا کند و روسیه را به صورت فعال به صحنه سوریه بیاورد و در لبنان نیز هوشمندانه عمل کرد. البته برجام هم در قالب این مسائل تعریف می‌شود.

دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: همانطور که بیان کردم این مسائل به هم وابسته‌اند و لذا در سال جدید همگی این مسائل (منطقه‌ای و بین‌المللی) دارای اولویت مشترک هستند و ضروری است نیرو و انرژی سیاست خارجی به شکل بهینه و متوازن صرف هر یک از اینها شود و صرفا تمرکز دستگاه دیپلماسی به طور خاص و سیاست خارجی کشور به طور عام بر روی یکی از این مسائل و چالش‌ها نباشد.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام