صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۰۸۱۹۸
تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۶
حجت‌الاسلام ماندگاری:

کانون خبرنگاران نبأ _ میلاد امام سجاد(علیه‌السلام) زادروز تربیت، امید و امیدواری است؛ امام سجاد در سخت‌ترین شرایط 35 سال امامت کرد و هرگز ناامید نشد، ایشان در شرایط سخت بی‌یاوری قرار داشت اما به خود اجازه ناامیدی نداد.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه(س)، رئیس مؤسسه روایت سیره شهدا، میلاد امام سجاد(علیه‌السلام) را میلاد تربیت و امید دانست و گفت: اکنون برخی افراد بدون توجه به سیره زندگانی ائمه اطهار(ع) به‌ویژه سیره امام سجاد(ع) بعد از گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی با دیدن برخی مشکلات ناامید و منزوی شده‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی ماندگاری یکی از ویژگی‌های امام سجاد(ع) را اهتمام داشتن در تربیت و هدایت افراد دانست و اظهار داشت: هرکس امیدوار باشد فعالیت‌های تربیتی و هدایتی را ترک نمی‌کند، میلاد امام سجاد علیه‌السلام میلاد تربیت و امید است؛ تمام مسلمانان واقعی در کربلا به شهادت رسیدند اما امام سجاد علیه‌السلام به دلیل اینکه ناامید نشدند دوباره تربیت و هدایت افراد را آغاز کردند.

وی از دیگر ویژگی‌های امام سجاد(ع) را تربیت افراد با استفاده از دعا و نیایش دانست و مطرح کرد: برخی والدین می‌گویند که هر سخنی با فرزندان خود می‌گوییم، گوش نمی‌کنند؛ درحالی‌که دعا می‌تواند مشکل آن‌ها را رفع کند؛ در دوران امام سجاد(ع) نیز هیچ فردی پای منبر امام نبود که بخواهد به صحبت‌های ایشان توجه کند، اما امام سجاد علیه‌السلام با دعا و نیایش مردم را تربیت کرد.

رئیس مؤسسه روایت سیره شهدا با اشاره به این‌که میلاد امام سجاد علیه‌السلام چند پیام قرآنی دارد، عنوان کرد: نخستین پیام قرآنی این میلاد و ویژگی بارز امام سجاد علیه‌السلام پیام اهمیت داشتن امید و ترویج امیدواری است، همان‌طور که امام افراد را از ناامیدی نهی کردند، قرآن کریم نیز در داستان حضرت یوسف(ع) به این موضوع اشاره می‌کند که حضرت یعقوب(ع) نیز زمانی که فرزندان خود را به‌سوی کنعان فرستاد آنان را به پرهیز از ناامیدی توصیه کرد.

وی میلاد امام سجاد علیه‌السلام را میلاد تربیت، امید و امیدواری دانست و افزود: امام سجاد علیه‌السلام در سخت‌ترین شرایط 35 سال امامت کرد و هرگز ناامید نشد، ایشان در شرایط سخت بی‌یاوری قرار داشت اما به خود اجازه ناامیدی نداد، با این‌ وجود اکنون برخی افراد بدون توجه به سیره زندگی ائمه اطهار(ع) به‌ویژه امام سجاد علیه‌السلام بعد از گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی با دیدن برخی مشکلات ناامید و منزوی شده‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری با بیان این‌که امام سجاد علیه‌السلام از شرایط دوران خود راضی نبود، اما ناامید هم نشد، تصریح کرد: انسان در دو حالت در زندگی متوقف می‌شود، هنگامی‌که از عملکرد خود راضی باشد و هنگامی‌که از عملکرد خود ناراضی باشد و در دستورات دین مبین اسلام نیز به این موضوع اشاره شده است که همیشه نباید از نداشته‌های خود گلایه کرده و به دنبال داشته‌های بیشتر نرویم.

وی به رمزهای ناامیدی و امیدواری اشاره و تأکید کرد: اگر خداوند را پشتیبان خود بدانیم اصلاً ناامید نمی‌شویم و اگر خداوند را فراموش کنیم در زندگی ناامید خواهیم شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ماندگاری با اشاره به این‌که در مکتب نورانی اسلام هیچ فردی حق ناامیدی ندارد، عنوان کرد: روزی که خداوند متعال ناتوان شود انسان‌ها حق ناامید شدن را دارند اما تا خداوند توانمند وجود دارد هیچ فردی اجازه ناامیدی را ندارد که این خداوند یگانه نیز نامنتهی بوده و توانمند بودن او همیشگی است.

وی با اشاره به این‌که امام سجاد علیه‌السلام بسیاری از روش‌های تربیتی را در سیره زندگی خود به‌کار گرفته‌اند، اظهار کرد: والدین باید به این نکته توجه کنند که اگر ناامید نباشیم می‌توانیم از بچه‌های امروز زین‌الدین‌ها و فهمیده‌ها را تربیت کنیم.

زهرا نوریان

انتهای پیام