صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۸۳۳۲۶۱
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۵
در کنگره ملی آیت‌الله تألهی؛

گروه فرهنگی ــ دبیر علمی کنگره ملی عارف ربانی حضرت آیت‌الله شیخ محمدهادی تألهی همدانی بیان کرد: کتابی تحت عنوان «محرم راز» به نویسندگی حجت‌الاسلام حسین ایزدی، از فضلای حوزه علمیه قم در دست چاپ است که در کنگره ملی آیت‌الله تألهی از آن رونمایی می‌شود.

حسن سجادی‌پور، دبیر علمی کنگره ملی عارف ربانی آیت‌الله شیخ محمدهادی تألهی همدانی در گفت‌وگو با ایکنا از همدان، اظهار کرد: مرحوم آیت‌الله شیخ تألهی همدانی یکی از عالمان، مجتهدان و عارفان برجسته دوران معاصر و تراز اول در کشور است که جد ایشان هم از مجتهدان و فلاسفه دینی ـ اسلامی بودند.

وی گفت: این عالم ربانی در علوم مختلف ازجمله فقه، اخلاق و ادبیات عرب بی‌مثال بود و نکته برجسته در شخصیت این عارف والامقام در جنبه اخلاص و عرفان وجودی ایشان است.

سجادی‌پور افزود: حضرت آیت‌الله شیخ محمدهادی تألهی همدانی بیش از 10 سال مسئول امام‌جماعت محله جولان همدان بود و سخنان منبری این عارف، کلاس درسی برای مردم و اخلاص در عمل و رفتار ایشان نیز کلاس عملی برای مردم این محل بود.

وی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) مبنی بر اینکه علما مردم را با غیر زبان خویش باید به دین فرابخوانند، تصریح کرد: اخلاص و رعایت اصول الهی در شخصیت آیت‌الله تألهی سبب جذب افراد در پای محراب و منبر ایشان بود.

دبیر علمی کنگره ملی حضرت آیت‌الله تألهی همدانی یادآور شد: آثار قابل‌توجه و به‌جامانده از ایشان دریکی از کتابخانه‌های مهم در استان قم، کتابخانه «آیت‌الله مرعشی نجفی» نگهداری می‌شود.

وی ادامه داد: علمایی همچون آیت‌الله تألهی همدانی و آیت‌الله نجفی به دلیل برخورداری از جامعیت کافی در عرصه علم و دانش و علوم اسلامی شخصیت‌های کم‌نظیری هستند.

دبیر علمی کنگره ملی آیت‌الله تألهی همدانی با بیان اینکه آیت‌الله تألهی چه در زمان جنگ و چه بعد از انقلاب در کشور نقش‌آفرین بود، اظهار کرد: این عالم ربانی نسبت به اتفاقات و رویدادهای کشور نیز بسیار اثرگذار بودند و در انقلاب اسلامی از حامیان امام خمینی(ره) در استان همدان بودند، هم‌چنین آیت‌الله تألهی در دوران هشت سال جنگ تحمیلی و دفاع مقدس پناه رزمندگان بودند.

سجادی‌پور افزود: برای آشنایی بیشتر باشخصیت این عالم و عارف ربانی کتابی تحت عنوان «محرم راز» به نویسندگی حجت‌الاسلام حسین ایزدی از فضلای حوزه علمیه قم در دست چاپ است که در کنگره ملی آیت‌الله تألهی از آن رونمایی خواهد شد.

دبیر علمی کنگره ملی آیت‌الله تألهی همدانی بیان کرد: این کنگره به ریاست و سیاست‌گذاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، نماینده ولی‌فقیه شهرداری، حوزه علمیه، دانشگاه بوعلی سینا، دانشگاه آزاد اسلامی، سازمان برنامه‌وبودجه و صداوسیمای مرکز استان همدان برگزار خواهد شد.

‌سجادی‌پور با تأکید بر اینکه کنگره آیت‌الله تألهی همدانی به‌صورت ملی برگزار می‌شود، گفت: علاقه‌مندان در سراسر کشور می‌توانند با ارسال مقالات خود در این کنگره شرکت کنند.

وی تصریح کرد: محور و موضوعات فراخوان مقالات در چهار بخش «زندگی‌نامه»، «شخصیت عرفانی، اخلاقی و عبادی»، «شخصیت اجتماعی و سیاسی » و «بخش جانبی» است.

الف) زندگی‌نامه
«شخصیت علمی، اساتید و شاگردان»، «خاندان»، «شخصیت آیت‌الله تألهی در بیان بزرگان».

ب) شخصیت عرفانی، اخلاقی و عبادی
«مبانی نظری عرفان از دیدگاه آیت‌الله تألهی»، «جایگاه ولایت در اندیشه آیت‌الله تألهی»، «اصول و مبانی تربیت اخلاقی از دیدگاه آیت‌الله تألهی»، «مبانی و شیوه سلوکی ـ اخلاقی آیت‌الله تألهی»، «نماز و اسرار آن از دیدگاه آیت‌الله تألهی»، «اصول و مبانی عرفان ناب شیعی از دیدگاه عارفان فقیه»، «نقش تفکر عرفانی در شکل‌گیری انقلاب اسلامی» و «اندیشه‌ها و شیوه‌های عرفانی عالمان معاصر همدان».

ج) شخصیت اجتماعی و سیاسی
1. نقش‌آفرینی آیت‌الله تألهی در انقلاب اسلامی(دفاع از ولایت‌فقیه، ارزش‌های انقلاب، امام و رهبری و ...)
2. ارتباط آیت‌الله تألهی با رزمندگان و ایثارگران دفاع مقدس
3. جایگاه اجتماعی آیت‌الله تألهی در شهر همدان
4. سبک زندگی آیت‌الله تألهی(مردم‌داری، زهد و ساده زیستی و ...)
5. نقش الگویی آیت‌الله تألهی در حوزه علمیه و تربیت طلاب علوم دینی

د) بخش جنبی
خاطرات، عکس، اسناد و یادداشت‌های موجود از آیت‌الله تألهی
وی در پایان گفت: مهلت ارسال مقالات از 1 تیرماه آغازشده و تا 31 شهریورماه سال جاری ادامه داد، علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت کنگره به آدرس taallohi.ir.www مراجعه کنند و یا به آدرس دبیرخانه همدان، خیابان میرزاده عشقی،کوچه قاضیان، موسسه شهید محراب آیت‌الله مدنی مراجعه کنند و یا از طریق پست الکترونیکی info@taallohi.ir و یا شماره تماس 38321520-081
ارتباط برقرار کنند.
انتهای پیام