صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۱۳۳۱۲
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۳

رئیس جهاد دانشگاهی مازندران گفت: قربانی کردن به انسان می‌آموزد برای رسیدن به کمال انسانی، انسان باید نفس حیوانی خودش را بکشد، اختلاس‌ها، فسادها، گرانی‌ها و گران فروشی‌ها، همه به خاطر این است که هوا‌های نفسانی خود را نتوانستیم ذبح کنیم.

محمد رضا شافعیان، رئیس جهاد دانشگاهی مازندران در گفتگو با ایکنا از مازندران گفت: عید قربان، به معنای بازگشت انسان به مقام تقرب الهی است که این مقام در سایه مبارزه با هوا‌های نفسانی و در پرتو تهذیب، خودسازی و بهره‌گیری از فرصت‌های ناب به دست می‌آید.
وی با بیان اینکه، مسلمانان جهان، عید قربان را از یک تا چهار روز جشن می‌گیرند، افزود: دراین روز عید مسلمانان بهترین لباس‌های خود را می‌پوشند و پس از انجام دادن عبادت‌های مخصوص این روز، به دید و بازدید و شادمانی می‌پردازند.

شافعیان اظهار کرد: اگرچه برگزار کردن مراسم قربانی بر زائران کعبه و در مراسم باشکوه حج واجب است، ولی بسیاری از مسلمانان در سراسر جهان در این روز، گوسفند، گاو یا شتری را به یاد سنت ابراهیم خلیل، قربانی و گوشت آن را میان همسایگان و مستمندان تقسیم می‌کنند.
رئیس جهاد دانشگاهی مازندران، تصریح کرد: ما در روز عید قربان آمال و هوا‌های نفسانی که در وجود هر انسانی وجود دارد و ممکن است او را از خدا دور کند، قربانی می‌کنیم و به خدا نزدیک می‌شویم.
وی افزود: در روز عید قربان در راه خداوند باید از بهترین چیز‌ها انفاق کنیم و این دستور است که آنچه خود دوست دارید و به آن علاقه‌مند هستیید را انفاق کنید.
شافعیان قربانی کردن حیوان را نمادی از قربانی و ذبح حیوانیت انسان دانست و تصریح کرد: قربانی کردن به انسان می‌آموزد برای رسیدن به کمال انسانی، انسان باید نفس حیوانی خودش را بکشد، اختلاس‌ها، فسادها، گرانی‌ها و گران فروشی‌ها، همه به خاطر این است که هوا‌های نفسانی خود را نتوانستیم ذبح کنیم.
وی با تأکید بر اینکه، در صحنه قربانی باید هوا‌های نفسانی ذبح شوند و از بین بروند، افزود: اگر بتوانیم این حرکت معنوی را انجام دهیم، حرکت‌های اجتماعی و سیاسی نیز رنگ و بوی خدا می‌گیرد و خدایی می‌شود.
رئیس مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی مازندران بیان کرد: قربانی کردن، درس بزرگ حضرت ابراهیم (ع) به همه انسان‌هاست. وقتی آن حضرت به قربانی کردن پسرش، اسماعیل مأمور شد، بدون هیچ تردیدی به جانب خداوند شتافت و جگرگوشه‌اش را به آستان پروردگار تقدیم کرد.

وی افزود: امروز که کرونا معیشت برخی‌ها را دچار اختلال کرده می‌توانیم از بهترین چیز‌هایی که مورد علاقه ماست در راه خدا انفاق کنیم، و به کسانی که دراثر شیوع کرونا کسب و کار و معیشت‌شان دچار آسیب شد یاری برسانیم.

انتهای پیام