صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۶۶۵۲۴
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۵

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: موسیقی ابزار مؤثر فرهنگی و هنری برای رشد و بالندگی فرهنگ است گفت: باید نسبت به موسیقی رویکردی علمی و فنی داشته باشیم.

به گزارش ایکنا از یزد، احسان عابدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، امروز، 4 تیرماه در مراسم یادبود مرحوم علی اصغر حسینی از پیشکسوتان موسیقی یزد اظهار کرد: مرحوم حسینی بر گردن موسیقی فاخر و اصیل یزد حق دارد و هنرمندان توانمندی در عرصه موسیقی در یزد تربیت کرد.

وی افزود: بخشی از مصرف فرهنگی و هنری مردم، موسیقی است و ما نمی‌توانیم آن را نادیده گرفته و انکار کنیم. محدود کردن موسیقی، رهاسازی و همچنین مدیریت و رسیدگی به موسیقی به عنوان رویکردهای مختلف در مقابل موسیقی است که به نظر می‌رسد بهترین شیوه و رویکرد، حالت سوم یعنی رسیدگی و مدیریت موسیقی در جامعه باشد.

عابدی افزود: سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم در عرصه موسیقی سیاست انقباضی نیست و این را از اتفاقات و رویدادهای هنری و موسیقایی چندماه اخیر می‌توان فهمید و لذا باید نسبت به موسیقی رویکردی علمی و فنی داشته باشیم تا بتوانیم از این ابزار مؤثر فرهنگی و هنری برای رشد و بالندگی فرهنگ و بنیان‌های هویتی خود استفاده کنیم.

وی بیان کرد: اگر ما موسیقی اصیل و سنتی خود را مورد توجه قرار دادیم و کمک کردیم تا در بین مردم جاری و ساری باشد، قطعاً جلوی برخی ذائقه‌سازی‌های مبتذل که توسط فرهنگ مهاجم و بیگانه در عرصه‌های موسیقی صورت می‌گیرد، را خواهیم گرفت. البته این گونه نیست که موسیقی غیرسنتی، موسیقی مبتذل باشد و در موسیقی پاپ نیز بسیاری از آثار فاخر ارزشمند و اثرگذار داریم.

عابدی گفت: این مسئله‌ای اثبات شده است که ما در یک نبرد نابرابر تمدنی و فرهنگی قرار داریم و فرهنگ مهاجم بیگانه از شرق و غرب تلاش می‌کند تا ذائقه نسل جوان و جامعه ما را جهت‌دهی کرده و به سمت و سویی سوق دهد که مغایر با ارزش‌های ملی و میهنی و دینی ما است، بنابراین نمی‌توانیم نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشیم.

وی بیان کرد: در این نبرد نابرابر قطعاً یکی از ابزارها، ابزار موسیقی است که بتواند با کلامی که در درون خود دارد و اشعار فاخر شاعران کهن و معاصر، نسل ما را روی هویت خود پایدار و پایبند نگه دارد. تمام تلاش ما بر این است که بتوانیم این جریان سازی را از قالب موسیقی انجام داده و پیگیری کنیم تا بتوانیم موسیقی که سبد فرهنگی و هنری مردم ما را پر می‌کند به سمت آثار فاخر و موسیقی اصیل و سنتی جهت دهی کند.

انتهای پیام