صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۸۱۷۷۰
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۹

عضو فقهای شورای نگهبان بر اهمیت و ضرورت توجه به پیوست‌نگاری فرهنگی در طرح‌ها و پروژه‌های شهری قم تأکید کرد و گفت: اگر قرار است، جهان شهری دینی و آرمانی را به دنیا نشان دهیم، آن شهر، شهر مقدس قم است.

به گزارش ایکنا از قم به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، آیت‌الله سیداحمد حسینی خراسانی، عضو فقهای شورای نگهبان در دیدار با اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قم، به یک مستند شرعی و روایی در ارتباط با لزوم پیوست فرهنگی برای کارها و امور مهم اشاره کرد و گفت: هر طرح  مهمی باید با پیوست فرهنگی «بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم» ، «الحمدالله رب‌العالمین» و یا با نام نامی گرامی جل‌جلاله باشد.

وی با بیان اینکه عدم به‌کارگیری این نام‌ها منجر به عدم فرجام درست در کارها می‌شود، ابراز کرد: در امورات و طرح‌های شهری مانند تونل، پل، تقاطع‌های غیرهمسطح و دیگر پروژه‌های عمرانی نیز اگر پیوست فرهنگی نباشد، کارها به‌درستی انجام نخواهد گرفت و به تعبیر روایات ابتر و بی خیر و برکت خواهد شد.

عضو فقهای شورای نگهبان ادامه داد: به فرمایش رهبر معظم انقلاب، طرح‌هایی که در کشور تنظیم می‌شود مانند طرح‌های اقتصادی، پولی و مالی و عمرانی حتماً یک پیوست فرهنگی داشته باشند که باید این فرمان ایشان موردتوجه باشد.

وی پیشنهاد چند سال گذشته خود در جلسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در جمع مسئولان وقت شهری را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: وقتی در محورهای استان تردد می‌کنیم، تابلوهای تبلیغاتی زیادی دیده می‌شود که می‌توان این آیه شریفه از قرآن «بلده طیبه و رب غفور» را در ورودی شهر نصب کرد، چرا که قم شهر پاکیزه است و مستند آن نیز روایتی بوده که فرمود خاک قم مقدس است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: اگر قرار است، جهان شهری دینی و آرمانی را به دنیا نشان دهیم، آن شهر، شهر مقدس قم است.

وی با تأکید بر اینکه وجود بارگاه مطهر حضرت معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران، مراجع عظام تقلید و وجود شخصیت‌های تراز اول جهان اسلام در این شهر سبب شده که قم خاستگاه انقلاب باشد، گفت: در این شرایط قم باید نماد همه شهرها باشد و نباید مثلاً تابلو لوکس و عریض و طویل برای مصرف دخانیات در قم دیده شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان ضمن تشکر از برخی اقدامات انجام‌شده در شهرداری مانند فضای سبز و کاشت گل و گیاه در خیابان‌ها و بوستان‌ها ازجمله در بستر رودخانه و ایجاد فضای معطر این گل‌ها در بعضی از فصول سال، بر ادامه این نوع اقدامات تأکید کرد.

وی به برخی از مشکلات شهری ازجمله پارکینگ طبقاتی، طرح‌های اجرایی در اطراف حرم مطهر و ساخت‌وسازهای گوناگون در سطح شهر اشاره و خواستار بررسی و رفع آن‌ها شد.

انتهای پیام