صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۰۴۹۴۲
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۸

همزمان با هفته پژوهش و فناوری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی آذربایجان‌شرقی با حضور رئیس سازمان صمت استان و رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان‌شرقی در محل مجتمع عصر انقلاب پارک علم و فناوری آغاز به‌کار کرد.

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، همزمان با هفته پژوهش و فناوری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی استان با حضور صابر پرنیان، رئیس سازمان صمت استان و سعید جعفری راد، رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان‌شرقی امروز، 15 آذرماه، در محل مجتمع عصر انقلاب پارک علم و فناوری آغاز به‌کار کرد.

سعید جعفری راد، رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در این مراسم با بیان اینکه این نمایشگاه با هدف معرفی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های جدید شرکت‌های دانش بنیان در تبریز برگزار می‌شود، اظهار کرد: بیش از ۲۰ محصول جدید در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری استان رونمایی شد و ۴۰ محصول دیگر از دستاوردهای شرکت‌های دانش بنیان و فناورمحور فعال نیز به نمایش گذاشته شده است.

وی افزود: همزمان با این نمایشگاه کارگاه‌های آموزشی مختلفی در حوزه‌های متنوع از جمله تجاری‌سازی، بازاریابی، مزایای دانش بنیان‌ها، نقش دانش‌بنیان در حوزه سلامت، استانداردها، صادرات و واردات دانش‌بنیان‌ها تا ۱۷ آذرماه برگزار می‌شود.

جعفری راد، با اشاره به برگزاری اخیر رویداد «تانا» و نمایشگاه «رینوتکس»، گفت: به دلیل فاصله نزدیک این رویدادها سعی کردیم تولیدات جدید را به نمایش بگذاریم، «دوچرخه قلب» که نمونه خارجی اش ۷۵ میلیون تومان، اما تولید نمونه داخلی ۲۴ میلیون تومان قیمت دارد، «لباس پاکبان» دارای جی پی اس و تجهیزات نوری کم مصرف، نمونه‌ای از این طرح‌ها هستند.

رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی، با اشاره به کسب عنوان پارک برتر در تعاملات بین‌المللی و گرنت فناوری توسط پارک علم و فناوری استان، گفت: افتتاح پردیس نوآوری و فناوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی، ایجاد نخستین پردیس فناوری مس در ورزقان از موفقیت‌های اخیر استان در حوزه فناوری است.

جعفری راد افزود: در حال حاضر ۲۶۲ شرکت دانش‌بنیان در آذربایجان شرقی وجود دارد که ۷۲ مورد از آنها در پارک مستقر هستند و ۱۳ میلیارد تومان حمایت مالی از محل تسهیلات بانکی از این شرکت‌ها شده است.

وی با بیان اینکه رویکرد پارک علم و فناوری از ایده محوری به تقاضا محوری تغییر کرده است، گفت: با همین تغییر رویکرد، میزان صادرات واحدهای فناور و دانش بنیان استان به سه میلیون و ۵۹۹ میلیون دلار رسیده و تاکنون برای پنج هزار و ۲۰۰ نفر اشتغال‌زایی انجام شده است.

جعفری راد با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی، به‌عنوان پارک تیپ اول است که در حوزه ارزیابی شرکت‌ها می‌تواند نقش داشته باشد، افزود: واگذاری اراضی پارک به شرکت‌های دانش بنیان نیز ادامه دارد اما نیاز به حمایت ارگان‌های دیگر نیز است.

صابر پرنیان، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز در این مراسم، با بیان اینکه با ایجاد بستر فیزیکی مناسب باید مسیر رشد را برای شرکت‌های دانش‌بنیان و تفکرات پژوهشی فراهم کنیم، گفت: این کار باعث رشد اقتصاد استان می‌شود.

وی افزود: از سال گذشته اقدامات خوبی در حوزه سیاستگذاری و اقدامات اجرایی در استان شروع شده که امیدواریم این اقدامات موجب ایجاد کسب و کارها، تولید ثروت و افزایش راندمان اقتصاد استان شود.

جعفری راد ادامه داد: در بسیاری از حوزه‌ها مانند تولید و صادرات محصولات لوازم خانگی، برق و الکترونیک و در حوزه فولاد اقدامات خوبی انجام شده که در این زمینه حوزه‌های زیادی در بخش صنعت وجود دارد که شرکت‌های دانش بنیان می‌تواند به این حوزه‌ها ورود پیدا کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی اظهار کرد: در استان علاوه بر وجود فکر و ایده‌های خلاق، توانایی و ظرفیت بسیاری در بخش صنعت وجود دارد که اگر با کار تیمی این موارد را با هم هماهنگ کنیم قطعاً استان در یکی دو سال آینده به رشد و توسعه چشمگیری دست خواهد یافت.

وی با بیان اینکه دو هزار و 660 طرح صنعتی در استان در حال انجام است، افزود: با توجه به اینکه در 11 ماه گذشته دو هزار و 200 مجوز سرمایه گذاری صادر شده بنابراین این موضوع نشان می‌دهد آذربایجان شرقی استانی سراسر فرصت است که البته دانشگاه‌ها، جوانان، پژوهشگران و مراکز رشد با ورود به این عرصه‌ها باید با صنعت عجین شوند.

پرنیان، با بیان اینکه خصوصی‌ترین صنعت کشور در آذربایجان شرقی است، گفت: آذربایجان شرقی از لحاظ تعداد واحدهای صنعتی در رتبه چهارم کشور قرار دارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر 185 طرح بزرگ صنعتی در حال اجرا و 28 مگاپروژه در استان وجود دارد که در این زمینه در حال تکمیل زنجیره‌ها هستیم برای مثال در شرکت تراکتورسازی ایران در 8 ماه گذشته به همت کارکنان و متخصصان این مجموعه علاوه بر افزایش تولید از 22 هزار به 35 هزار دستگاه تراکتور، صادرات نیز 92 درصد رشد پیدا کرده است همچنین در ماه آینده خودروی کامیون 11 تنی سنگین که مورد نیاز استان است در این شرکت تولید خواهد شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی در پایان گفت: باید به سمت تولید محصولات دانش محور حرکت کنیم تا در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم.

انتهای پیام