به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه شرق آسیا، این مراسم روز جمعه، 26 مهرماه، با حضور نوریان، سرکنسول ایران در حیدرآباد، برگزار شد و نوریان طی سخنانی گسترش روابط فرهنگی دو کشور را همچون همکاری در سایر عرصههای سیاسی و اقتصادی در حال افزایش و توسعه عنوان کرد.
وی با اشاره به موافقتنامه فرهنگی بین دو کشور به برخی ظرفیتهای قابل گسترش همچون زمینه های فرهنگی، جشنوارههای سینمایی و تسهیلات گردشگری را یادآور شده و همکاری بیشتر در این زمینه را خواستار شد.
حسن حسنخانی، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی، جایگاه و استقبال از سینمای ایران در هند، توجه به روابط و عواطف انسانی و نمایش جلوههایی از تقویت روح تعهد در انسان را از ویژگیهای سینمای اصیل ایران دانست و گفت: پیشرفتها و توجهات خاص و عام به سینمای ایران پس انقلاب اسلامی به جهت بازنمایی مسیر رشد و تعالی انسان است.
وی گفت: برخلاف دیدگاهی که به سینما تنها در پرتو ارزشها و آرمانهای اعتقادی و دینی عنوان صنعت و تجارت مینگرد، دارای قهرمانانی از میان مردم جامعه عادی و داستانی روان و باور پذیر و مهمتر از آن دارای بار معنوی و ارزشی است لذا از قهرمان پروریهای کاذب و ایجاد هیجانات بی ثمر و غیر واقعی دوری میکند.
حسنخانی در ادامه افزود: در عین حال از بهره گیری هدفمند از جلوهها و جاذبههای موضوعی و تصویری سینما برای جذب مخاطب غفلت نمیکند و اخلاق، معنویت، انسانی نگریستن در پرتو ارزشها و آرمانهای اعتقادی و دینی رسالت سینمای معاصر و لازمه پیام و محتوای آموزنده و سازنده فیلمها است.
ساشی دارا، رئیس انجمن فیلم ساچیترا با تشکر از حمایتهای خانه فرهنگ ایران در برگزاری جشنواره، گسترش همکاریهای سینمایی دو طرف در آینده را خواستار شد.
ناراهاری رائو، از سینماگران برجسته هند نیز در آیین گشایش این جشنواره، با تمجید از موفقیتهای چشمگیر فیلمهای ایرانی در هر دو عرصه موضوعی و تکنیکی و گونههای مختلف گفت: فیلمسازان ایرانی در چهارچوب باورهای دینی اعتقادی و بدون توجه و استفاده عوامل عامهپسند و تجاری در سینما به چنان شهرت و موقعیتی دست یافتهاند که امروزه برگزاری فستیوالهای معتبر بینالمللی بدون آثار سینمای ایران از رونق و جذابیت لازم برخوردار نیست.
یادآوری میشود، طی دو ماه گذشته تاکنون جشنواره فیلمهای ایرانی در شهرهای حیدرآباد و وایزک و مشارکت فیلمهای ایرانی در جشنواره معلولیت چنای(مدرس) در جنوب هند با حمایت این نمایندگی برگزار شده است.
انجمن فیلم ساچیترای بنگلور، یکی از قدیمیترین مؤسسات سینمایی در هند است که در زمینه تهیه و تبادل آثار سینمایی و همچنین تربیت سینماگر در زمینههای مختلف فعالیت دارد.