صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۲۷۵
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۰
عنابستانی:

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به ضرورت زنده نگه داشتن واقعه عظیم عاشورا در جامعه اسلامی، بر استفاده از تمام ظرفیت های فرهنگی برای استقبال از ماه محرم تاکید کرد.


به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) شعبه چهارمحال و بختیاری، علی اصغر عنابستانی، استاندار چهارمحال و بختیاری شامگاه سه شنبه، 30 مهرماه در نشست ماهانه شورای فرهنگ عمومی با تاکید بر زنده نگه داشتن واقعه عظیم عاشورا در جامعه اسلامی تصریح کرد: اکنون که در آستانه شروع ماه محرم الحرام قرار داریم باید از تمام ظرفیت های فرهنگی و نیروهای جوان و به ویژه هیات مذهبی برای استقبال از ماه محرم بهره برد و استان به معنای واقعی کلمه به استقبال ازاین ماه برود.



وی با بیان اینکه نباید آفت ها در عزاداری ها بزرگ جلوه داده شود، تصریح کرد: مسئولان فرهنگی و دینی و به ویژه شورای فرهنگ عمومی باید بر نحوه برگزاری مراسم ها عزاداری نظارت داشته باشد ولی نباید نسبت به آن حساسیت و افراط نشان بدهند که این خود یک خطر و آفت است.



وی با اشاره به اینکه عزاداری در فضای شهر از سلامت مطلوبی برخوردار است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه متولیان و برگزارکنندگان مراسمات عزادراری در سطح شهر متشکل از افراد مومن و فرهنگی هستند که به یقیین اجازه هیچ گونه انحرافی را درعزاداری ها نخواهند داد.



وی با تاکید بر لزوم نظارت بر نحوه برگزاری عزادراری ها تصریح کرد: برنامه های عزاداری نیازمند یک نظارت کلی و به دور از حاشیه سازی در سطح جامعه است که باید از بروز هر گونه انحراف و معصیت جلوگیری کند.



وی مسئولیت متولیان امر فرهنگی و دینی در تحقق این مهم را سنگین دانست و اظهار کرد: متولیان و دست اندرکاران فرهنگی علاوه بر نظارت، باید نسبت به هدایت صحیح هیات های مذهبی برنامه ریزی و جلسات توجیهی در این راستا برای آنان برگزار کنند.



وی با انتقاد از نبود جلسات مستمر با هیئت های مذهبی، بر لزوم برگزاری این جلسات مشاوره و هدایتی تاکید کرد و افزود: متاسفانه تا قبل از شروع ماه محرم هیچ گونه جلسه ای با هیئت های مذهبی گذاشته نمی شود و تنها در آغاز این ماه جلسه ای برگزار می شود که به طور قطع آنگونه که باید موثر نخواهد بود.



وی حضور روحانی و مبلغ در این ماه را بسیار ضروری دانست و تصریح کرد: کسب معارف اهل بیت(ع) و شناخت صحیح از واقعه عاشورا یکی از ضروریات مراسمات عزاداری بشمار می رود که به طور قطع حضور یک روحانی توانمند و عالم نیاز اینگونه مجالس را بر طرف خواهد کرد.



وی بر راه اندازی هیئت های دانش آموزی و دانشجویی خارج از فضای آموزشی تاکید کرد و افزود: متاسفانه در استان تعداد هیئت های دانش آموزی خارج از ساعت تحصیل دانش آموزان کمتر از تعداد انگشتان دست است که این خلا به شدت احساس می شود و اکنون تشکیل هیئت های دانش آموزی به عنوان یک ضرورت تلقی می شود.



وی از کاهش محسوس قمه زنی در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: طبق بررسی ها و گزارشات رسیده قمه زنی در محل عام به شدت کاهش یافته و تنها تعدادی قمه زنی در خفا گزارش شده که بخشی از آن به کم کاری دستگاه های فرهنگی بر می گردد.



وی به برخی از ماشین نویسی ها به مناسبت ماه محرم اشاره و تصریح کرد: این کار فی نفسه ایرادی ندارد و خود ترویج شعائر دینی و تغییر حال وهوای شهر را به دنبال خواهد داشت اما درج کلمات نامناسب و بی محتوا موجب اهانت به ساحت مقدس اهل بیت(ع) خواهد بود و با اصول دینی ما مغایرت دارد.



وی با تاکید بر لزوم تعیین مسیرهای عزاداری در روز تاسوعا و عاشورا، تحقق این مهم را نیازمند برنامه ریزی منظم دانست و تصریح کرد: متاسفانه ما همه ساله در روز عاشورا و تاسوعا شاهد بی نظمی و بی مدیریتی در هیئت های عزاداری در سطح شهر هستیم که باید با برنامه ریزی منظم مسیرهای عزاداری مشخص و یک برنامه منسجم اجرا شود.



وی بر برگزاری هر چه باشکوه نماز ظهر عاشورا تاکید و تصریح کرد: حضرت ابا عبدالله حسین(ع) در راه حفظ نماز خود و خانواده اش را فدای اسلام کرد؛ بنابراین مانیز به عنوان پیروان آنان باید بر مسئله نماز اهمیت ویژه قائل بشویم و نماز ظهر عاشورا پر شکوه برگزارشود.