صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۲۹۳۸۳۲
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۹۲ - ۰۸:۱۱

اديب بجنوردی از جمله مشاهیر مفاخر خراسان شالی و از دانشوران این خطه است که برخوداری وی از علو مقامات علمی و فرهنگی، نام وی رادر این دیار ماندگار کرده و بر سردرب مراکز علمی مانند مدارس نقش بسته است.



به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه خراسان شمالی، سيدحسين موسوی نسل، از مفاخر و مشاهیر خراسان شمالی معروف به «اديب بجنوردی»، فرزند ميرزا ابوالحسن، در سال 1300 ه.ق 1259 ه.ش، در قريه خراشاه جاجرم واقع در شصت كيلومتری جنوب بجنورد، به دنيا آمد و دو ساله بود كه پدرش فوت كرد.


وی در سن هفت سالگی به مكتب سپرده شد و دروس مقدماتی و صرف و نحو و خواندن قرآن مجيد را، در آنجا آموخت، سيدحسين، تمام مراحل فرهنگی را در خراسان طی كرد، او علوم رايج، فنون متنوع ادب، فقه، اصول، حكمت، رياضی و اندكی علم طب را نزد استادان، در مشهد مقدس فراگرفت و به قوت حافظه و شوق فطری و پشتكار، از فضلای جامع اين عصر بود.


وی علاوه بر علو مقام علمی، طبعی منيع و خلقی عالی داشت، وی همچنين در حين تحصيل چنانكه مرسوم بود به تدريس هم اشتغال داشت. اديب، علاوه بر داشتن سمت‌های رئيس اوقاف و كفالت فرهنگ، در دبيرستان نيز تدريس می‏‌كرد. معاونت و مشاورت فنی كتابخانه ملی و استاد دانشگاه تهران از ديگر مسئوليت‌های وی است. سير طبيعت و مقدمه‏‌ای بر توحيد مفضل‌ از آثار ادیب بجنوردی است.


اديب بجنوردی، در اواخر عمر پس از چند سال تحمل بيماری و رنج و مرارت، عاقبت در روز يكشنبه، 4 شهريور 1341 ربيع‏‌الاول 1382 ه.ق در تهران، دعوت حق را لبيك و به سرای ابدی شتافت جنازه او را به مشهد انتقال دادند و در رواق دارالعزه حرم مطهر حضرت رضا(ع)، به خاك سپردند.