صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۱۱۰۷۵
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۳

گروه سلامت: مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس با اشاره به اختصاص بیش از 800 آیه قرآن به محیط زیست، گفت: این میزان اهمیت محیط زیست، حفاظت از ان را از مسئولیت اجتماعی به اقبدامی مقدس با عنوان جهاد پاکسازی بدل کرده و هرکه با قدم در این راه، طبیعت و مواهب الهی را تکریم کند از ثواب آن بهره‌مند می‌شود.

ابراهیمی کارنامی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به پیشنهاد این سازمان برای نامگذاری یک روز به نام روز استان پاک، گفت: از ابتدای سال 1971 میلادی یکی از رهبران مذهبی جهان پیشنهاد داد یک روز به نام روز زمین پاک نامگذاری شود و به همین دلیل روز 2 آوریل با این عنوان نامگذاری شد که فرصتی پیش روی جهانیان قرار داد تا با برگزاری مراسم و راه‌اندازی کارناوال‌ها در جهت تکریم و حفاظت از محیط زیست اقدام کنند.

وی با اشاره به اینکه مراسم مشابهی همزمان با این روز دوم اردیبهشت‌ماه برای تکریم محیط زیست در کشور ما هم برگزار می‌شود، گفت: علیرغم اینکه همه می‌دانند زباله‌های تجزیه ناپذیر چه عواقبی برای طبیعت دارد ولی بازهم پسماندها و زباله‌ها را در طبیعت رها می‌کنند و این روز فرصتی به صورت نمادین برای آموزش حفاظت محیط زیست و تکریم مواهب الهی در طبیعت اطراف ما توسط مسئولان است.

ابراهیمی با اشاره به تعطیلات گسترده کشورمان در فصل تابستان، گفت: بعد از تعطیلات تابستانی شاهد انبوهی از زباله‌ها هستیم که در مراکز گردشگری و طبیعت‌گردی ما انباشته می‌شود و به دلیل فرا رسیدن پاییز پراکنده و با شروع فصل بارش به جاهای دیگر حمل می‌شوند.

وی ادامه داد: ظاهر این تغییرات این است که طبیعت خود را پاک می‌کند اما حقیقت این نیست و زباله‌ها به جاهای دیگر منتقل می‌شوند و اثرات مخرب خود را در جاهای دیگر برجای می‌گذارند.

ابراهیمی با اشاره به ضرورت آغاز بسیج و جهادی عمومی در حفاظت از محیط زیست به ویژه در مراکز گردشگری و راه‌های مواصلاتی کشور، گفت: باید با بهره‌مندی از ظرفیت‌های استانی نسبت به پاکسازی این مناطق اقدام شود و مردم، دستگاه‌های دولتی و نهادهای عمومی و .. با همکاری یکدیگر در یک روز که با نام استان پاک نامگذاری می‌شود جهاد و بسیجی عمومی را آغاز کنند.

وی گفت: پیشنهاد نامگذاری یک روز به نام استان پاک به استانداری فارس نیز ارائه شده که با استقبال استاندار نیز مواجه شده تا پس از تصویب نهاد مسئول یک روز با این عنوان نامگذاری شود و امیدواریم  از سال آینده، یک روز نیز به نام ایران پاک نامگذاری شود.

ابراهیمی گفت: پیشنهاد ما برای نامگذاری یک روز به نام استان پاک نخستین جمعه مهرماه است که با اتمام تابستان و تعطیلات آن همه با هم برای پاکسازی و نگهداری محیط زیست مشارکت کنیم.

وی ادامه داد: در همین راستا به منظور داشتن استانی پاک و عاری از هر گونه آلودگی زیست محیطی برنامه‌پاک‌سازی استان با مشارکت کلیه دستگاه‌ها، نهادهای عمومی و خصوصی، فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها، تشکل‌های مردم‌نهاد، مردم استان و .... جمعه 10 آبان‌ماه ازساعت 8 صبح درکلیه محورها انجام شد.

ابراهیمی ابراز امیدواری کرد تا با مشارکت مردم گام مناسبی در راستای صیانت محیط زیست برداشته شود تا انفال الهی را بتوانیم به دست آیندگان برسانیم.

وی با اشاره به اهمیت محیط زیست بر اساس قرآن، گفت: بیش از 800 آیه قرآن کریم به محیط زیست اختصاص دارد که حفاظت و پاکسازی آن را از مسئولیتی اجتماعی، تبدیل به اقدامی مقدس با عنوان جهاد پاکسازی کرده است و هرکه قدم در این راه نهد طبیعت الهی و مواهب آن را تکریم می‌کند و حتما از ثواب آن بهره‌مند می‌شود.

ابراهیمی با اشاره به اینکه حفاظت از محیط زیست اقدامی فرهنگی، مذهبی و ملی است، گفت: حفاظت از محیط زیست، نیازمند عزم ملی است و همان ‌طور که بسیج و جهاد در جنگ حماسه آفریدند حفاظت از محیط زیست نیز با جهاد پاکسازی محقق می‌شود و با نهادن تولیت آن بر دوش یک نهاد  از دستیابی به اهداف باز می‌مانیم.