به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آئین رونمایی از مجموعه پانزده جلدی «آن روزها» طی روزگذشته، سیزدهم آبانماه در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی(یادمان شهدای هفتم تیر) با حضور سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام و المسلمین محمدرضا زائری، محمد حسنی، مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان، اسدالله بادامچیان و تهیهکنندگان این مجموعه برگزار شد.
سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد در سخنانی با بیان اینکه درباره تاریخ و هویت انقلاب اسلامی کارهایی صورت گرفته که شاید در یک تقسیمبندی تاریخی بشود آنها را در سه دسته تقسیم کرد، اظهار کرد: بعضی از کارها علمی و آکادمیک بوده و بیشتر وجه پژوهشی داشته است و در این کتابها نگاه پژوهشمحورانه مسلط است.
وی در ادامه به دسته دوم آثار تولید شده در این حوزه پرداخت و عنوان کرد: کارهایی که در این باره انجام شده، عمدتاً با هدف اطلاعرسانی و اسنادی صورت گرفته است. این کارها هم توانسته است حلقههای تاریخ انقلاب را به هم متصل کند.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه به نظر میرسد در دو بخش یاد شده طی سی و چند سال گذشته آثار خوبی تهیه و خلق شده و رو به افزایش است، گفت: هر چند به این معنا نیست که آنچه اتفاق افتاده پایان راه است، اما دسته دیگری از کارها هستند که به نظر میرسد هنوز فاصله زیادی با تحقق کامل آنها داریم و این کارهایی است که در حوزه فرهنگسازی قابل انجام است.
در این مراسم محمد حسنی، مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان با بیان اینکه شخص مهران عباسی، دبیر اجرایی این مجموعه از کتابهایش مهمتر است، اظهار کرد: سال 90 و در نیمه سال بود که تازه به بنیاد آمده بودم و ایشان این طرح را نزد من مطرح کرد. گاهی استعداد و توانمندیها با امکانات و پشتیبانی جمع نمیشود و من مجموعههای بسیاری را میشناسم که با رقمهای اندک کارهای ماندگار داشتهاند.
باید از حرکتهای فرهنگی که به کنش اجتماعی منجر نمیشود کاست
حسنی ادامه داد: به نظرم در شرایط اقتصاد مقاومتی این امید و انتظار وجود دارد و رویکرد دولت یازدهم هم اینگونه است که یک سیاستگذاری صحیح و مدبرانه در حوزه فرهنگ صورت گیرد و کارهای نمایشی و شبه نمادین که نهایتاً به کنش فرهنگی و اجتماعی بدل نمیشود را بکاهیم. به نظرم اگر اینگونه باشد در شرایط اقتصاد مقاومتی به فعالیت فرهنگی متناسب میرسیم.
حسنی درباره اینکه نباید جوانها و افراد مستعد را با سرخوردگی دور کرد، گفت: یک مدیر فرهنگی باید سرمایهها را قدر بداند. مدیر اجرایی این پروژه به مراکزی رفته بود که پول هم داشتند، اما حمایت نمیکردند. این موضوع بدترین ضربه و سرخوردگی برای جوانان است؛ آنچه مهم است اینکه انگیزههای صحیح که با نیروی جوانی و خلاق ترکیب شده را حق نداریم سرکوب کنیم.
مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی ضمن اشاره به اینکه در مسیر انقلاب رنگینکمانی از سلایق وجود دارد، اما باید مراقب باشیم در این عرصه بیمبالاتی صورت نگیرد، گفت: به نظر من اگر این اتفاق رخ دهد، با ظرفیتها و سرمایه انقلاب که به برکت خون شهدا ایجاد شده میتوانیم در یک بستر گفتمانی در جهت تولید آثار هنری و فرهنگی گام برداریم.
مبنای سیاستهای امام خمینی(ره) فرهنگی بود
در بخش دیگری از این مراسم، اسدالله بادامچیان به ایراد سخن پرداخت و گفت: انقلاب اسلامی ما یک انقلاب خشن نبود، بلکه انقلاب فرهنگی و انقلاب ارزشهاست. در رأس این انقلاب یک مرجع تقلید ارزشمند مثل امام خمینی(ره) قرار داشت و از این رو مبنای تمام حرکتها ارزشهای الهی و انسانی بود و بعد هم ولایت امر به ولی امر زمان رسیده که ایشان نیز یک دانشمند بزرگ فرهنگی بود.
وی ادامه داد: از سال 1341 که در محضر امام بودیم، ایشان هدایتهایی در موارد سیاسی و اجتماعی میفرمودند که مبنایش فرهنگی بود. شاید جالب باشد که در یکی از روزها برخی دوستان که محضرشان بودند به ایشان فرمودند برای مردم چه کنیم و ... ایشان در پاسخ ابراز فرمودند من و شما چکاره هستیم که برای مردم کار کنیم. ما باید آگاهی مردم را زیاد کنیم، آنگاه مردم میدانند که چه کار کنند. آنها که در پی مردمسالاری و دموکراسی هستند باید یاد بگیرند که فردی همانند امام فرهنگسازی میکرد.
بادامچیان با بیان اینکه امام راه جدید و با محبتی در روزگاری که همه چیز خشن بود ایجاد کرد، گفت: ما فقط برای خدا حرکت میکنیم، ما هستیم و قانون قرآن و اسلام. بر این اساس است که انقلاب تحول عظیمی در دنیا ایجاد کرد.
وی افزود: این فرهنگ در آن روزگار خشن، چینی و کمونیستی و از سویی سوسیالیستی، راه جدیدی بود که به همت امام خمینی(ره) ایجاد شد و پایه آن محبت بود. این انقلاب توانست تحول عمیق در دنیا ایجاد کند و غربِ خود برتربین و کمونیست را به کناری زده و جای خویش را در تحولات پیدا کند.
تولید محتوا برای 15 جلد بعدی نیز انجام شده است
مهران عباسی، دبیر مجموعه 15 جلدی «آن روزها» در سخنانی با اشاره به روند تولید این پروژه گفت: مجموعه کتاب «آن روزها» طی شهریور 1387 در قالب طرحی 30 جلدی پیرامون اشخاص وقایع و اماکن مرتبط با انقلاب اسلامی به معاونت فرهنگی وزارت ارشاد ارائه شد؛ آذر ماه همان سال گفتند این طرح به تصویب شورای سیاستگذاری جشنهای سیامین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی رسیده است.
وی ادامه داد: ما این مجموعه را بر مبنای تجربه تولید مجموعههایی مانند یادگاران و روزگاران در مؤسسه روایت فتح انجام دادیم. مصوب شدن این طرح در شورای مذکور، انگیزه بیشتری برای ما نبود؛ چرا که سال 88 و سال 89 خبرهایی درباره رونمایی این مجموعه در آینده نزدیک منتشر میشد که ما خودمان که در جریان کار بودیم، اینها را به شوخی میگرفتیم.
دبیر مجموعه «آن روزها» افزود: در هر حال بنیاد ادبیات داستانی به صورت اتفاقی و بر اثر یک پیشنهاد بدون پشتوانه و با یک حمایت برادرانه به ما کمک کردند که این کار را انجام دهیم. این مسئله یک موتور محرکه جدید برای ادامه پروژه بود. خوشبختانه در سال 91 هم انتشارات کتاب «قاف» متولد شد و حمایت وزارت ارشاد هم سال 92 اتفاق افتاد؛ زمانی که ما چهار سال کار مشترکمان را برای این مجموعه شروع کرده بودیم. در هر حال همه این مسائل باعث شد که این 15 جلد منتشر شود.
عباسی با بیان اینکه تولید محتوای 15 جلد دیگر این مجموعه انجام شده است، ابراز امیدواری کرد که این کتابها در آیندهای نه چندان دور منتشر شود.