صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۱۱۱۷۰
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۹
حجت‌الاسلام محمدی:

گروه اجتماعی: عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه بر ضروت تعامل بیشتر مردم با مسجد، منبر و روحانیت تأکید و تصریح کرد: منبر و روحانیت به شرط صحت عمل بیشترین تأثیر را در دور کردن مردم از گناه دارند.


حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی مجد، عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به علل انجام گناه هوشیارانه از سوی فردی که علم و ایمان به گناه بودن عمل خود دارد اشاره و عنوان کرد: گاهی از بین رفتن قبح گناه در جامعه، سبب تکرار آن از سوی افراد می‌شود.



وی با اشاره به اینکه گاهی فرد از گناهی که انجام می‌دهد به گمان خود نفعی را از آن خود می‌کند اظهار کرد: هنگامی که دروغ منفعت مادی برای فرد به دنبال دارد و یا با غیبت کردن پشت کسی که از او دلخور است روح خود را ارضا می‌کند پذیرفته است که در حال ارتکاب گناه است اما به سبب پایین بودن درجه ایمان از این نفع کاذب نمی‌تواند چشم‌پوشی کند.



ضرورت بیان قبح و زشتی گناه در جامعه



حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی بر ضرورت بیان قبح و زشتی گناه در جامعه به روش‌های مختلف تأکید و تصریح کرد: زشتی و بزرگی گناهی همچون دروغ باید همیشه در ذهن افراد نقش بسته باشد، این امر نیز نیاز به تکرار و یادآوری دارد.



عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه از بین رفتن قبح گناه در جامعه را موجب همه گیر شدن آن و در نتیجه معکوس جلوه کردن آن دانست و گفت: در چنین شرایطی معروف، منکر جلوه داده می‌شود و افراد گناهکار نه تنها از عمل زشت خود ابایی ندارند بلکه سایر افراد را نیز به خاطر انجام دادن یک عمل توصیه شده دینی فردی نابهنجار می‌شمارند.



اشاعه فضایل و نهی رذایل



وی وضعیت امروزی جامعه را از لحاظ اشاعه فضایل و نهی رذایل ضعیف ارزیابی و عنوان کرد: آنچه مطلوب تعالیم دینی است در مجموع رفتار ما دیده نمی‌شود. این سنجش در مقایسه با پیش از انقلاب و یا سایر کشورها نیست بلکه این فاصله با ایده‌آلی است که دین مبین اسلام متصور شده است.



حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی‌مجد تشکل‌های مردم نهاد را بیش از سازمان‌های فرهنگی دولتی در انجام تبلیغات دینی و فرهنگی مؤثر خواند و گفت: سازمان‌های غیر وابسته به دولت اگر از پشتوانه‌های راهکاری، فکری و مادی برخوردار باشند و این تشکل‌های مردمی اداره شوند تأثیرگذاری بیشتری خواهند داشت.



حرام‌خواری



وی در بخش دیگری از سخنان خود حرام‌خواری را از جمله گناهانی برشمرد که علاوه بر عواقب اخروی در دنیا نیز برای انسان خسران به بار می‌آورد و گفت: مال حرام در رفتار، کردار و روح انسان تأثیر می‌گذارد و با انسان همان می‌کند که با قوم یزید کرد و سبب شد حرف حق امام حسین(ع) بر دل آنان ننشیند.



 حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی‌مجد بر ضروت تعامل بیشتر مردم با مسجد، منبر و روحانیت تأکید و تصریح کرد: درصد تأثیر این موارد در دور کرن مردم از گناه بسیار بیش از سایر موارد فرهنگی است. منبر و روحانیت به شرط صحت عمل بیشترین تأثیر را در دور کردن مردم از گناه دارند.