صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۱۱۱۷۷
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۳

گروه جهاد و حماسه: طی آئین اختتامیه نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس در مصلی امام خمینی(ره) در روز گذشته، 13 آبان‌ماه، برگزیدگان تجلیل شدند.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم اختتامیه چهارمین نمایشگاه دفاع مقدس طی عصر روز گذشته، 13 آبان‌ماه در مصلی امام خمینی(ره) و با حضور جانشین سپاه محمد رسوالله(ص) تهران بزرگ، نماینده ولی فقیه در بسیج مستضعفین و رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج برگزار شد.



در ابتدای این مراسم، سردار حق‌طلب، رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج به تشریح چگونگی برگزاری این نمایشگاه پرداخت و گفت: در این نمایشگاه و در شاخص‌های مختلف با رشد فزاینده‌ای مواجه بودیم. به عنوان مثال در این نمایشگاه 6000 عنوان کتاب عرضه و 60 عنوان کتاب جدید نیز رونمایی شد. همچنین نشست‌های جنبی و تخصصی متعددی برگزار شد.



وی ادامه داد: مراجعه‌کنندگان به این نمایشگاه حدود یک میلیارد تومان کتاب خریدند که نسبت به گذشته 20 ـ  30 درصد افزایش نشان می‌دهد. البته باید توجه داشت که  این نمایشگاه را زمانی برگزار کردیم که فاصله زیادی با هفته دفاع مقدس نداشتیم، چون در هفته دفاع مقدس هم نمایشگاه‌های کتاب مختلفی در سراسر کشور برگزار شد.



سردار حق‌طلب اظهار کرد: تمامی بن‌های در نظر گرفته شده برای خرید کتاب در این نمایشگاه به مخاطبان ارائه شد. امیدواریم با توجه به آسیب‌شناسی‌های صورت گرفته در آینده، نمایشگاه‌های پربارتری برگزار کنیم.



در ادامه این مراسم، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا تویسرکانی، نماینده ولی‌فقیه در سازمان بسیج با اشاره به جایگاه و اهمیت کتاب و کتابخوانی، گفت: حقایق همیشه نقشه راه بشر بوده است و مشعل‌های فروزانی هستند که راه را برای انسان نشان می‌دهند.



وی ادامه داد: متاسفانه  این مشعل‌ها با عواملی همچون کتمان، بدعت و تحریف تهدید می‌شوند تا حقایق الهی در دسترس بشر قرار نگیرد؛ بنابراین یکی از راه‌های حفظ و ماندگار کردن حقایق، هنر است. هنری که در بحث‌های گوناگون آن تقدس وجود دارد؛ یعنی هنر نمایش، موسیقی و فیلم و از این قبیل که راه را برای انسان نشان می‌دهند، مقدس است.



حجت‌الاسلام تویسرکانی با تأکید بر اینکه کتاب نیز نقش ایجاد صفت ماندگاری به حقایق را دارد، اظهار کرد: کسانی که در این مسیر تلاش ‌می‌کنند نیز مقدس هستند، چون حقیقت تاریخی را ثبت می‌کنند. در این بین دفاع مقدس یک حقیقت است که سه آسیب بدعت، تحریف و کتمان آن را تهدید می‌کند، حتی با این سه حالت به جنگ با سایر فرهنگ‌ها و ارزش‌های اسلامی به ویژه عاشورا می‌آیند؛ مثلاً شعرهایی در عزاداری‌ها می‌خوانند که ربطی به عاشورا ندارد.



وی در ادامه سخنان خود برخی ایرادها وارد شده به نمایشگاه کتاب دفاع مقدس را برشمرد و افزود: استقبال ناکافی علاقه‌مندان به این عرصه به دلیل همزمان شدن با ایام محرم، بزرگترین ایراد این دوره از نمایشگاه کتاب دفاع مقدس بود.



نماینده ولی فقیه در بسیج مستضعفین اظهار کرد: کارکرد کتاب این است که به ما در ثبت حقایق کمک می‌کند و در نگارش کتاب سبب می‌شود حقایق از بدعت، تحریف و کتمان دور بمانند. در قرآن کریم نیز کسانی که حقایق را کتمان یا آنها را تحریف می‌کنند و بدعت می‌گذارند، مورد لعن خداوند هستند.



به گزارش خبرنگار ایکنا، سردار احمد ذوالقدر، جانشین سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ دیگر سخنران این مراسم بود که با اشاره به اینکه آنچه در دفاع مقدس گذشت در سینه‌ها باقی مانده است، گفت: نسل جدید، عاشق، خواهان و مطالبه‌گر حوادث، پیروزی‌ها، تلخی‌ها و ناکامی‌های دفاع مقدس است.



وی ادامه داد: فرماندهان، رزمندگان، مسئولان و ایثارگرانی که از دوربین‌ها فرار می‌کردند و خاطرات و آنچه در 8 سال جنگ تحمیلی رخ داد را بیان نمی‌کردند، باید فکر این روزها را می‌کردند که برای استخراج تاریخ آن روزها باید پیچ و خم‌های زیادی را طی کرد.



سردار ذوالقدر با اشاره به اینکه چمشه همیشه جاری است و اگر جلوی آن را بگیریم، از جای دیگر تراوش می‌کند، اظهار کرد: استخراج معادن و یافتن در اقیانوس بسیار طاقت فرساست و زحمت دارد؛ دفاع مقدس ما نیز گنجی است که برای استخراج آن باید زحمت کشید؛ چرا که اگر این گنج با نسل امروز بازگو نشود، به انحراف کشیده می‌شود.



وی با بیان اینکه کارهای ارزشمندی در این عرصه انجام شده است، تصریح کرد: در 34 مکانی که نمایشگاه دفاع مقدس برگزار شد و همچنین سه رزمایش و 120 ایستگاه فرهنگی در این زمینه، کسانی که مدیریت آنها را برعهده داشتند، از نسل جوان امروز بودند و این خود حکایت‌گر این است که نسل امروز تشنه دفاع مقدس است.



شایان ذکر است که در پایان  این مراسم، کمیته علمی چهارمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس با انتشار بیانیه‌ای، غرفه‌های برتر این نمایشگاه را معرفی کرد.



در بیانیه این کمیته می‌خوانیم: «اکنون که چهارمین دوره از نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس، آخرین ساعات خود را طی می‌کند، با تمام فرازها و فرودها و مجموعه‌ای از نقاط قوت و ضعف و انبانی از داشته‌ها و جمعی از نداشته‌ها، معتقد هستیم که ظرفیت این گنج مکتوب بس عظیم است.»



در ادامه این بیانیه با اشاره به اولین حضور تخصصی کتاب دفاع مقدس در کلان‌شهر تهران، تأکید شده است: «بدیهی است که این تجربه گران‌قدر به دست نمی‌آمد اگر همراهی ناشران و پدیدآورندگان و همراهان نشر دفاع مقدس نبود. پس بجاست سپاس خود را نخست تقدیم ناشران و نویسندگان کرده و از تلاش متولیان برگزاری این نمایشگاه ارزشمند، سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان حفظ آثار سپاه و بسیج و مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران تقدیم کنیم.



کمیته علمی این همایش، تدوین راهبردی آسیب‌شناسانه مبتنی بر تجربه‌های پیشین و وضعیت جدید را اصلی‌ترین وظیفه خود تعریف کرده و فعالیت در چهار حوزه تخصصی «طرح‌ریزی و برنامه‌ریزی جهت برگزاری مجموعه‌ای از نشست‌های تخصصی در حوزه دفاع مقدس»، «پیمایش نظر بازدیدکنندگان»، «دریافت نظرات غرفه‌داران» و «کیفیت‌سنجی حضور ناشران و انتخاب شایستگان» را از جمله فعالیت‌های خود برشمرده است.»



این بیانیه با تأکید بر این نکته که نظرات کمیته در بخش انتخاب برترین‌ها حاصل برآیند امتیازات ناشران در چهار بخش نشر کتاب، اطلاع‌رسانی و تبلیغات، آئین غرفه‌داری و برنامه‌های جنبی بوده، انتخاب‌ها را برآمده از 23 رده امتیازی دانسته است.



کمیته علمی نمایشگاه در پایان ضمن تشکر از انتشارات فاتحان، نشر 27، گروه مطالعات اندیشه‌ورزان و انتشارات روایت فتح که با وجود کسب امتیازات مطلوب بنا بر سمت‌های اجرایی خود در نمایشگاه از گزینه‌های موجود کناره گرفتند، از مشارکت مؤثر انتشارات سوره مهر، نشر شاهد، مرکز تحقیقات دفاع مقدس، سازمان فرهنگی هنری ادبیات دفاع مقدس، عصر داستان و نشر آجا تشکر کرده است.



گفتنی است که در این دوره از نمایشگاه از انتشارات سوره مهر، شاهد و مرکز تحقیقات دفاع مقدس، سازمان فرهنگی هنری دفاع مقدس، نشر آجا، دفتر نشر انقلاب اسلامی و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) هم تقدیر شده است. همچنین از نشر 27 بعثت، انتشارات فاتحان، اندیشه و اذان و روایت فتح نیز که در برگزاری نمایشگاه مشارکت داشته‌اند نیز قدردانی شده است.



در ضمن از شبکه یک سیما، رادیو کتاب و سایت بسیج‌پرس به دلیل فعالیت در انتشار اخبار نمایشگاه تقدیر شدند.