صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۱۶۹۳۸
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۰
صفایی:

گروه اجتماعی: رئیس فدراسیون تیر و کمان غرب آسیا با اشاره به الگوگیری جوانان از ورزشکاران گفت: تا زمانی که یک مسئول ورزشی براساس معیارهای مهارتی و اخلاقی توأمان انتخاب نشده باشد نمی‌توان توقع داشت که از حضور و بروز ورزشکاران بی‌اخلاق در جامعه ممانعت کند.


کریم صفایی، رئیس فدراسیون تیر و کمان غرب آسیا در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به تأثیرگذاری اخلاقی و منشی ورزشکاران بر نوجوانان و جوانان اشاره و عنوان کرد: الگوسازی یکی از روش‌های راهبردی در تربیت است.  



وی با اشاره به اینکه حرکت مردم هر جامعه‌ای به سوی ارزش‌های آرمانی همیشه از دغدغه‌های مسئولان جوامع  بوده است، اظهار کرد: آموزش در تمام دنیا از بالا به پایین صورت می‌گیرد بنابراین تا زمانی همه مسئولان و بزرگان جامعه‌ای در راه صحیح گام برندارند نمی‌توانند برای مردم جامعه الگوسازی و فرهنگ سازی کنند.



صفایی با تأکید بر اینکه مسئولان ورزشی در کشور ما باید از تمام زشتی‌ها و بی‌اخلاقی‌ها مبرا باشند تا ورزشکاران به عنوان افرادی که تحت تعلیم آنان هستند نیز افرادی اخلاق‌مدار شوند که در مواجهه با جوانان بتوان از آنان به عنوان الگوهای اخلاقی یاد کرد گفت: محتوای ورزش در کشور ما با ورزش آرمانی فاصله زیادی دارد.



ارزش‌های حاکم بر رفتار یک ورزشکار در حال کم رنگ شدن است



رئیس فدراسیون تیر و کمان غرب آسیا فرهنگ پهلوانی را یکی از گزینه‌های فرهنگی در ورزش خواند و گفت: ارزش‌های حاکم بر رفتار یک ورزشکار در حال کم رنگ شدن است. جوانمردی اولین مؤلفه یک ورزشکار است که باید به آن توجه و تقویت شود.



ملاک ارزش‌گذاری برای ورزشکاران امروز؛ ثروت و شهرت



وی با اشاره به اینکه امروز میزان ثروت و شهرتی که رسانه‌ها برای ورزشکاران ایجاد می‌کنند معیار برتری آنان نسبت به یکدیگر شده است اظهار کرد: این در حالی است که در فرهنگ ایرانی ــ اسلامی انسان‌های ارزشی از شهرت و ثروت پرهیز می‌کردند.



صفایی ادامه داد: وقتی رنگ و بوی ارزش‌ها نزد مسئولان ورزشی جامعه تغییر پیدا کرده باشد نمی‌توان از ورزشکار نیز توقع داشت که الگوی اخلاقی کاملی برای جوان و نوجوانی باشد که دل در گرو رفتار، حرکات و منش وی بسته است. فردی که مسئول فرهنگسازی است خود باید عامل به اخلاقیات باشد تا بتواند تأثیرگذار عمل کند.



وی ترویج اخلاقیات در جامعه را نیازمند تغییر از خود دانست و گفت: ورزشکاران جزو اقشار مورد علاقه و محبوب جوانان هستند که شهرت یافتن آنان به مرور زمان سبب می‌شود در میان مردم جایگاه ارزشمندی پیدا کنند ولی اگر این افراد صرفا از مهارت‌های ورزشی برخوردار باشند ولی به اخلاقیات زیبنده نباشند تأثیر مخربی بر جوانان خواهند داشت، در این راستا باید ورزشکاری به عرصه شهرت برسند که در کنار مهارت‌های ورزشی به اخلاقیات نیز آراسته باشد.



ضرورت توجه توأمان به اخلاقیات و مهارت‌های ورزشی



وی به شهرت رسیدن ورزشکاری که در کنار مهارت‌های ورزشی به گوهرهای معرفتی و اخلاقی مزین باشد را مستلزم انتخاب مدیرانی در میان جامعه ورزشی دانست که خود به این فضائل آراسته باشند و گفت: تا زمانی که یک مسئول ورزشی براساس معیارهای مهارتی و اخلاقی توأمان انتخاب نشده باشد نمی‌توان توقع داشت که از حضور و بروز ورزشکاران بی‌اخلاق در جامعه ممانعت کند.



مدیر ناسالم نردبان ترقی ورزشکار بی‌اخلاق می‌شود



وی بر ضرورت بازنگری در انتخاب مسئولان ورزشی کشور تأکید و تصریح کرد: وقتی سیستمی سالم و به دور از ریا  و دروغ باشد فرد سالم بروز پیدا می‌کند و فرد ناخلف به طور ناخودآگاه حذف می‌شود؛ مدیر ناسالم نردبان ترقی ورزشکار بی اخلاق خواهد شد.