صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۱۸۰۸۱
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۲

گروه جهاد و حماسه: چند روز پیش و همزمان با هشتم محرم، اصغر اسدی در حین عملیات مین‌زدایی از زمین‌های سردشت و به دلیل کمبود تجهیزات مرتبط با این امر، به شهادت رسید.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، چند روزی است که شهیدی دیگر به شهدای میهن اسلامی‌مان پیوسته و همزمان با سالروز شهادت سالار شهیدان، مراسم تشییع پیکر او نیز برگزار شده است.



داغی که از کوتاهی عمل بر دل می‌نشیند، سویدای وجود را به آتش می‌کشاند. شهادت اصغر اسدی، فرزند شهیدی که مجدانه پیگیر پاکسازی فضاهای مین‌گذاری شده در مرزهای غربی کشورمان بود، هشتم محرم به شهادت رسید و ظهر روز عاشورا تشییع شد. مین‌هایی که به دست نیروهای خودی بعد از جنگ و برای محافظت از سرزمین‌مان از دست منافقان و هجمه دشمنان خارجی تعبیه شده بود، حالا شده بلای جان عشایر و مردم بومی آن مناطق.



به راستی نقشه مین‌های تعبیه شده در دست کیست و چه کسی مسئول صدمات وارد شده به نیروهای مخلصی است که به علت نداشتن تجهیزات لازم مثل لباس مناسب مین‌زدایی به شهادت می‌رسند.



تلفن زنگ می‌خورد، صدای لرزان خانمی از آن سوی خط، از همکاران ما برای رد یا تأیید خبر شهادت شهید اصغر اسدی کمک می‌خواهد تا یاری‌اش کنیم. خبری را از رسانه‌ها شنیده است که نمی‌تواند باور کند. از ما می‌خواهد تا او را مطمئن کنیم. وی شیفته مرام و اخلاق شهید اصغر اسدی.



می‌گفت در همین ماه محرم با او مفصل صحبت کرده و اخلاص و منش او را کمتر در فرد دیگری یافته است. می‌گفت اصغر اسدی با فرزندان شهدا رابطه صمیمی داشت. بعد از دیپلم، درس را رها کرده و به دنبال پاک‌سازی مناطق جنگی رفته است.



اصغر اسدی متولد سال 59، بیست و یکم آبان‌ماه و هنگام عملیات پاکسازی میادین مین در منطقه سردشت کردستان به شهادت رسیده است. این شهید از یادگاران دوران هشت سال دفاع مقدس و فرزند شهید گرانقدر حمید اسدی بود. اصغر اسدی حدود هفت سال با گروه مین‌زدایی در مناطق دهلران، مهران، میمک و سومار فعالیت داشت.



سردار روح‌الله کریمی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره نحوه شهادت اصغر اسدی گفت: شهید اسدی در این دوره از پاک‌سازی میادین مین به عنوان رییس کارگاه مشغول به خدمت  بود که در بازدیدی که از منطقه دوپازا سردشت داشت بر اثر برخورد با مین به شهادت رسید.



وی افزود: شهید اسدی از سال 85 به منطقه موسیان دهلران آمد؛ ابتدا کارش پاکسازی نبود، کارهای اداری مجموعه را انجام می‌داد. در سال 87 به کارگاه‌های آموزشی رفت و تحت آموزش مین‌زدایی از مرکز مین‌زدایی کشور قرار گرفت و از آنجا مدرک دریافت کرد.



سردار کریمی گفت: شهید اسدی به صورت مستقیم وارد عملیات پاک‌سازی نمی‌شد و در بخش مدیریت این عملیات‌ها دخالت داشت. تا اینکه امسال به عنوان رئیس کارگاه پاکسازی یک شرکت خصوصی در منطقه پاکدشت مشغول به کار شد.



وی افزود: ما با داشتن نقشه مین که در گذشته در این مناطق کارگذاری شده است، به راحتی می‌توانیم از وقوع چنین وقایعی جلوگیری کنیم. به یقین نقشه مناطق مین‌گذاری شده وجود دارد که اگر مراجع مربوطه کوتاهی نمی‌کردند شاهد این وقایع دردناک نبودیم.



این کارشناس مین‌زدایی اظهار کرد: هم‌اکنون علاوه بر ارتش و سپاه، شرکت‌های خصوصی با حضور نیروهای باسابقه به مدد این دو ارگان آمده‌اند، اما به دلیل کوتاهی مسئولان با مشکلاتی مواجه شده‌اند.



سردار کریمی گفت: لباس‌هایی که مرکز مین‌زدایی در اختیار مراکز گوناگون قرار می‌‌دهد متفاوت است. بعضی از مراکز لباس‌هایی در اختیار دارند که دو تکه است و استفاده از آنها به سهولت امکان‌پذیر. اما لباس مراکز دیگر بسیار نامناب است، به گونه‌ای که پوشیدن آن در مناطق مرزی در آذربایجان غیرممکن به نظر می‌رسد.



وی با اشاره به عدم استفاده شهید اصغر اسدی از لباس‌های ضدمین افزود: لباس‌هایی که ما در اختیار داشتیم، همچون لباس خلبانی است که یکسره و بسیار سنگین است و کار کردن با آن حتی حادثه‌ساز هم است و با توجه به خاصیت فیزیکی و شیب زمین در منطقه سردشت، استفاده از این لباس‌ها در این منطقه غیرممکن است. شاید اگر تجهیزات ما مناسب بود، این اتفاقات ناگوار رخ نمی‌داد.



سردار کریمی گفت: با توجه به اینکه شهید اسدی، فرزند شهید بود، تلاش بسیاری برای پیگیر‌‌ی کارهای شهدای پاکسازی داشت و برای آنکه مجلس و دولت و بنیاد شهید و وزارت کشور کشته شد‌گان عملیات‌های پاک‌سازی را به عنوان شهید  بشناسند، فعالیت بسیاری می‌کرد.



همکار شهید اسدی ادامه داد: وی اخلاق بسیار نیکویی داشت و خیلی سریع جذب دیگران می‌شد و البته دیگران نیز به سرعت جذب او می‌شدند. خیلی به معنویات اهمیت می‌داد و کمتر به دنبال مادیات بود.



سردار کریمی عنوان کرد: ستاد مرزی نیروهای مسلح بعد از جنگ تصمیم گرفت که یک سری مین‌هایی را برای ایجاد منطقه انسداد مرزی از مرز بازرگان در آذربایجان تا بانه کارگذاری کند تا از ورود منافقان و مهاجمان خارجی جلوگیری شود.



وی افزود: حال بعد از 25 سال، ستاد مرزی نیروهای مسلح تصمیم گرفته است تا مین‌هایی را که به دلیل عوامل انسانی و غیرانسانی تغییر مکان داده‌اند و معلوم نیست که در سطح زمین هستند و یا به داخل زمین فرو رفته‌اند را برداشته و طرح جدید را آغاز کند.



سردار کریمی گفت: این طرح از سال گذشته آغاز شد و ما از مرز بازرگان آغاز به کار کردیم تا اینکه به فصل بارندگی رسیدیم و کار را تعطیل کردیم. مجدداً امسال از اردیبهشت‌ماه از منطقه سردشت شروع به کار کردیم تا به بانه برسیم.



وی درباره جشن پاکسازی که در مناطق مختلف از جمله کرمانشاه برگزار شده است، اظهار تأسف کرد و ادامه داد: جشن پاکسازی نمادین است و منطقه کرمانشاه هنوز آلوده بوده و مناطق بسیاری هستند که شناسایی نشده‌اند.



این کارشناس مین‌زدایی گفت: بدترین فاجعه این است که ما بگوییم منطقه‌ای پاک‌سازی شده، در صورتی که منطقه آلوده باشد و دامداران و عشایر به روی مین بروند و به شهادت برسند.



سردار کریمی در پایان گفت: اتفاقاتی از این دست، برای کشور بار مالی نیز دارد. مثلاً بسیاری از قاچاق‌چیان که برای کار قاچاق کالا و مواد به مرزها می‌روند و در اثر اصابت با مین مجروح می‌شوند، کارت جانبازی می‌‌گیرند که این نیز خود یک نوع فاجعه به شمار می‌آید.

نظرات بینندگان
ابراهیم
|
|
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۸
هنوز باورندارم که اصغر اسدی شهیدشده ودربین مانیست. آشنایی من با او ازمسجدراه کربلای دهلران واز هیئت مذهبی شروع شد. با همه دوست بود و همه جوانهای مسجدی دهلران ایشان را میشناسند. شوخ طبع و درکارهای عمومی ومراسمات فعال بود... خدابیامرزدش انشاا...
مجید خطیبی
|
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۶
شهید اسدی واقعا یک بسیجی شجاع نترس و دلاوربودو پاک باخته ای از خانواده بزرگ شهداو یک انسان به تمام معنا بود اخلاق حسنه وی زبانزد خاص و عام و همواره با گفتار احترام امیز حرف میزد عصبانی نمیشدو متبسم، خیرخواه دیگران وروحیه ای گذشت و فداکاری داشت کبر و غرور نداشت و خالص خالص بود و شهادت زیبنده این مرد بزرگ بود
جایش خالی است ولی به درجه اعلایی رسیده که خداوند پاداش نیکی وی را داده است .
پوریا
|
|
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۸
سلام دوستان من پسرخاله ی شهید اصغر هستم شهید به آرزویی که سالها برای به دست آوردن آن حتی نظر هم میکرد رسید خداوند او را به آرزوی دیرینه اش رساند شهید اصغر یک مرد با مرام و بسیار خوش اخلاق و دلسوز و خاکی بود غم از دست دادن او را هیچوقت فراموش نخواهم کرد لطفا برای اصغر عزیز حتما فاتحه بخوانید.
صابریوسف زاده
|
|
۲۲:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۷
سلام خبر غم انگیزی بود یکی از دوستان صمیمی من بود یک سب قبل از این اتفاق با من تماس گرفت ازمن دعوت کرد برم همکارش بشم منم به شوخی گفتم من هنوز زوده بخوام شهید شوم گفت نگران نباش نمزارم دست به مین بزنی.واقعآمرد بود مرد من بهش میگفتم عمو .روحش شاد