صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۱۸۸۱۶
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۶
محمد رستگاری تأکید کرد:

گروه سلامت: معاون نظارت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه تصمیم جدی بر دائمی کردن راه‌حل‌هایی چون زوج و فرد از درب منازل وجود ندارد، گفت: این‌گونه تصمیمات مربوط به مقاطع بحرانی است و باید با کاربردی کردن ظرفیت‌های فرهنگی و دینی موجود در مدارس و مساجد راهکارهای دائمی فرهنگ حفاظت از محیط زیست ارائه شود.


محمد رستگاری، معاون نظارت محیط زیست استان تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه هوا به عنوان نعمت خدادادی کاملا به تساوی در اختیار مردم قرار گرفته است، بیان کرد: مردم شریعت‌مدار و پایبند به اعتقادات دینی می‌دانند مشارکت آنان در آلودگی هوا ضایع کردن حق‌الناس است و باید پاسخ‌گوی آن باشند و همین اعتقادات پتانسیل برای فرهنگ‌سازی در اختیار ما قرار می‌دهد تا بر اساس آن مردم را تحذیر کرد.



ضرورت اتخاذ تصمیمات فرهنگ‌ساز در حفاظت محیط زیست



وی با اشاره به اقداماتی که در زمینه فرهنگ‌سازی در این سازمان انجام می‌شود، گفت: همزمان با هفته هوای پاک، برنامه‌هایی به صورت نمادین اجرا می‌شود تا از این پتانسیل بهره‌برداری ‌شود اگر چه هنوز تا آنچه مطلوب ما است فاصله داریم.



اقدامات فرهنگی مقطعی نتیجه لازم را به همراه ندارد



رستگاری با اذعان به اینکه اقدامات مقطعی در امر فرهنگ‌سازی نمی‌تواند نتیجه مطلوب را به ارمغان آورد، افزود: هفته هوای پاک به صورت نمادین برای پر رنگ کردن موضوع محیط زیست و جریان سازی فرهنگی مورد تاکید است و این در حالی است که در طول سال نیز باید نسبت به فرهنگ‌سازی اقدام شود.



وی تصریح کرد: اقدامات فرهنگی نه تنها برای مردم ضروری است بلکه مسئولان نیز نیازمند تذکرات فرهنگی برای پی‌گیری حقوق مردم و اجرای قوانین مورد نیاز هستند اما به هر حال هر یک از مناسبت‌ها می‌تواند ظرفیت مناسبی برای گسترش فرهنگ حفاظت از محیط زیست در اختیار ما قرار دهد.



رستگاری با اشاره به نهادهای مسئول در زمینه کنترل و مهار بحران آلودگی هوا، گفت: در بحث اجرائیات مربوط به کاهش آلودگی هوا دستگاه‌های مسئول و ناظر مشخص هستند به طوری‌که هر یک از سازمان‌هایی چون محیط زیست و .. باید در این زمینه اقدامات موثر به عمل آورند اما آنچه به مباحث فرهنگی حفاظت از محیط زیست باز می‌گردد بیشتر متوجه نهادهایی است که با آموزش و پرورش نسل سر و کار دارند.



ضرورت بهره‌‌مندی از ظرفیت آموزش و پرورش



وی با اشاره به ضرورت بهره‌‌مندی از ظرفیت آموزش و پرورش، گفت: این نهاد که با جمعیت نوجوان جوان سر و کار دارد می‌تواند نقش مهمی در این زمینه داشته باشد و این نقش در کنار فعالیت مساجد و ائمه جماعات کامل کننده چرخه فعالیت‌های فرهنگی خواهند بود و استفاده از ظرفیت آنها بخشی از برنامه‌های ما است.



رستگاری تصریح کرد: در سال‌های گذشته با استفاده از ظرفیت‌های دینی مساجد و از طریق نفوذ کلام و حرف‌شنوی بیشتر مردم از ائمه جماعات برای معضلات و مشکلات زیست محیطی استمداد کردیم و آنها را به یاری خوانده‌ایم که نتایج خوبی به همراه داشته است.



وی با تاکید بر کاربردی کردن ظرفیتی که در آموزش و پرورش وجود دارد در مهار آلودگی هوا و حفاظت از محیط زیست، بیان کرد: اگرچه بهره‌مندی از ظرفیت عظیم فرهنگی در مدارس و آموزش و پرورش در دستور کار قرار دارد اما هنوز کاربردی نشوده و باید فکری برای کاربرد بیشتر از این ظرفیت شود تا ما نیز بتواینم به نتیجه برسیم.



رستگاری با اشاره به همکاری مردم در مورد اجرای تمهیداتی چون تردد زوج و فرد خودروها و کاهش تردد در گذرگاه‌ها، گفت: همکاری مردم به ویژه در مقاطع بحرانی، خوب بوده و ما نیز واقعا تمایلی به اتخاذ تدابیر سختگیرانه چون دائمی کردن طرح زوج و فرد از مقابل درب خانه‌ها وجود ندارد و این تصمیمات کمیته آلودگی هوا با توجه به عناوین آنها مروبط به زمان‌های بحرانی است .



وی با بیان اینکه در این‌گونه زمان‌ها هیچ چاره‌ای برای حفظ سلامت مردم جز این‌گونه راه حل‌های مقطعی وجود ندارد، تصریح کرد: این تصمیمات اثرات سوئی بر جامعه هدف ما دارد و مردم به سختی می‌افتند که هیچ کس نیز تمایل ندارد به سراغ این‌گونه راهکارها و گزینه‌های برود.



تصمیم بر دائمی کردن زوج و فرد خودروها از درب منازل نیست



رستگاری در پایان با اشاره به اینکه تصمیم جدی بر دائمی کردن راه حل‌هایی چون زوج و فرد از درب منازل وجود ندارد، گفت: این‌گونه تصمیمات مربوط به مقاطع بحرانی است و باید با کاربردی کردن ظرفیت‌های فرهنگی و دینی موجود در مدارس و مساجد راهکارهای دائمی فرهنگ حفاظت از محیط زیست ارائه شود.