صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۱۹۷۵۰
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۰
حجت‌الاسلام تقوی:

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیرعامل سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور در نشست «راهکارهای تسهیل ارتباطات و تعاملات مؤسسات قرآنی مردم نهاد»، مؤسسات قرآنی را نقطه تلاقی فرد در تاثیرپذیری از آموزه‌های این کتاب آسمانی دانست.


به گزارش خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست «راهکارهای تسهیل ارتباطات و تعاملات مؤسسات قرآنی مردم نهاد»، امروز سه‌شنبه، 28 آبان‌ماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی تقوی، مدیر عامل ایکنا، باقر افخمی، مدیر وب‌سایت ختم قرآن مجید و مرتضی نجفی‌قدسی، نویسنده قرآنی روزنامه جمهوری اسلامی در دفتر اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور بر‌گزار شد.



حجت‌الاسلام تقوی در این نشست با اشاره به آیه 12 سوره مبارکه «مریم» اظهار کرد: در آیه «یَا یَحْیَى خُذِ الْکِتَابَ بِقُوَّةٍ وَآتَیْنَاهُ الْحُکْمَ صَبِیًّا؛ اى یحیى کتاب [خدا] را به جد و جهد بگیر و از کودکى به او نبوت دادیم»، بیان شده است که به حضرت یحیی(ع) امر شده است که این کتاب آسمانی را با قدرت اخذ کند و یکی از مصادیق این اخذ، اطلاع‌رسانی و تبلیغ آن است.



وی ادامه داد: مبنای تربیت جامعه باید حقایق قرآن و عمل به آن باشد، همچنین در نامه 31 نهج‌البلاغه که منشور تربیت اسلامی است، امام علی(ع) می‌فرمایند که من قرآن کریم و دستورات و فرامین آن را پایه آموزش قرار می‌دهم و فقط در این کار متمرکز می‌شوم تا با استفاده از تاویل قرآن که بالاتر از تفسیر است، فرد با حلال و حرام خداوند آشنا شود.



مدیرعامل سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور عنوان کرد: در بحث قرآن فرد می‌تواند دچار آسیب شود و بدون توجه به پیام آیات و اجرای آنها در زندگی، به حفظ قرآن بپردازد. در این حالت شخص خود را بی‌نیاز از قرآن کریم می‌بیند و اصلاح او به مراتب دشوارتر از کسی است که به قرآن کریم آشنا نیست. قرآن کریم یک نشاط معنوی در شخص ایجاد می‌کند که اگر در مسیر صحیح هدایت نشود، شخص گمان می‌کند که بیشتر از این وجود ندارد.



وی تصریح کرد: این آسیب می‌تواند در عزاداری‌های محرم نیز مشاهده شود و نوجوان از طریق با جلسات عزاداری غیر صحیح آشنا شود و نشاط معنوی به دست آورد و با جریان صحیح آشنا نشود، در این سطح متوقف می‌‌ماند و بعد از سالیان سال از این جلسات فاصله می‌گیرد، زیرا گمان می‌کند به نهایت دستاورد این جلسات نائل شده است.



حجت‌الاسلام تقوی خاطرنشان کرد: با این نگاه وظیفه موسسات قرآنی که اولین نقطه تلاقی فرد با آموزش‌های قرآنی است، بسیار مهم هستند و حتماً باید برای آنها برنامه‌ جامع آموزشی تدوین شود و علاوه بر امکان مانورهای آموزشی، نظارت و سیاست‌گذاری جدی در این عرصه برای موسسات قرآنی توسط مرکزی واحد انجام شود و این شاخصه‌های آموزشی به موسسات ابلاغ شود.



وی با اشاره به عملکرد شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور گفت: این وظیفه از لحاظ قانونی برعهده شورای توسعه فرهنگ قرآنی نهاده شده است که این شورا باید برای تحقق این هدف ساز و کار مناسب را انتخاب کند و به مرور نواقص کار خود را رفع کند.