صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۲۰۰۲۳
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۲
برگزیده جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی:

گروه اندیشه: عده‌ای در دنیا القا می‌کنند که مسلمانان نمی‌توانند راهبرد جدید و هماهنگ داشته‌باشند، لذا باید یکپارچگی نظرات دینی اسلام حول محور توحید حرکت کند تا به راهبردی مشترک و هماهنگ برسد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از ستاد خبری دومین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی، مسعود العالم چودری از کشور عمان، یکی از سه برگزیده جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی در اختتامیه این کنگره به ایراد سخن پرداخت.



وی با اشاره به این‌که برگزاری کنگره فرصت خوبی برای گردهم آمدن صاحب‌نظران است، گفت: جهان امروز، جهانی بیمار است و ضرورت دارد که نگاه عمیقی در حوزه علوم انسانی به وجود آید.



وی با بیان این‌که مسیر کنگره کمک به فرایند یادگیری در اسلام دارد، اظهار کرد: عده‌ای در دنیا القا می‌کنند که مسلمانان نمی‌توانند راهبرد جدید و هماهنگ داشته‌باشند، لذا باید تجربه و فرایند کنگره علوم انسانی اسلامی استمرار پیدا کند تا به نتیجه معقولی برسد.



این اندیشمند مسلمان با تاکید بر لزوم تدوین برنامه با راهبرد اسلامی که تحول در جهان تاریک حاضر به وجود آورد، گفت: عدالت اجتماعی  و فقر در دنیا وجود دارد و باعث شرم می‌شود و اسلام نقش خود را نشان داده و باید خودنمایی کند.



وی افزود: اسلام به ما برنامه متفاوتی ارائه می‌کند که جدای از این ابزارهای موجود همانند فناوری و مسائل زندگی بوده و باعث تحول و تغییر در دنیا شود.



این استاد دانشگاه از عمان با اشاره به این‌که باید به بنیان و پایه علوم توجه کنیم، گفت: این چنین نگاهی می‌تواند ما را در تمام علوم ارتقا داده و به پیشرفت برساند. همچنین تعامل بهتر و بیشتر با جهان نکته‌ای کلیدی است و مسلمانان باید رسالت خودرا  در جهان که همان برگرداندن اخلاق است، شناخته و به دنبال اشاعه آن در دنیا باشند.



وی با بیان این‌که باید به بعد معرفت‌شناسی توحید توجه کنیم، ابراز داشت: امام غزالی به توحید توجه زیادی دارد و در روایات نیز تاکیدات زیادی بر اصل معرفت‌شناسی و توحید شده است.



وی با اشاره به این که ممکن است موسیقی‌های مختلف در جهان برای ما آزار دهنده باشد، گفت: نوای توحید در جهان به عنوان موسیقی مشترک مسلمانان می‌باشد و مسلمانان می توانند با این نوا با یکدیگر متحد شده و فعالیت‌های مشترک انجام دهند.



برگزیده جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی با تاکید بر این که توحید اسلامی پویا و کاربردی بوده و برای بازسازی در جهان است، اذعان داشت: علوم مختلف اجزایی می‌باشند که باید با هم به یک هدف مشترک به عنوان الگو در جهان تبدیل شده و جهان از تاریکی خارج شود و به پیشرفت انسانی برسد.



وی با بیان این که یکی از اندیشمندان غربی گفته است که علوم برای حل مشکلات جهان است، گفت: ما باید به قرآن و سنت توجه کنیم تا توحید را درک کنیم و باید متفکران ایرانی با اتحاد با دیگران اندیشمندان اسلامی به الگویی مشترک رسیده و آن را در جهان ارائه دهند.



وی در خاتمه گفت: یکپارچگی نظرات دینی اسلام باید حول محور توحید حرکت کند تا به نتیجه مشترک و مورد نظر برسد.