به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، رهبر معظم انقلاب، صبح چهارشنبه، ۲۹ آبان در اجتماع ۵۰ هزار نفر از فرماندهان بسیج، با اشاره به استمرار دشمنی همه رؤسای جمهور آمریکا از اول انقلاب تاکنون، خاطرنشان کردند: تحریک قومیتها، تدارک کودتا، تحریک صدام و کمک بیپایان به عراق، تحریم و انواع فشارهای دیگر، نشانه دشمنی مداوم آمریکا با ملتی است که سی و پنج سال پیش در منطقه حساس غرب آسیا، حرکتی مستقل را آغاز کرد و با وجود همه دشمنیها، به رشد خود ادامه داد و به الگوی ملتهای منطقه تبدیل شد.
حضرت آیت الله العظمی خامنهای با اشاره به نقشآفرینی رئیسجمهور فعلی امریکا در فتنه ۸۸ افزودند: در آن زمان یکی از شبکههای اجتماعی که میتوانست به فتنهگران کمک کند احتیاج به تعمیر داشت اما همین دولت امریکا مانع از توقف فعالیتهای آن شد.
ایشان افزودند: آنها در این خیال خام و احمقانه بودند که شبکههای اجتماعی و توییتر و فیسبوک میتوانند نظام اسلامی را بربیاندازند. به همین علت، همه امکانات خود را به خط کردند.
رویکردهای راهبردی در شورای عالی فضای مجازی
محمدحسن انتظاری، دبیر شورای عالی فضای مجازی در اولین حضور رسانهای خود در قالب مراسمی که توسط سازمان نظام صنفی رایانهای تدارک دیده شده بود به ارائه توضیحاتی کلی درباره رویکردهای شورای عالی فضای مجازی پرداخت.
وی با اشاره به اظهارات مقام معظم رهبری درباره ضرورت راهاندازی و تشکیل شورای عالی فضای مجازی اظهار کرد: با توجه به بخشهای مختلفی که در حکم مقام معظم رهبری برای تشکیل شورای عالی فضای مجازی آمده ما اقداماتی را مدنظر قرار دادهایم که از جمله آنها میتوان به در دست داشتن رویکردهای راهبردی اشاره کرد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در اولین حضور رسانهای خود در پاسخ به وضعیت پروژههایی نظیر VPN بومی و بازخورد اجرای برخی طرحها در این شورا هم گفت: نیاز به برگزاری چند جلسه در شورای عالی فضای مجازی در این خصوص داریم و بعد از آن میشود درباره سرنوشت آنها اظهارنظر کرد.
وی درباره سیاستهای شورای عالی فضای مجازی درزمینه پالایش(فیلترینگ) فضای مجازی هم گفت: سیاستهای فیلترینگ و اختصاص پهنای باند اینترنت در کشور باید متناسب با قوانین و نظامهای حقوقی طراحی شود و از حالت سلیقهای بیرون بیاید.
در فضای مجازی با حضور نیروهای بسیجی به «تعادل» رسیدهایم
سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین در نشست خبری برای اعلام برنامههای هفته بسیج که در مرکز بسیج صدا و سیما برگزار شد در پاسخ به سوالی درباره فعالیتهای بسیج و بسیجیان در حوزه سایبری، گفت: در حال حاضر بسیجیان در عرصه فضای مجازی حضور گستردهای دارند.
با رفع فیلترفیسبوک در صورت حذف صفحات نامناسب آن موافقم
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هفته گذشته در جمع خبرنگاران با اشاره به این موضوع گفت : ما باید نظرتمان را در دولت هماهنگ کنیم و تصمیمگیری نهایی را کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه باید انجام دهد.
واعظی این را هم گفت: سیاست ما درباره صفحات نامناسب فیسبوک مانند صفحات نامناسب وب است و اگر زمانی مکانیزمی داشته باشیم که بتوانیم صفحات نامناسب را از صفحات بدون اشکال فیسبوک جدا کنیم کاملا با رفع فیلتر آن موافق هستیم.
موج سایبری «هیهات منالذّله» به مناسبت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، به همت حزبالله سایبر در هفتهای که گذشت راهاندازی شد.
حسن عباسی، رئیس اندیشکده یقین(مرکز بررسیهای دکترینال)، هم در گفتوگویی که با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) داشت شبکههای اجتماعی مجازی را پرمخاطب دانست و اظهار کرد: با توجه به اشرافی که سازمان NSA بر ساختار فضای سایبر اینترنت دارد، جوانان به هرگونه که وارد شبکههای اجتماعی میشوند باید به این موضوع برسند که وارد زمین دشمن شدهاند.
وی این را هم افزود: کاربران به هنگام ورود به فیسبوک، توییتر، وبلاگ، وبسایت و حتی بازیهای آنلاین که اینروزها بسیار در میان جوانان گسترش یافته است، باید حواسشان باشد که در زمین دشمن هستند ودر نهایت با احتیاط گام بردارند.
مرکز تحقیقات رایانهای قائمیه اصفهان هم در هفته گذشته اعلام کرد، نسخه دیجیتال بیش از 800 کتاب و مقاله با سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی درباره امام حسین(ع) را در فضای مجازی برای آشنا شدن عموم کاربران به ویژه جوانان شیعی با شعائر حسینی در سراسر دنیا عرضه کرده است.
این کتابهای دیجیتال به صورت رایگان بر روی سایت مرکز به نشانی www.ghaemiyeh.com با دستهبندی موضوعی جدید قرار گرفته است.
تیم ملی بازیهای رایانهای، تابستان امسال در فضای رقابتهایی حضور داشت که در آن بازی ارائه شد که پیش از این اعتراض مسلمانان جهان را در پی داشته است.
مدتی پیش خبری از سوی شبکههای اجتماعی مبنی بر حضور تیم ملی بازیهای رایانهای در یک بازی ضد اسلامی در یک مسابقه آسیایی منتشر شد؛ خبری که پاسخگویی آن را هیچ نهادی برعهده نگرفت و پس از پیگیریهای یک روز کاری توسط خبرنگار ایکنا در نهایت وزارت ورزش و جوانان به عنوان مرجع پاسخگو معرفی شد. برای مشاهده این خبر اینجا را کلیک کنید.
چهارمین دوره این رقابتها در پنج محور و با حضور 26 تیم دانشجویی و دانشآموزی از سراسر کشور در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
دبیرخانه چهارمین دوره رقابتهای نفوذ و دفاع در فضای مجازی، دورههای پیشین این رقابتها را در سه محور مسابقه هک و نفوذ، معرفی تکنیکها و روشهای خلاقانه در نفوذ و دفاع و طراحی کاریکاتور و پوسترهای ترویجی برگزار کرد. چهارمین دوره برگزاری این رقابتها، در دو محور کشف شواهد رایانهای و کارگاههای آموزشی و تخصصی علاوه بر محورهای گذشته دوره قبل برگزار شد.