صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۲۱۳۷۱
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۹

گروه فضای مجازی: هدف از بررسی و پیگیری موضوع حضور تیم ملی در بازی‌های رایانه‌ای ضد اسلامی این است که دلیل بی‌توجهی به مقدسات اسلامی روشن شده و در نهایت از تکرار چنین اتفاقاتی جلوگیری شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، هفته اول آبان‌ماه، اخباری مبنی بر حضور تیم ملی بازی‌های رایانه‌ای در مسابقات آسیایی 2013 کره جنوبی (تیرماه سال جاری) و شرکت گیمرها در یک بازی ضد اسلامی (Tekken) منتشر شد.
خبرگزاری ایکنا به عنوان رسانه‌ای تخصصی در حوزه قرآن و دغدغه‌مند در حوزه ترویج آموزه‌های قرآنی و رعایت اخلاق اسلامی، برای شفاف شدن این موضوع که چرا باید تیمی به نام جمهوری اسلامی ایران در چنین بازی ضد اسلامی حضور داشته باشد؟ در حالی که مدت زیادی است که همگان از ماهیت این بازی مطلع هستند، پیگیر این موضوع شد.
هدف خبرگزاری ایکنا از پیگیری این موضوع، آن است که دلیل این بی‌توجهی به مقدسات اسلامی روشن شود و در نهایت از تکرار چنین اتفاقاتی به جد جلوگیری شود.
رئیس بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، ابتدای امر در مصاحبه با این رسانه، موضع خود را مبنی بر عدم اطلاع و هماهنگی‌های لازم برای اعزام گروه از سوی انجمن ورزش‌های الکترونیک اعلام کرد. شاورانی، رئیس این انجمن در پاسخ به گفته‌های بنیادی، رئیس بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، عنوان کرد که عملکرد بنیاد و انجمن، منفک و مستقل از یکدیگر است و نیازی نیست که هر یک از این نهادها بر دیگری نظارت داشته باشند.

البته انجمن، حدود دو سال پیش از تأسیس بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، تشکیل شده است و ظاهر امر وظایفی جداگانه دارند؛ اما بهتر نیست هماهنگی بیشتری صورت گیرد. قطعاً هماهنگی بین این دو مرکز ‌می‌تواند جایگاه ایران را در بحث صنعت گیم بالا ببرد و حتی شاهد زمانی باشیم که یک بازی ایرانی با رعایت تمامی شئونات اسلامی به رقابت‌های جهانی راه‌ یابد.

اما در اینجا این پرسش مطرح می‌شود که آیا مسئولان اعزام تیم ملی از ماهیت بازی Tekken که دارای سابقه‌ای پانزده ساله و سرشار از محرک‌های جنسی است، اطلاعی نداشتند؟ چه لزومی در اعزام افرادی به این رقابت بود؛ چرا باید وقتی که پای تیم ملی به کره جنوبی رسید، آنگاه به قول رئیس انجمن ورزش‌های الکترونیک انصراف از بازی صورت گیرد؟!
نکته دیگری که در گفته‌های لقمان شاورانی قابل تأمل است، اظهارات وی است که در گرافیک بازی  و در قسمت کف‌پوش Tekken کلمه الله را مشاهده نکرده است.

حال این سوال مطرح می شود که اگر ایشان از مشکلاتی که این بازی داشته است  به طور کل بی‌اطلاع بوده‌اند، پس چرا سعی در اعلان این موضوع دارند که بازیکنان اعزامی تیم ملی در این بازی از شرکت در مسابقات انصراف داده‌اند. این در حالی است که بنا به صلاح‌دید ایشان بازیکنان در این بازی اعزام شده‌اند و براساس مستندات در مسابقات رسمی نیز حضور یافته‌اند و اگر هم در رابطه با مشکلات این بازی اعم از اهانت به مقدسات اسلامی و محرک‌های جنسی آن  مطلع بوده‌اند پس چرا اقدام به اعزام ورزشکارانی در این بازی کرده‌اند.
از همه این موارد که بگذریم برای اطلاع بیشتر از روند اجرای این بازی و حضور تیم ملی به سراغ سایت این مسابقات به نشانی www.aimag2013.org رفتیم و به صورت جداگانه نحوه حضور کاروان را در بخش Tekken بررسی کردیم. همه این مشاهدات بدون هیچ گونه غرض‌ورزی به نگارش درآمده است و در نهایت قضاوت را برعهده مخاطب خواهیم گذاشت.
در این مشاهدات به کلمه‌ای به نام «DNS» برخورد کردیم که این کلمه مخفف Did not start است؛ یعنی بازیکن ایرانی در بازی مورد نظر حضور نیافته و به اصطلاح انصراف داده است. همچنین در دیگر بخش سایت به جمله‌ای با نام This event official برخورد می‌کنیم که به معنای آن است که این بازی تمرینی نبوده و «این بازی رسمی است».

تکذیب انجام رقابت در بخش Tekken
لقمان شاورانی، رئیس انجمن ورزش‌های الکترونیک در مصاحبه با ایکنا، حضور تیم ملی را در بازی ضد اسلامی و بخش Tekken تکذیب کرد و تمام مستندات موجود در وب را به تمرینات بازیکنان نسبت داد.
در همه رقابت‌هایی که سیدفرزان همایی و آروین شایگان داشته است، جمله This event official را شاهد هستیم، یعنی این بازی‌ها به صورت رسمی بوده است نه تمرین.
اما اگر تأملی داشته باشیم، متوجه می‌شویم که همه این بازی‌های رسمی سه بر صفر به سود حریف لحاظ شده است. باز هم این پرسش مطرح می‌شود که یعنی بازیکن ایرانی حتی در یک بازی هم نتوانسته حریف خود را ببرد و پیروز میدان باشد. چرا که در برخی از این بازی‌ها، کلمه DNS ذکر شده است و در برخی دیگر شاهد درج این کلمه نیستیم. اما وجه مشترک همه این بازی‌ها در بخش Tekken، نتیجه سه بر صفر است.

سایت مسابقات چه ابعادی را نشان می‌دهد
در ادامه روند پیگیری‌های‌مان با مشاهده این سایت مسابقات، نظری بر نتایج مسابقات داشتیم. سیدفرزان همایی در مقابل حریف تاجیکستانی‌اش به نام SALAKHITDINOV Dzhamoliddin  که شاهد کلمه «DNS» هستیم، نتیجه سه بر صفر به سود همایی زده شده است و این در حالی است که همایی از شرکت در مسابقه انصراف نداده بلکه حریف تاجیکش انصراف داده است. همچنین این بازیکن در مقابل حریف مغولی‌اش به نام BOLD Khosbayar قرار گرفته و نتیجه به سود حریف مغولی تمام شده است. همچنین در این بازی کلمه «DNS» نخورده است، بنابراین این بازی همایی، بازی کاملا رسمی بوده و تمرینی نیست.
همچنین سیدفرزان همایی در بازی دیگر مقابل حریف چینی‌اش به نام CHEN Yu Chang و دیگر بازی مقابل حریف کره‌ای‌اش BAE Jae min  با نتیجه سه بر صفر بازنده میدان شده است و کلمه «DNS» هم پای این مسابقات ثبت نشده است.
بازیکن دیگری به نام «آروین شایگان» از میان پنج بازی که در سایت مسابقات به ثبت رسیده  در سه بازی شاهد کلمه «DNS» هستیم یعنی این بازیکن در سه بازی حضور نیافته است و در دو بازی دیگر که شاهد این کلمه نیستیم، در بخش Tekken بازی کرده است.
اگر نظری کوتاه به نتایج مسابقات آروین شایگان در سایت داشته باشیم متوجه می‌شویم که این بازیکن در بازی با حریف چینی‌اش به نام SHIH Chen Sheng  و حریف مالدیوی‌اش به نام Shiban شاهد کلمه «DNS» نیستیم و نتیجه به سود حریفان ثبت شده است.
شایگان در دیگر بازی مقابل حریف کره‌ای‌اش به نام KIM Hyunjin  و دیگر حریفش به نام TOMAR Kabir Singh  که به صورت مستقل در مسابقات شرکت کرده است، در زمین بازی  حاضر نشده چرا که کلمه «DNS» را در این سایت شاهد هستیم.
این بازیکن در بازی دیگری مقابل حریف مغولی‌اش به نام DASHDORJ Munkhbold  بازی نکرده چرا که کلمه «DNS»  در این بخش سایت ثبت شده است.
همه این مستندات به صورت جزئی آورده شده است، اما قضاوت با مخاطب است، مخاطب آگاهی که می‌تواند مفهوم جزء به جزء این مطالب را متوجه شود.
به همین منظور نیم نگاهی دیگر بار به گزارش‌های اخیر خبرگزاری قرآنی در این باره داشته باشید و از انطباق این گزارشات با مستندات مزبور، خود در این باره قضاوت کنید.
غرض از آوردن این مستندات، تخریب شخصی یا انجمنی نیست بلکه خبرگزاری قرآنی در تلاش است بداند که چرا با وجود داشتن مسئولان آگاه باید چنین اتفاقی بیفتد یا اگر چنین اتفاقی رخ نداده است، پس این مستندات سایت مسابقات که مرجع اصلی رسانه‌های جهان است، چگونه باید حلاجی کرد.
خبرگزاری ایکنا در این مدت تلاش خود را کرده است تا مطالب را صادقانه منتشر کند و در این مدت اگر شخصی، نهادی و انجمنی حرفی برای گفتن دارد، می‌تواند برای صحت مطالبش، نگاشته‌ای به همراه مستنداتی در اختیار این خبرگزاری قرار دهد تا این مطالب شفاف‌تر از امروز، برای مخاطبان آگاه قابل هضم باشد.

ــــــــــــــــــــــــــــ

اخبار مرتبط:

پیگیری علل حضور تیم بازی‌های رایانه‌ای در رقابتی ضد اسلامی

اعلام موضع بنیاد بازی‌های رایانه‌ای درباره شرکت تیم ملی در بازی ضد اسلامی

حضور تیم ملی در بازی رایانه‌ای ضد اسلامی را تکذیب می‌کنم