صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۲۱۵۳۳
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۸
ابوالفضل جلیلی:

گروه هنر: یک کارگردان سیما با ارزیابی خود از برنامه‌های مختلف سیما در دهه اول محرم سال جاری، روشنگری در مقابل شبهات از جمله ویژگی‌های برنامه‌های ترکیبی بیان کرد.


ابوالفضل جلیلی، کارگردان سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه برنامه‌های محرم 92 سیما همانند سال‌های گذشته بوده است، اظهار کرد: برنامه‌های مناسبتی سینما را در چند وجه می‌توان ارزیابی کرد؛ ابتدا برنامه‌های نمایشی، سپس برنامه‌های ترکیبی و در انتها برنامه‌های عزدارای و سخنرانی. این سه حوزه همیشه محور کارهای سیما در ایام محرم بوده است، اما درباره قسمت اول که مربوط به کارهای نمایشی می‌شود باید گفت که ما در این حوزه نتوانستیم آنچنان موفقیتی داشته باشیم.



وی افزود: وقتی درباره عدم موفقیت در این حوزه سخن می‌گویم، منظور این است که امسال نیز همانند سال‌های قبل شاهد کاری چون «شب دهم» در سیما نبودیم، البته در این میان سریالی چون «خرده ستمگران» توانست نگاهی نو و تازه به موضوعات دینی داشته باشد، اما این کار به لحاظ جذب تماشاگر نتوانست آنچنان که باید موفق باشد.



این کارگردان ادامه داد: دیگر سریال امسال «بچه‌های نسبتا بد» بود. این مجموعه تلویزیونی یک کار برای ماه رمضان است که به دلایل خاص در این ایام روی آنتن رفت، درصورتی که اگر در ماه مبارک پخش می‌شد، مطمئن بودم که تماشاگران بسیاری را جذب خود می‌کرد. در این میان چند تله فیلم هم با محوریت محرم روی آنتن رفت ولی اکثریت آنها همان داستان‌های تکراری را داشت بدون اینکه در آن خلاقیت و جذابیتی شاهد باشیم.



جلیلی تاکید کرد: درباره برنامه‌های ترکیبی و سخنرانی‌ها می‌توان به دیده مثبت‌تری به موضوع نگریست، چون در این عرصه برای اولین‌بار شاهد بودیم که سیما در پی روشنگری برای جوانان است. این رویکرد مثبت در شرایطی است که شبکه‌های معاند و وهابی سعی دارند با برنامه‌های مختلف تلویزیونی به اعتقادات جوانان صدمه وارد کنند. نکته دیگر اینکه در برنامه‌های کارشناسی از وجود افراد خوب برای ارزیابی موضوعات انتخاب شده بود. افراد که هنگام پاسخگویی دچار مشکل نمی‌شدند.



زمان پخش نامناسب برخی کارهای مناسبتی سیما



این سینماگر ادامه داد: اما یک مسئله در این میان وجود دارد. آن نیز زمان کم و زمان پخش نامناسب این دسته برنامه‌هاست؛ رویکردی که شاید با توجیهاتی چون عدم جذابیت عام انجام شود. بهانه‌ای که به هیچ وجه درست نیست و با یک آمار ساده می‌توان دریافت که این آثار اگر به شکل خوبی حمایت شوند خواهند توانست در جذب مخاطب به موفقیت‌های لازم دست پیدا کنند.



کارگردان فیلم «حافظ» با بیان اینکه برای بهتر برگزار شدن برنامه‌های پرسش وپاسخ محور و میزگرد باید به شکل مستقیم به آن پرداخت، گفت: پیشنهاد من به برگزارکنندگان چنین برنامه‌های این است که حتما در سال‌های بعد، شکلی زنده به این کارها بدهند، چون موج مثبتی که در برنامه مستقیم است به هیچ وجه با کار ضبط شده قابل مقایسته نیست. در ضمن در برنامه‌های زنده مطمئنا بحث‌های بهتر و کارسازتری مطرح می‌شود و پاسخ بهتری نیز شنیده می‌شود.



این فیلمساز درباره حضور بانوان در برنامه‌های ترکیبی گفت: متاسفانه در برنامه‌های مذهبی کمتر به نقش زنان توجه می‌شود. برای مثال در همین برنامه‌های کارشناسی می‌توان از دانش بانوانی بهره برد که در این حوزه از آگاهی لازم برخوردارند. در ضمن حضور این بانوان در برنامه‌های مناستی سبب خواهد شد تا برنامه‌ها از غنای بالاتری بهرمند شوند. زیرا باور دارم که چشم‌‌پوشی از نقش زنان در حقیقت بی‌توجهی به کیفیت است.



.کارگردان فیلم «گال» در پاسخ به سؤالی دیگر مبنی بر اینکه سخنرانی‌ها و عزدارای‌ها چگونه بوده؟ بیان کرد: من مخاطب سخنرانی‌های مذهبی نبودم، اما درباره عزدارای‌ها می‌توانم بگویم که نگاهی دقیق‌تر به این حوزه شده بود. به ویژه در انتخاب سینه‌زنی‌ها می‌دیدم که به طور زنده سعی می‌شد تمام کشور تصویر شود. اتفاقی که در سال‌های گذشته کمتر روی می‌داد و ما تنها شاهد عزداری مرکزنشینان بودیم. همچنین مشخص بود که سعی شده نوحه برای پخش انتخاب شود که از اشعار خوبی بهره برده‌اند.



وی متذکر شد: رویکرد دیگری که قادرم از آن به عنوان امتیاز مثبت نام ببرم، پرهیز از خرافه‌نگری در برنامه‌های سیما بود، چون متاسفانه در سطح جامعه شاهد برخی رفتارهای غلط در عزاداری‌ها هستیم، اما سیما سعی کرده بود تا با ارائه تصویری درست، تصویری ارزشمند از عزادارای ابا عبدالله(ع) تصویر کند. در این میان باز هم یک نکته در این زمینه مشاهده می‌شد و آن نیز عدم پرداختن به فلسفه عاشورا بود، چون معتقدم برای نگاه به عاشورا باید تمامی طول زندگی امام حسین (ع) را مورد توجه قرار داد تا بتوان تنها گوشه‌ای از عظمت عاشورا را درک کرد.



جلیلی در پایان خاطر شان کرد: نمره‌ای که می‌توانم به سیما برای کارهای مناسبتی امسال دهم، نمره قبولی است؛ نمره‌ای که تنها قبولی را به همراه دارد، اما نمی‌توان از آن به عنوان پیشرفت قابل توجهی نام برد. درانتهای سخنانم از مسئولان سیما می‌خواهم  تا با بررسی نقاط ضعف، برنامه‌های بهتری برای سال آینده تولید کنند.